Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Klamka zewnętrzna

truedomel
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Muszę kupić zewnetrzną klamkę drzwi kierowcy,i mam pytanie czy są różnice pomiędzy klamkami przed liftem i po lifcie.No i jako ,że mamy zalew części z anglików ,czy lewa klamka z wersji ang.będzie pasować?

nie nie jest taka sama. widać to gołym okiem. Zakładałem klamki z p11 po lifcie do p 11 97 rok i wszystko pasuje. o ile dobrze pamiętam to każda klamka jest przypisana do odpowiednich drzwi i nie da rady robić żadnych zamian.

A czy klamka zewnętrzna lewy przód jest taka sama jak lewy tył?

jest taka sama, możesz zamieniać, jakby co mam klamki od swojego w kolorze srebrnym bo była wymiana na metalowe

nie nie jest taka sama. widać to gołym okiem.

co widać gołym okiem???

aby wszystko było jasne na przyszłość, zapodaję zdjecia kompletu klameczek od P11.144, nie ma żadnej różnicy pomiędzy tylną i przednią, jest tylko różnica w prawej i lewej, co jest zaznaczone na klamkach: R-prawa, L-lewa

P1020919.JPG

P1020920.JPG

P1020921.JPG

P1020922.JPG

Ja też planuje wymienić na chromowane, brakuje mi jeszcze lewej przedniej. Także ja też będę miał komplet srebrnych na sprzedanie :) Tak mi sie wydawało że prawa z przodu i z tyłu jest taka sama, dzięki za podpowiedź!!!

Dzięki DINO za szybką reakcje i przepraszam za zamieszanie bo faktycznie wprowadziłem kolege w błąd. Zmieniałem klamki 2 lata temu więc przez ten czas mogło mi coś umknąć. A swoją drogą ile płaciliście za swoje klamki? ja za komplet chromowanych dałem 100 zł a te które zdemontowałem w kolorze auta sprzedałem za 80 zł.

no to ładnie Ci wyszło, chrom za 20złociszy ;) no ja dałem trochę więcej ale ważne, że są ;)

Witam. A ja mam problem z wyjęciem klamki i bębenka. Otóż jak jest otwór montażowy w drzwiach do odkręcenia nakrętki mocującej, w tym miejscu przechodzi szyna prowadząca szybę. Jak sobie z tym poradzić?

trzeba odkręcić i odchylić, niestety dojście nie jest najlepsze ale da radę zrobić, tylko trochę cierpliwości smile.gif

• 3 tygodnie później...

Witam.

Próbowałem dzisiaj wyjąć wkładkę. Nie dało rady. Zrobiłem jak poradził DINO ale zaczęła giąć się szyna. bałem się że szyba będzie się zacinać więc dałem spokój. Nie mam patentu jak to zrobić. Może trzeba wyjąć szybę, zdemontować prowadnice szyby i dopiero będzie dojście? A może ktoś ma jakiś pomysł?

• 1 rok później...
Gość Michaello84

Panowie, mam pytanie. Klamka zewnętrzna w prawych przednich drzwiach działa na tej zasadzie, że drzwi mogę otworzyć, ale klamka nie wraca na swoje miejsce, zostaje tak jakby cały czas w pozycji otwarcia. Czy da się to naprawić czy szukać innej klamki?

jak dobierzesz sprężynkę z czegoś innego (innej klamki, albo znajdziesz uszkodzoną klamkę za grosze) to naprawisz, bo na 99% sprężynka pękła