Gość golemik Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Witajcie Zauważyłem w mojej Primerce P12, 2004r kombi, 1,9dci, 107tys km. że gdy jadę i puszczę pedał "gazu" to następuje lekki stuk, bardziej słyszalny jest jak później dodam gazu, jest także lekkie szarpnięcie. Najbardziej to słychać przy około 50-60km/h, później jest chyba zagłuszane. Rozrząd robiłem przy około 94tys km. Co to może być? Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Witam, ja miałem podobnie w Accordzie 2,2 z 1992 roku. Do samego końca miał fabryczne przeguby, i jak się jechało np 40 km/h na czwartym biegu to było słychać takie puste stukanie niby to od lewarka, niby to od kół. A na skręconych kołach, przy pełnym skręcie jak ruszasz z miejsca, nie stuka Ci nic, jakby zużyta zębatka. W lewo lub w prawo jak skręcisz, w zależności od tego stuka odpowiednio prawy lub lewy przegub - na odwrót jakby jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.