Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] 1.5 jaka skrzynia

Gość DSB

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

właśnie skończyła mi się skrzynia w Almerze 1.5 z 2001r. W tym momencie nie pamiętam oznaczenia skrzyni, którą miałem w samochodzie, ale moje pytanie brzmi, czy będzie pasować skrzynia z innej wersji silnikowej? Na allegro akurat do almer 1.5 skrzynie są drogie, a np do 1.8 są dużo tańsze. Jakie są ew konsekwencje założenia skrzyni od 1.8 (jeśli pasuje). Ew czym się różnią skrzynie między sobą.

Z góry dziękuje za odpowiedzi, używałem opcji "szukaj" ale na ten temat odpowiedzi nie znalazłem.

Witam,

właśnie skończyła mi się skrzynia w Almerze 1.5 z 2001r. W tym momencie nie pamiętam oznaczenia skrzyni, którą miałem w samochodzie, ale moje pytanie brzmi, czy będzie pasować skrzynia z innej wersji silnikowej? Na allegro akurat do almer 1.5 skrzynie są drogie, a np do 1.8 są dużo tańsze. Jakie są ew konsekwencje założenia skrzyni od 1.8 (jeśli pasuje). Ew czym się różnią skrzynie między sobą.

Z góry dziękuje za odpowiedzi, używałem opcji "szukaj" ale na ten temat odpowiedzi nie znalazłem.

Witaj,

Miałem ten sam problem i niestety skrzynie od 1.8 nie pasują do 1.5.

U mnie regenerowana skrzynia kosztowała 1000 PLN przy zwrocie starej uszkodzonej.

Ogólnie skrzynie do modelu 1.5 są drogie i trudno dostępne. Ja miałem to szczęście, że nie musiałem zamawiac daleko.

Poszukaj wątku o chłopakach z Siedlec. Oni napewno Ci pomogą ze skrzynią. A jeśli jesteś z południa Polski to mogę dac Ci namiar na dostawcę od którego ja kupowałem skrzynię.

Pozdrawiam

Alan

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...