Gość leszekb Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Witam mam pytanie gdzie najczęściej powstają nieszczelności w obiegu klimatyzacji, u mnie w P 11 td gaz starczył tylko na rok i znowu muszę go nabić więc może jakaś uszczelka czy coś podobnego... proszę o podpowiedzi ze swych autopsji... Dziękuję z góry i pozdrawiam :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 pod akumulatorem , na skraplaczu (chlodnica klimy) , na sprezarce , na osuszaczu.. poprzedni zaklad mogl ci malo dobic zeby zaoszczedzic czynnika.. jedz do innego serwisu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymin Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 U mnie była dziurka w osuszaczu i druga w rurce fi 8mm na lewym nadkolu pod plastikową obejmą (jedno i drugie - korozja) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylvester007 Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Ja sie przekonałem ,że pseudofachowcy od klimy , którzy pracują na tzw. kombajnach ( podłącza do maszyny i komputer robi resztę ) mają cienkie pojęcie o klimatyzacji . Lepiej wybierać firmy specjalizujące się w klimie. ktoś powie , że będzie drożej , pewnie tak , ale powinno być profesjonalnie i spoko na długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.