Gość DSB Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Witam, właśnie skończyła mi się skrzynia w Almerze 1.5 z 2001r. W tym momencie nie pamiętam oznaczenia skrzyni, którą miałem w samochodzie, ale moje pytanie brzmi, czy będzie pasować skrzynia z innej wersji silnikowej? Na allegro akurat do almer 1.5 skrzynie są drogie, a np do 1.8 są dużo tańsze. Jakie są ew konsekwencje założenia skrzyni od 1.8 (jeśli pasuje). Ew czym się różnią skrzynie między sobą. Z góry dziękuje za odpowiedzi, używałem opcji "szukaj" ale na ten temat odpowiedzi nie znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisner Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Witam, właśnie skończyła mi się skrzynia w Almerze 1.5 z 2001r. W tym momencie nie pamiętam oznaczenia skrzyni, którą miałem w samochodzie, ale moje pytanie brzmi, czy będzie pasować skrzynia z innej wersji silnikowej? Na allegro akurat do almer 1.5 skrzynie są drogie, a np do 1.8 są dużo tańsze. Jakie są ew konsekwencje założenia skrzyni od 1.8 (jeśli pasuje). Ew czym się różnią skrzynie między sobą. Z góry dziękuje za odpowiedzi, używałem opcji "szukaj" ale na ten temat odpowiedzi nie znalazłem. Witaj, Miałem ten sam problem i niestety skrzynie od 1.8 nie pasują do 1.5. U mnie regenerowana skrzynia kosztowała 1000 PLN przy zwrocie starej uszkodzonej. Ogólnie skrzynie do modelu 1.5 są drogie i trudno dostępne. Ja miałem to szczęście, że nie musiałem zamawiac daleko. Poszukaj wątku o chłopakach z Siedlec. Oni napewno Ci pomogą ze skrzynią. A jeśli jesteś z południa Polski to mogę dac Ci namiar na dostawcę od którego ja kupowałem skrzynię. Pozdrawiam Alan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.