satel84 Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Witam, mam pytanie co zrobić, gdy ktoś wybił mi przednią szybę przy załadunku towaru. Szyba była oryginalna (10 letnia) i nie wiem ile mogę od niego żądać, czy zwrot kosztów wymiany na nową, czy tylko wartości starej szyby. Jak to wygląda w praktyce? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Oczywiście że koszt nowej szyby, plus robocizna. Zadzwoń do zakładu gdzie mają autoszyby i będziesz znać cenę. Przecież nie weźmiesz połowy kasy za starą szybę i nie wstawisz używki. Ja do 14letniej primki płaciłem 350zł. więc wydaję mi się że do 5stówek powinieneś się zmieścić. Lub bierz kasę z AC jeśli masz, lub z ubezpieczenia sprawcy, jeśli jest kierowcą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satel84 Opublikowano 20 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Oczywiście że koszt nowej szyby, plus robocizna. Zadzwoń do zakładu gdzie mają autoszyby i będziesz znać cenę. Przecież nie weźmiesz połowy kasy za starą szybę i nie wstawisz używki. Ja do 14letniej primki płaciłem 350zł. więc wydaję mi się że do 5stówek powinieneś się zmieścić. Lub bierz kasę z AC jeśli masz, lub z ubezpieczenia sprawcy, jeśli jest kierowcą. Dzięki za szybką odpowiedź. No właśnie się zastanawiam, ponieważ szkoda powstała przy załadunku, nie wiem czy OC sprawcy pokryje szkodę w sytuacji gdy nie wynika ona z ruchu pojazdu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Auto nie musi być w ruchu aby działało ubezpieczenie OC. Przykład stłuczek parkingowych, gdy auto jest zaparkowane i zostanie uszkodzone przez innego kierowce. Najlepiej zadzwoń do ubezpieczyciela sprawcy a wszystkiego się dowiesz. Lub bierz od gościa kasę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satel84 Opublikowano 23 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość soxim Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Kiedy nie wiecie jak ogarnąć jakąś sprawę ubezpieczeniową polecam serwis http://jakieubezpieczenie.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.