Gość mbr Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Witam Ostatnio mi regulowali obroty gdyż na ciepłym silniku samochód trzyma równo 500 obrotów. Buda się trochę trzęsie i ogólnie ciężko jest jakoś płynnie ruszyć, szarpie trochę przy prędkościach manewrowo-parkingowych :-) (oczywiście na 2 biegu). Pokręcili śrubką i było ok obroty na 850 były na ciepłym i wszystko było ok przez tydzień czasu. Teraz znowu jest 500 obrotów i znowu wszystkie wyżej wymienione przypadki występują. Samochód jest po zmianie wszystkich filtrów, pasków, oleju, świec, kabli zapłonowych, zaglądane było do przepustnicy (czysta). Co jest do wyczyszczenia - wymiany, ażeby trzymał nastawione obroty?? Dodam jeszcze że obroty są takie same na PB i LPG Almera 1,4 75 km, lpg, 266 tyś km Pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sten Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Witam. Z moim autem było podobnie .Po rozgrzaniu miał bardzo niskie obroty a czasem nawet potrafił mi zgasnąć.Dużo naczytałem sie o przeczyszczeniu przepływomierza i silniczka krokowego ale jak zajrzałem pod maskę i zobaczyłem ile do odkręcania(a z natury jestem leniwy:))Poprzestałem tylko na odkreceniu obudowy filtra powietrza i przemyciu benzyną extrakcyjną od góry tylko za pomocą pędzelka przepustnicy..i o dziwo obroty od tego czasu wzrosły i trzymają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terano1 Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Jest spray do czyszczenia przepustnicy i gaźników. Wystarczy ściągnąć obudowę filtra powietrza, odpalić silnik i na wyższych obrotach psikać w przepustnice (btw instrukcja jest na opakowaniu) U mnie pomogło. A też obroty spadały do ok. 500. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mbr Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Ok dobra sprawdzę to, lecz w warsztacie jak zdjeli obudowe i rzucili okiem na przepustnice, to mówili że jest ok. Ale spróbuje. Jak ktoś jeszcze wpadnie na jakiś pomysł, to niech pisze :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha jr Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Jak będziesz psikał w przepustnicę to psiknij też w taki mały otworek, tam jest przepływomierz. A jak chcesz to podjedź do mnie na Pragę Północ bo mam taki spray to Ci psiknę Jak coś to wal na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mbr Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Ok dzięki Grucha jr, już Cie przyatakowałem na priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.