Author53 Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Moze ktos ma jakis pomysł, może to problem z formatem (FAT 32) nie wiem. Kupiłem pendrive 8 GB firmy EMTEC http://allegro.pl/najmniejszy-pendrive-emtec-mini-8gb-nano-usb-i1784403622.html. Mały i idealnie pasuje do schowka. Wystaje 5 mm. Na kompie wszystko działa a gdy podłącze go do gniazda USB w autku system go nie widzi. Inne pendrive działaja bez zastrzeżen ale sa wieksze i boje sie ze cos wyłamię wkładajac jakies przedmioty do schowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sceptyk Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 ...boje sie ze cos wyłamię wkładajac jakies przedmioty do schowka. Kątowy przedłużacz kabla usb. Wrzucasz pena na dno i masz spokój. Jeśli dalej w strachu o pena to rzuć coś miękkiego na niego na dno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Kątowy przedłużacz kabla usb. Wrzucasz pena na dno i masz spokój. Jeśli dalej w strachu o pena to rzuć coś miękkiego na niego na dno. dziekuje za radę. Na to wpadlem juz wczesniej tylko po co kombinowac. Jest pendrive, jest sprawny tylko ..... No własnie to tylko. W autku system go nie widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbigjar Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Moze ktos ma jakis pomysł, może to problem z formatem (FAT 32) nie wiem. Kupiłem pendrive 8 GB firmy EMTEC http://allegro.pl/najmniejszy-pendrive-emtec-mini-8gb-nano-usb-i1784403622.html. Mały i idealnie pasuje do schowka. Wystaje 5 mm. Na kompie wszystko działa a gdy podłącze go do gniazda USB w autku system go nie widzi. Inne pendrive działaja bez zastrzeżen ale sa wieksze i boje sie ze cos wyłamię wkładajac jakies przedmioty do schowka. Mam pendrive 8 GB też firmy EMTEC,mały ,wystaje 0,5 cm,drugi wymiary takie same 4GB pojemnosci,kupiłem w MAKRO działają bez zastrzeżeń,pewmie faktycznie problem z formatem(FAT 32),spróbuj go sformatować może pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sceptyk Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Mam pendrive 8 GB też firmy EMTEC,mały ,wystaje 0,5 cm,drugi wymiary takie same 4GB pojemnosci,kupiłem w MAKRO działają bez zastrzeżeń,pewmie faktycznie problem z formatem(FAT 32),spróbuj go sformatować może pomoże. Jak twoje pendrivy są sformatowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Mam pendrive 8 GB też firmy EMTEC,mały ,wystaje 0,5 cm,drugi wymiary takie same 4GB pojemnosci,kupiłem w MAKRO działają bez zastrzeżeń,pewmie faktycznie problem z formatem(FAT 32),spróbuj go sformatować może pomoże. Podglądnij w kompie jaki maja FAT? Czy ma tylko FAT (domyslnie) czy FAT32 (domyślnie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbigjar Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Podglądnij w kompie jaki maja FAT? Czy ma tylko FAT (domyslnie) czy FAT32 (domyślnie)? w kompie pisze FAT 32 ,ja po zakupie nie formatowałem ,działały dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 (edytowane) w kompie pisze FAT 32 ,ja po zakupie nie formatowałem ,działały dobrze U mnie jest podobnie a jednak nie działa. Pozostał tylko młotek. Nie dość ze jest mały to będzie jeszcze płaski A może jeszcze powiesz jaki masz rozmiar alokacji? Moze mam cos poprzestawiane? Edytowane 2 Września 2011 przez Author53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sceptyk Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 U mnie jest podobnie a jednak nie działa. Pozostał tylko młotek. Nie dość ze jest mały to będzie jeszcze płaski A może jeszcze powiesz jaki masz rozmiar alokacji? Moze mam cos poprzestawiane? A moze masz pena na USB 3.0? Komp widzi a NC został w tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 A moze masz pena na USB 3.0? Komp widzi a NC został w tyle. Nie. Napewno jest 2.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 (edytowane) U mnie jest podobnie a jednak nie działa. Pozostał tylko młotek. Nie dość ze jest mały to będzie jeszcze płaski A może jeszcze powiesz jaki masz rozmiar alokacji? Moze mam cos poprzestawiane? przy formatowaniu masz "przywróć ustawienia domyślne", sformatuj pełnym formatem, a nie szybkim i zawsze usuwaj bezpiecznie z systemu pendrive przed odłączeniem jak to nie pomoże to spróbuj wystartować Linuxa Ubuntu z live-cd i wbudowanymi w system narzędziami sformatować pena Edytowane 2 Września 2011 przez paba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbigjar Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 U mnie jest podobnie a jednak nie działa. Pozostał tylko młotek. Nie dość ze jest mały to będzie jeszcze płaski A może jeszcze powiesz jaki masz rozmiar alokacji? Moze mam cos poprzestawiane? 32KB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 32KB Dziekuje. To pozostał motek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boos Opublikowano 5 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Witam Ja w swojej kasce korzystam z pendiva 16 GB Musisz miec sformatowanego jako fat32 Pendriv powinien tylko raz sie zgłosic podczas podłaczenia do systemu konecta, potem juz tylko odtwarza muzyka. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Witam Ja w swojej kasce korzystam z pendiva 16 GB Musisz miec sformatowanego jako fat32 Pendriv powinien tylko raz sie zgłosic podczas podłaczenia do systemu konecta, potem juz tylko odtwarza muzyka. pzdr Jest dobrze sformatowany. Tak jak piszesz FAT32 ale nadal system w autku podaje ze to niezidentyfikowany format. W laptopie odtwarza bez problemu. Napisałem do producenta. Moze cos poradzi. Jest dobrze sformatowany. Tak jak piszesz FAT32 ale nadal system w autku podaje ze to niezidentyfikowany format. W laptopie odtwarza bez problemu. Napisałem do producenta. Moze cos poradzi. Niestety EMTEC nie odpowiada czyli ma mnie w ....... Kupiłem Verbatim'a 8GB http://www.verbatim-europe.co.uk/en_1/product_audio-usb-8gb_8938_0_34018.html i wszystko działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fan_japan Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Witajcie. Trochę odświeżę temat z NC. Dziś coś dziwnego się zadziało z moim NC, mam wpięty w AUX - Pendrive na którym jest tylko muyzka MP3, dopowiem, że zawsze wszytsko działało i nie było z nim żadnych problemów. Jak wyłączałem auto na AUX to startował na AUX, jak wyłączałem na FM to było FM, a dziś jest tak startuje z FM bo było z FM - wszystko działa, włącze na AUX widać że utwór idzie, można browse ale fonia ginie, przerzucam na FM i też cisza. Wyłączam NC z kluczyka od nowa ten sam scenariusz i to samo. Nie wypinałem Pena, bo spieszyłem się do pracy, mam nadzieję, że to jakaś losowość/przypadek.Telefon nie jest sparowany w tym momencie. Chyba że ktoś z Was miał takie coś i wie w czym może być problem:(. Z góry dziękuje za podpowiedzi i sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vosh Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Niestety czasem mam tak samo w sytuacji gdy "zostawię" na Aux. Nigdy natomiast nie zdarzyło się to gdy zostawię na radiu i potem przestawię na Aux. Taki feler... Wyciągnij kluczyk, wyjmij pendrive i włącz kluczyk - powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fan_japan Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 (edytowane) Niestety czasem mam tak samo w sytuacji gdy "zostawię" na Aux. Nigdy natomiast nie zdarzyło się to gdy zostawię na radiu i potem przestawię na Aux. Taki feler... Wyciągnij kluczyk, wyjmij pendrive i włącz kluczyk - powinno być ok. Dzis po pracy to wytestuje, zobaczymy czy to przypadek, czy jednak jakis wyjatek w dzialaniu applikacji, ktory recznie trzeba bedzie omijac. W sumie ponad miesiac wszystko banglalo, bo tyle mam auto. Dam info jak sprawdze. Edytowane 11 Czerwca 2013 przez fan_japan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACEK1952 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 NC w moim QQ też ma rózne przypadłości - niektórych pamięci USB nie toleruje zawsze-inne tylko czasami , czasami nie widzi sparowanego przez Bluetooth telefonu . Ale ogólnie jest OK -tylko te stare mapy coraz częściej znacznik wozi się po polu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fan_japan Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Sprawdzilo sie najczesciej proponowane rozwiazanie przez helpdeski IT czyli wlacz/wylacz. Wypialem pena wszystko wrocilo do normy. Wpialem i dziala idealnie bez problemu. Przy okazji chcialem zapytac w jaki sposob wprowadza sie punkty posrednie do trwsy na mapie??. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vosh Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Winno być raczej wyłącz/włącz Punkty wprowadzasz po wytyczeniu trasy, tak samo, jak cel podróży: NAV/Destination i tu pojawi się pytanie Waypoint/New destination. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 (edytowane) Sprawdzilo sie najczesciej proponowane rozwiazanie przez helpdeski IT czyli wlacz/wylacz. Wypialem pena wszystko wrocilo do normy. Wpialem i dziala idealnie bez problemu. Przy okazji chcialem zapytac w jaki sposob wprowadza sie punkty posrednie do trwsy na mapie??. Pozdrawiam Procedura jest taka jak opisał wyżej Vosh z jedną korektą. Wg Nissana nie jest zdrowo załatwiać kilka spraw za jednym wyjazdem (stres) i pewnie dlatego dopuszcza tylko jeden punkt pośredni Dodanie drugiego kasuje pierwszy. W czyim chorym umyśle powstało takie (i inne podobne w NC) ograniczenie? Edytowane 12 Czerwca 2013 przez luc123456 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fan_japan Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Winno być raczej wyłącz/włącz Punkty wprowadzasz po wytyczeniu trasy, tak samo, jak cel podróży: NAV/Destination i tu pojawi się pytanie Waypoint/New destination. Tak oczywiscie powinno byc wylacz/wlacz - poranne przegladanie forum(jeszcze niewybudzony) . Przepraszam za brak PL znakow. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasz Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 A moze masz pena na USB 3.0? Komp widzi a NC został w tyle.Witam. Ja mam Kingstona micro 32gb i działa super. Kupiłem sobie jednak SanDisk 64GB Ultra Fit USB 3.0 i on jest nie wykrywany przez nissan connect. System plików oczywiście FAT32. Czy jest możliwe że to przez, to USB 3.0? Wysłane z mojego D5103 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yan_2007 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Może 64 GB to za dużo dla Nissan Connect. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi