DINO Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 kurcze to ciekawy przypadek, obstawiał bym fejsa, bo wczoraj podłączyłem się swoim pod inne nissmo i wykasowałem błędy do tego też uruchomiłem pcmscana i też odczytał wszystkie dane, czyli nie jest to wina programu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rysuchom Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 kurcze to ciekawy przypadek, obstawiał bym fejsa, bo wczoraj podłączyłem się swoim pod inne nissmo i wykasowałem błędy do tego też uruchomiłem pcmscana i też odczytał wszystkie dane, czyli nie jest to wina programu, Witaj.Dzisiaj wysłałem fejsa,proszę przetestuj go miedzy innymi Scanttoolem bo nie mam innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kojtek Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 ja mam tak samo jak kolega cały czas brak połączenia z autem.Dostałem od sprzedawcy inne sterowniki które też nie pomogły.Wydaje mi się że to interfejs szwankuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 hejdobrze się stało, bo Wojtkowi wywaliło znowu checka i po zmianie czujników (wału i wałka) trzeba było wykasować, i tak po podłączeniu fejsa do lapka (ASUS K50IN, WIN7) system zainstalował sterowniki z netu, po zmianie tylko portu z 46 na 3, fejs połączył się z P11.144 SR20DE 2000r (moja) i P11.144 QG18DE 2001 (Wojtka), w której został wykasowany błąd, fejs był sprawdzany na PCMSCAN i ScanTool, i działa, także to raczej wina wtyczki u was albo sterowników jakie macie zainstalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rysuchom Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Dino proszę napisz co mam zainstalować aby u mnie chodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 podłącz lapka do netu, fejsa do USB, którego jeszcze nie używałeś, niech zainstaluje sterowniki z netu, wejdź we właściwości i zmień port na jakiś z pierwszych 1.2.3. następnie odpal ScanToola i ustaw w nim ten sam port, i powinno hulać, w poniedziałek odsyłam fejsa, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rysuchom Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 podłącz lapka do netu, fejsa do USB, którego jeszcze nie używałeś, niech zainstaluje sterowniki z netu, wejdź we właściwości i zmień port na jakiś z pierwszych 1.2.3. następnie odpal ScanToola i ustaw w nim ten sam port, i powinno hulać, w poniedziałek odsyłam fejsa, OK.Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo2311 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 rysuchom - a którego ELM-a kupiłeś, możesz podać link do aukcji ? Ja już jednego kupiłem i też nie mogłem się połączyć (QG18DE) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 rysuchom - a którego ELM-a kupiłeś, możesz podać link do aukcji ? Ja już jednego kupiłem i też nie mogłem się połączyć (QG18DE) wszystkie ELM-y są takie same opowieści o jakiś nowszych nei mają znaczenia, masz pewnie źle zainstalowanego elma, dzisiaj z ciekawości podpiąłem się do nowej astry i też się połączył, wczoraj jeszcze u Mateusza wykasowałem błąd i też nie było problemu, czyli problem nie tkwi w fejsie tylko w sterownikach albo ustawieniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo2311 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 wszystkie ELM-y są takie same opowieści o jakiś nowszych nei mają znaczenia, masz pewnie źle zainstalowanego elma, dzisiaj z ciekawości podpiąłem się do nowej astry i też się połączył, wczoraj jeszcze u Mateusza wykasowałem błąd i też nie było problemu, czyli problem nie tkwi w fejsie tylko w sterownikach albo ustawieniach Ok dzięki muszę więc zrobić 3 podejście :-), problemem muszą być sterowniki/ustawienie portów i transmisji bądź uszkodzony fejs bo próbowałem się też podpiąć do renówki z obd II i też nie gadał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 co tydzień w piątki latam do Świnoujścia, jak masz chwilę to możemy się gdzieś piknąć i zobaczymy czy mój się połączy, lapka i resztę mam zawsze ze sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo2311 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 co tydzień w piątki latam do Świnoujścia, jak masz chwilę to możemy się gdzieś piknąć i zobaczymy czy mój się połączy, lapka i resztę mam zawsze ze sobą O byłoby super , jak mi się nie uda połączyć swoim to się odezwę na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 O byłoby super , jak mi się nie uda połączyć swoim to się odezwę na pw OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rysuchom Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 OK Dino fejs przyszedł.Powiedz proszę co mam wpisać w rubryce "nazwa" i "organizator" przy rejestracji PCMSCAN? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Dino fejs przyszedł.Powiedz proszę co mam wpisać w rubryce "nazwa" i "organizator" przy rejestracji PCMSCAN? poszło PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walti Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Dino, ja robię ddt2000 Renatki. Soft jest ciężki, ale ma ogromne możliwości. Zaglądnij tutaj: http://www.espacepl.org/forum/topics30/5142.htm To mój temat. Początki były ciężkie..... Oprócz pierdzielenia o kabelkach chyba coś znajdzieś (znajdziecie) ciekawego. W razie problemów postaram się pomóc. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janko Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Witam a czy ten program DDT 2000 będzie współpracował z moją Primerą P10 1995 1.6 16V? Oczywiście jak kupię przejściówkę do gniazda z 14 Pinowego do OBD II A jak nie to powiedzcie jaki mam kupić interfejs do zakodowania pilota do centralnego zamka? Taki wystarczy? Interfejs diagnostyczny NISSAN CONSULT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walti Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Nie będzie. Z tym rocznikem tylko Consult I. I nie zrobisz nim pilota. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janko Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 A w jaki sposób można zakodować pilota? W serwisie za tą usługę chcą 250 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wagant Opublikowano 16 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Witajcie Dużo czytam o DDT2000, no widzę że jestescie naprawdę w temacie, i w zwiazku z tym mam do Was pytanie. Niedawno kupiłem na Allegro kabel diagnostyczny : http://allegro.pl/kabel-diagnostyczny-renault-nissan-dacia-interfejs-i1684497414.html Z racji tego że moja Primerka to P11 przed liftem, ma jeszcze gniazdo diagnostyczne 14 pinowe, dokupiłem do tego przejściówkę "adapter" z OBDII na złącze 14 pinowe. Powiedzcie mi, czy uda mi sie połączyc tym czymś z moją Primerką? Jak narazie w lapku wszystko się zainstalowało, ale wygląda na to, że nie widzi samochodu, kabel diagnostyczny widzi i moge sie z nim połączyć, ale nic poza tym nie moge zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 nic nie zrobisz, wydałeś kasę bez sensu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wagant Opublikowano 16 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Nie pocieszyłeś mnie DINO, a sprzedawca zapewniał że się połączę( Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 17 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 sprzedawca zapewniał że się połączę( Dzięki jak byś przeczytał dokładnie ten wątek a w szczególności 8 post, to byś wiedział co i jak, przykro mi, że nie jestem źródłem radości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wagant Opublikowano 17 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 jak byś przeczytał dokładnie ten wątek a w szczególności 8 post, to byś wiedział co i jak, przykro mi, że nie jestem źródłem radości Przeczytałem, ale po fakcie, trudno, moja strata. A może ktoś wie i by mi powiedział czym i jak mozna się połączyć z P11 przed liftem? Chodzi o benzynkę 1,6 i oczywiście gniazdo jest 14-pinowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 17 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 znajdź @drago246 On chyba coś takiego konstruował i sprzedawał, a odnośnie zwrotu to bym podpytał na allegro, albo napisał do gościa, że wywalisz negatywa z opisem, że robi kupujących w balona to pewnie dostaniesz zwrot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi