Gość maciej__ Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Hej, czy ktos orientuje sie, za oprocz swiec zarowych i filtra paliwa odpowiada jeszcze czerwony check w P12? U mnie potrafi sie zapalic w trakcie jazdy na 10-20 sekund i pozniej samo gasnie... W tym czasie auto jest wyraznie slabsze i nie przyspiesza tak jak powinno. Po zgasnieciu kontrolki, wszystko wraca do normy... Czy podpiecie pod komputer pokaze w czym problem? W archiwum wyczytalem, ze da sie odczytac tylko bledy z pomaranczowego... Z gory dzieki za pomoc! PS. Czy to moze byc zwiazane z EGR? Bo swego czasu wyrzucil jakis blad ale pozniej samo zgaslo i kilka miesiecy byl spokoj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarek1000 Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Witam. Pisałem już o tym problemie wcześniej. Na razie nie mogę znaleść żadnego rozwiązania. U mnie także lampka się pali. Świece ok. , filtr paliwa wymieniony. Lampka pali się, czasem zgaśnie. Z tym, że silnik nie traci mocy, wszystko jest ok. Pali dobrze, nie dymi, moc ok. A lampka sie pali. Byłem na dwóch kompach, każdy pokazuje inny błąd. NIe chcę jechać do ASO poniewaz ich niekompetencja mnie przeraża, a jka pisali o tym inni użytkownicy potrafią wymienić pół samochodu a lampka dalej sie pali. Jak napisał jeden z użytkowników, możliwe, że jakiś kabelek jest przetarty, załamany i dlatego świeci. Na razie nie mam czasu tego sprawdzić. Może ktoś ma - miał podobny problem i pomoże. Pozdrawiam wszystkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 sprawdzcie swiece mi kontolka zapalala sie na zimnym silniku i palila sie do puki nieu uruchomilem go ponownie na cieply wina byla swiecy , btw mozna wymienic tylko uszkodzona wiec nie sluchajcie rad mechanika ze powinno sie wymieniac wszystkie odrazu ja swoja wymienilem jakies 2 lata temu wlg tego co czytalem co mowili mechanicy nastepne powinny pasc po miesiacu a ja do dzis jezdze bez awarii swiecy (odpukac w nie malowane) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarabl Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 U mnie świeciła się w przypadku gdy jedna z mas na silniku spadła ( jednak wtedy nie mogłem uruchomić auta) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dymsz1 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 ja miałem taki sam przypadek kontrolka się zapalała i wymieniłem świece ale nie jedną tylko wszystkie i na razie ponad rok i spokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarek1000 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Witam. Okazało się, że spaliły się 2 świece. Miesiąc wcześniej wymieniłem jedną, a teraz padły dwie. Wymieniłem wszystkie na nowe. Na razie jest ok. Lampka przestała się palić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojas Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Czy ktoś wie, czy podłączając kompa pokaże czy świece są ok.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.