Gość Adrian1500007 Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Witam, mam Primerę P10 115 km. Mam w niej gaz monowtrysk. Auto mam już ok pół roku ale od pewnego czasu bardzo ciężko odpalić auto. Pierwsze odpalenie trwa jakieś 4 sekundy kręcenia. Jak zgaszę silnik i od razu odpalę to pali na dotyk, jak zostawię na 5 minut to znowu muszę tyle kręcić. Jest tak na PB i Gazie. Może mi ktoś podpowiedzieć co może być tego przyczyną? Znajomy mechanik mówił żebym zmienił świece. Będę wdzięczny za każdą wypowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 reduktor do regeneracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adrian1500007 Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 reduktor do regeneracji Dopowiem jeszcze że w mieście pali jakieś 15l/100km gazu i przy odpalaniu na benzynie i przerzuceniu od razu na gaz spala dużo benzyny. Na gazie ma nierówne obroty. No i to w zasadzie wszystko. To co reduktor wymienię i będzie gitara? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 zakręć butlę wypal gaz aż do zgaszenia i zobacz czy dalej jest to samo, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adrian1500007 Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 zakręć butlę wypal gaz aż do zgaszenia i zobacz czy dalej jest to samo, Wypaliłem i została sama benzyna i ciągle to samo... 2 skrajne świece są lekko zalane olejem ale to pewnie popychacze czyż nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 sprawdź wtryskiwacz, ktoś kiedyś opisywał, poszukaj, że miał coś z wtryskiem i zalewało silnik u Ciebie wygląda na podobną sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adrian1500007 Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Wtryskiwacz niby ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mind Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Może sterownik benzynowy kota dostał?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adrian1500007 Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Może sterownik benzynowy kota dostał?? Ale on ciężko odpala na gazie i na benzynie... I to nieistotne czy jest silnik ciepły czy zimny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 możesz odpalić tylko na LPG??? jak tak to spróbuj wypiąć wtyczkę z wtryskiwacza i zapal jak będzie gitt to znaczy, że wtrysk leje pomimo odcięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi