Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

DDT 2000

Gość rysuchom
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

kurcze to ciekawy przypadek, obstawiał bym fejsa, bo wczoraj podłączyłem się swoim pod inne nissmo i wykasowałem błędy do tego też uruchomiłem pcmscana i też odczytał wszystkie dane, czyli nie jest to wina programu, angry.gif

Gość rysuchom

kurcze to ciekawy przypadek, obstawiał bym fejsa, bo wczoraj podłączyłem się swoim pod inne nissmo i wykasowałem błędy do tego też uruchomiłem pcmscana i też odczytał wszystkie dane, czyli nie jest to wina programu, angry.gif

Witaj.Dzisiaj wysłałem fejsa,proszę przetestuj go miedzy innymi Scanttoolem bo nie mam innego.

hejdobrze się stało, bo Wojtkowi wywaliło znowu checka i po zmianie czujników (wału i wałka) trzeba było wykasować, i tak po podłączeniu fejsa do lapka (ASUS K50IN, WIN7) system zainstalował sterowniki z netu, po zmianie tylko portu z 46 na 3, fejs połączył się z P11.144 SR20DE 2000r (moja) i P11.144 QG18DE 2001 (Wojtka), w której został wykasowany błąd, fejs był sprawdzany na PCMSCAN i ScanTool, i działa, także to raczej wina wtyczki u was albo sterowników jakie macie zainstalowane.

podłącz lapka do netu, fejsa do USB, którego jeszcze nie używałeś, niech zainstaluje sterowniki z netu, wejdź we właściwości i zmień port na jakiś z pierwszych 1.2.3. następnie odpal ScanToola i ustaw w nim ten sam port, i powinno hulać, w poniedziałek odsyłam fejsa, smile.gif

Gość rysuchom

podłącz lapka do netu, fejsa do USB, którego jeszcze nie używałeś, niech zainstaluje sterowniki z netu, wejdź we właściwości i zmień port na jakiś z pierwszych 1.2.3. następnie odpal ScanToola i ustaw w nim ten sam port, i powinno hulać, w poniedziałek odsyłam fejsa, smile.gif

OK.Dzięki.

rysuchom - a którego ELM-a kupiłeś, możesz podać link do aukcji ? Ja już jednego kupiłem i też nie mogłem się połączyć (QG18DE)

wszystkie ELM-y są takie same opowieści o jakiś nowszych nei mają znaczenia, masz pewnie źle zainstalowanego elma, dzisiaj z ciekawości podpiąłem się do nowej astry i też się połączył, wczoraj jeszcze u Mateusza wykasowałem błąd i też nie było problemu, czyli problem nie tkwi w fejsie tylko w sterownikach albo ustawieniach

wszystkie ELM-y są takie same opowieści o jakiś nowszych nei mają znaczenia, masz pewnie źle zainstalowanego elma, dzisiaj z ciekawości podpiąłem się do nowej astry i też się połączył, wczoraj jeszcze u Mateusza wykasowałem błąd i też nie było problemu, czyli problem nie tkwi w fejsie tylko w sterownikach albo ustawieniach

Ok dzięki muszę więc zrobić 3 podejście :-), problemem muszą być sterowniki/ustawienie portów i transmisji bądź uszkodzony fejs bo próbowałem się też podpiąć do renówki z obd II i też nie gadał

co tydzień w piątki latam do Świnoujścia, jak masz chwilę to możemy się gdzieś piknąć i zobaczymy czy mój się połączy, lapka i resztę mam zawsze ze sobą

co tydzień w piątki latam do Świnoujścia, jak masz chwilę to możemy się gdzieś piknąć i zobaczymy czy mój się połączy, lapka i resztę mam zawsze ze sobą

O byłoby super :) , jak mi się nie uda połączyć swoim to się odezwę na pw

O byłoby super :) , jak mi się nie uda połączyć swoim to się odezwę na pw

OK

Dino fejs przyszedł.Powiedz proszę co mam wpisać w rubryce "nazwa" i "organizator" przy rejestracji PCMSCAN?

poszło PW

• 2 tygodnie później...

Dino, ja robię ddt2000 Renatki. Soft jest ciężki, ale ma ogromne możliwości. Zaglądnij tutaj:

http://www.espacepl.org/forum/topics30/5142.htm

To mój temat. Początki były ciężkie..... :mellow:

Oprócz pierdzielenia o kabelkach chyba coś znajdzieś (znajdziecie) ciekawego. W razie problemów postaram się pomóc.

Pozdro.

• 2 tygodnie później...

Witam a czy ten program DDT 2000 będzie współpracował z moją Primerą P10 1995 1.6 16V?

Oczywiście jak kupię przejściówkę do gniazda z 14 Pinowego do OBD II

A jak nie to powiedzcie jaki mam kupić interfejs do zakodowania pilota do centralnego zamka?

Taki wystarczy? Interfejs diagnostyczny NISSAN CONSULT.

• 2 tygodnie później...

Witajcie

Dużo czytam o DDT2000, no widzę że jestescie naprawdę w temacie, i w zwiazku z tym mam do Was pytanie. Niedawno kupiłem na Allegro kabel diagnostyczny : http://allegro.pl/kabel-diagnostyczny-renault-nissan-dacia-interfejs-i1684497414.html

Z racji tego że moja Primerka to P11 przed liftem, ma jeszcze gniazdo diagnostyczne 14 pinowe, dokupiłem do tego przejściówkę "adapter" z OBDII na złącze 14 pinowe. Powiedzcie mi, czy uda mi sie połączyc tym czymś z moją Primerką? Jak narazie w lapku wszystko się zainstalowało, ale wygląda na to, że nie widzi samochodu, kabel diagnostyczny widzi i moge sie z nim połączyć, ale nic poza tym nie moge zrobić

sprzedawca zapewniał że się połączę:(( Dzięki

jak byś przeczytał dokładnie ten wątek a w szczególności 8 post, to byś wiedział co i jak, przykro mi, że nie jestem źródłem radości whistle.gif

jak byś przeczytał dokładnie ten wątek a w szczególności 8 post, to byś wiedział co i jak, przykro mi, że nie jestem źródłem radości whistle.gif

Przeczytałem, ale po fakcie, trudno, moja strata. A może ktoś wie i by mi powiedział czym i jak mozna się połączyć z P11 przed liftem? Chodzi o benzynkę 1,6 i oczywiście gniazdo jest 14-pinowe

znajdź @drago246 On chyba coś takiego konstruował i sprzedawał, a odnośnie zwrotu to bym podpytał na allegro, albo napisał do gościa, że wywalisz negatywa z opisem, że robi kupujących w balona to pewnie dostaniesz zwrot ;)