truedomel Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Muszę kupić zewnetrzną klamkę drzwi kierowcy,i mam pytanie czy są różnice pomiędzy klamkami przed liftem i po lifcie.No i jako ,że mamy zalew części z anglików ,czy lewa klamka z wersji ang.będzie pasować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Przed i po lift jest to samo i klamka będzie pasować z anglika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunio.11 Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 A czy klamka zewnętrzna lewy przód jest taka sama jak lewy tył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriu276 Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 nie nie jest taka sama. widać to gołym okiem. Zakładałem klamki z p11 po lifcie do p 11 97 rok i wszystko pasuje. o ile dobrze pamiętam to każda klamka jest przypisana do odpowiednich drzwi i nie da rady robić żadnych zamian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunio.11 Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Dzięki za pomoc, pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 A czy klamka zewnętrzna lewy przód jest taka sama jak lewy tył? jest taka sama, możesz zamieniać, jakby co mam klamki od swojego w kolorze srebrnym bo była wymiana na metalowe nie nie jest taka sama. widać to gołym okiem. co widać gołym okiem??? aby wszystko było jasne na przyszłość, zapodaję zdjecia kompletu klameczek od P11.144, nie ma żadnej różnicy pomiędzy tylną i przednią, jest tylko różnica w prawej i lewej, co jest zaznaczone na klamkach: R-prawa, L-lewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunio.11 Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Ja też planuje wymienić na chromowane, brakuje mi jeszcze lewej przedniej. Także ja też będę miał komplet srebrnych na sprzedanie Tak mi sie wydawało że prawa z przodu i z tyłu jest taka sama, dzięki za podpowiedź!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriu276 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Dzięki DINO za szybką reakcje i przepraszam za zamieszanie bo faktycznie wprowadziłem kolege w błąd. Zmieniałem klamki 2 lata temu więc przez ten czas mogło mi coś umknąć. A swoją drogą ile płaciliście za swoje klamki? ja za komplet chromowanych dałem 100 zł a te które zdemontowałem w kolorze auta sprzedałem za 80 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 no to ładnie Ci wyszło, chrom za 20złociszy no ja dałem trochę więcej ale ważne, że są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krecik61 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Witam. A ja mam problem z wyjęciem klamki i bębenka. Otóż jak jest otwór montażowy w drzwiach do odkręcenia nakrętki mocującej, w tym miejscu przechodzi szyna prowadząca szybę. Jak sobie z tym poradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 trzeba odkręcić i odchylić, niestety dojście nie jest najlepsze ale da radę zrobić, tylko trochę cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krecik61 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Witam. Próbowałem dzisiaj wyjąć wkładkę. Nie dało rady. Zrobiłem jak poradził DINO ale zaczęła giąć się szyna. bałem się że szyba będzie się zacinać więc dałem spokój. Nie mam patentu jak to zrobić. Może trzeba wyjąć szybę, zdemontować prowadnice szyby i dopiero będzie dojście? A może ktoś ma jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michaello84 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Panowie, mam pytanie. Klamka zewnętrzna w prawych przednich drzwiach działa na tej zasadzie, że drzwi mogę otworzyć, ale klamka nie wraca na swoje miejsce, zostaje tak jakby cały czas w pozycji otwarcia. Czy da się to naprawić czy szukać innej klamki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 jak dobierzesz sprężynkę z czegoś innego (innej klamki, albo znajdziesz uszkodzoną klamkę za grosze) to naprawisz, bo na 99% sprężynka pękła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi