Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

P12 Czerwona kontrolka silnika (1.9dci)

Gość maciej__

Rekomendowane odpowiedzi

Gość maciej__

Hej,

czy ktos orientuje sie, za oprocz swiec zarowych i filtra paliwa odpowiada jeszcze czerwony check w P12?

U mnie potrafi sie zapalic w trakcie jazdy na 10-20 sekund i pozniej samo gasnie...

W tym czasie auto jest wyraznie slabsze i nie przyspiesza tak jak powinno.

Po zgasnieciu kontrolki, wszystko wraca do normy...

Czy podpiecie pod komputer pokaze w czym problem?

W archiwum wyczytalem, ze da sie odczytac tylko bledy z pomaranczowego...

Z gory dzieki za pomoc!

PS. Czy to moze byc zwiazane z EGR? Bo swego czasu wyrzucil jakis blad ale pozniej samo zgaslo i kilka miesiecy byl spokoj!

Gość Jarek1000

Witam.

Pisałem już o tym problemie wcześniej. Na razie nie mogę znaleść żadnego rozwiązania.

U mnie także lampka się pali. Świece ok. , filtr paliwa wymieniony.

Lampka pali się, czasem zgaśnie. Z tym, że silnik nie traci mocy, wszystko jest ok.

Pali dobrze, nie dymi, moc ok.

A lampka sie pali.

Byłem na dwóch kompach, każdy pokazuje inny błąd. NIe chcę jechać do ASO poniewaz ich niekompetencja mnie przeraża, a jka pisali o tym inni użytkownicy potrafią wymienić pół samochodu a lampka dalej sie pali.

Jak napisał jeden z użytkowników, możliwe, że jakiś kabelek jest przetarty, załamany i dlatego świeci. Na razie nie mam czasu tego sprawdzić.

Może ktoś ma - miał podobny problem i pomoże.

Pozdrawiam wszystkich.

sprawdzcie swiece mi kontolka zapalala sie na zimnym silniku i palila sie do puki nieu uruchomilem go ponownie na cieply wina byla swiecy , btw mozna wymienic tylko uszkodzona wiec nie sluchajcie rad mechanika ze powinno sie wymieniac wszystkie odrazu ja swoja wymienilem jakies 2 lata temu wlg tego co czytalem co mowili mechanicy nastepne powinny pasc po miesiacu a ja do dzis jezdze bez awarii swiecy (odpukac w nie malowane)

• 2 tygodnie później...
Gość Jarek1000

Witam.

Okazało się, że spaliły się 2 świece. Miesiąc wcześniej wymieniłem jedną, a teraz padły dwie.

Wymieniłem wszystkie na nowe. Na razie jest ok. Lampka przestała się palić.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...