Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Skrzynia biegów Almera 2.2 Di - 2000r.

Gość Gonzo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wczoraj zauważyłem że nagle zaczeły mi haczyć biegi 3 i 4 wchodzą ale nie pod tym kątem co zawsze, do tego jakieś chrobotania w samej skrzyni biegów i jakiś metaliczny dzwięk pod przednimi siedzeniami z dołu tak jakby rura wdechowa obijała o metal, dzwięk ten ustaje jak tylko przytrzymam gałkę biegów. Proszę o radę . Czyżby czeka mnie naprawa u słynnego pana z Siedlec. Co sądzicie.

Jak masz kanał to sprawdź czy nie masz luzów na półosiach od strony skrzyni i jaki jest poziom oleju

WITAM ,BYŁEM U MECHANIKA DO WYMIANY TULEI WAHACZA DOLNEGO.PAN WSIADŁ DO MOJEJ n16 2,2DI ABY WJECHAĆ DO WARSZTATU PO CZYM OSWIADCZYŁ ZE MOJA SKRZYNIA KWALIFIKUJE SIE DO NATYCHMIASTOWEJ NAPRAWY ( MAX 500km I KONIEC SKRZYNI).POJECHALEM DO KOLEGI WJECHALEM NA KANAL ZDJOLEM PLASTIKOWA OSŁONĘ SILNIKA I POPROSIŁEM KOLEGE ABY ZAPALIŁ SILNIK.W OBREBIE SKRZYNI SŁYCHAC SZUM ALE PO WCISNIĘCIU PEDAŁU SPRZEGŁA KOMPLETNA CISZA.PROSZĘ O WASZĄ OPINIE W TEJ SPRAWIE.

...zaczyna się od haczenia, potem najczęściej 3ka zaczyna grzechotać przy przeciążeniach następnie biegi wcale nie będą wchodzić... Skrzynia rozsypie się dosławnie z dnia na dzień... Ja jestem bezpośrednio po wymianie. 1100 skrzynia używka + robocizna + olej do skrzyni (5litrów). 1600 zł... Nie opłaca się regenerować, lepiej wstawić używaną skrzynię... Aha i przy okazji warto zerknąć na sprzęgło przy okazji wymiany skrzynki...

Pękła sprężyna stabilizująca lewarek biegów. Po założeniu sprężyny ze skrzyni nie dochodzą żadne dźwięki nic nie puka a sam lewarek ustabilizował się znacznie, jest sztywny i nie lata już na boki jak to było wcześniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...