kajot04 Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Ponieważ nie jestem specem w te klocki, natomiast lubię czasem coś "przedobrzyć" zastanawiam się czy taki sportowy filtr powietrza K&N faktycznie daje to co mówi reklama sprzedającego - http://allegro.pl/nissan-x-trail-qashqai-sportowy-filtr-powietrza-kn-i1624573885.html Notabene, mam właśnie lekki problem - może i wina filtra, musze sprawdzić co tam jest po poprzednim właścicielu - ale kiedy np. zredukuje z 6 na 5 i czy 5 na 4 nieco depnę aby przyspieszyć - bywa iz silnik zamiast iść do przodu, to przydławi się, przymuli i dopiero zaczyna sie zbierać, czasem czuć jak go tak przydławi, ze dwa trzy razy zanim wejdzie na obroty i pójdzie na maxa... sporadycznie ale coś takiego sie zdarza, na wolnych obroty ok, przy starcie i wkręcaniu obrotów na poszczególnych biegach tez nie zauważyłem tego objawu, ale przy 130 - 140km/h około 3000-3500 obrotów miałem takie dławienie już parę razy na trasie podczas zmiany biegu i przyspieszania. Podjadę do serwisu, ale jakie moga byc przyczyny ? zacznę od sprawdzenia filtra powietrza. EDIT. sprawdziłem, filtr powietrza jest ok, pisało że ma 10tys i tak wygląda, biały i czysty, więc to raczej nie filtr jest powodem dławienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Schabek6 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Sprawdzałem w moim QQ 2.0 4WD CVT filtr powietrza K&N przez 5.000km i stwierdzam, że nie warto, auto było o wiele głośniejsze, żadnej różnicy w dynamice pracy silnika, takie samo spalanie, zapach benzyny w garażu Wstawiłem nowy filtr MANN i wszystko wróciło do normy, K&N leży na półce jako pamiątka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.