Gość zaphod Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Witam wszystkich Nie wiem czy to właściwy dział, więc jakby co to nie bijcie za mocno. Mój problem wygląda następująco - mam Almerę N15 rocznik '97 z instalacją LPG. Od ok. tygodnia samochód nie jeździ na gazie (gaśnie natychmiast po przełączeniu na LPG, ale zbiornik nie jest pusty). Poza tym mniej więcej od tego samego czasu zaczął palić dzikie ilości benzyny, policzyłem (dwa razy, bo nie mogłem uwierzyć) i obecnie w mieście pali jakieś 24 litry na 100 km Oprócz tego zaczął brać olej, co nigdy mu się nie zdarzało. Instalacja gazowa była regulowana ok. 2 tygodni temu, bo wzrosło mi spalanie, ale nic innego się wtedy nie działo. Po regulacji przez tydzień wszystko było ok, spalanie wróciło do normy a potem zonk. No i jakby tego było mało pojawiło się kilka drobnych problemów z elektryką - zacina się tylna wycieraczka i mruga kontrolka zamknięcia drzwi, nie mam pojęcia czy to jest jakoś związane z tematem, ale pojawiło w tym samym czasie dlatego o tym piszę. Chciałbym wiedzieć co tak orientacyjnie może się dziać, bo nawet nie bardzo wiem do którego mechanika jechać - czy do gaziarzy, czy na remont silnika, czy jeszcze gdzie indziej. Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 spalanie - sprawdź sondę lambda gaz- sprawdź reduktor, i cewkę na elektrozaworze - jaka instalacja gazowa?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.