Gość nowikg Opublikowano 7 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2005 poskładałem jak było. Jak podgrzewa paliwko to nic się nie dzieje bo ma małą wydajność i może minimalnie tylko wzrosnąć tem paliwa w baku, natomiast jak jest rezerwa to ten rozgrzany czujnik znajduje sie nad powierzchnią ON czyli jeśli ma tylko 70 st to teoretycznie przekracza już temp zapłonu i powinno być bum :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 7 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2005 Oooo.. madafaka! Ale jakos do tej pory bum nie bylo... no wlasnie.. wg wszystkich znakow na niebie bum powinno byc i przy ON i Pb a nie jest. hmmm... nie ma na to wytlumaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nowikg Opublikowano 7 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2005 jest To jest temp w której mogą się zapalić opary paliwa od otwartego ognia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 7 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2005 jestTo jest temp w której mogą się zapalić opary paliwa od otwartego ognia To zdefiniujmy jeszcze co nalezy rozumiec za "otwarty ogien". Najchetniej widzial bym temperature minimalna tego "otwartego ognia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nowikg Opublikowano 7 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2005 Tak mi potem tłumaczyli pożarnicy otwatry ogień czyli płomień, mogłem to ująć mało precyzyjnie bo na dobrą sprawę powinna wystarczyć tylko iskra. Jest to temp w której paliwo może sie zapalić od jakiegoś źródła zewnętrznego tylko tam chyba było dwadzieścia pare stopni dla ON ale to było pare lat temu moge nie pamiętać dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Eden Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 no i jeszcze tlenu trzeba a w zamknietym zbiorniku jego jest mało ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nowikg Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 no i jeszcze tlenu trzeba a w zamknietym zbiorniku jego jest mało;-) Wystarczy..... W zamkniętym zbiorniku proporcje są wręcz idealne do ... Opary paliwa to ledwie pare procent reszta powietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziubek2288 Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 Słuchajcie drodzy fani naszych nissanków czy w Sunny n14 1.6 16 v slx 94r. jest kontrolka rezerwy czy nie, bo ja czytam i czytam i doczytać się nie mogę. U mnie jej nie widziałem wiem że miałem najmniej paliwa 5 literków i światełka nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mushroom Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 Słuchajcie drodzy fani naszych nissanków czy w Sunny n14 1.6 16 v slx 94r. jest kontrolka rezerwy czy nie, bo ja czytam i czytam i doczytać się nie mogę. U mnie jej nie widziałem wiem że miałem najmniej paliwa 5 literków i światełka nie było Jest na pewno. U mnie wskazówka zeszła poniżej czerwonej kreski to dopiero się zapaliła. Wcześniej też się zastanawiałem czy ona jest i czy wogóle działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duczekzabrze Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Witam a ja mam N13 1.7 D Sedan z 88r na desce mam kontrolke paliwa ale za cholere ani razu nie zaswieciła.Wskaźnik działa normalnie .Tam jest dodatkowy kabel po rezerwe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek_83 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Słuchajcie drodzy fani naszych nissanków czy w Sunny n14 1.6 16 v slx 94r. jest kontrolka rezerwy czy nie, bo ja czytam i czytam i doczytać się nie mogę. U mnie jej nie widziałem wiem że miałem najmniej paliwa 5 literków i światełka nie było Jest na pewno. U mnie wskazówka zeszła poniżej czerwonej kreski to dopiero się zapaliła. Wcześniej też się zastanawiałem czy ona jest i czy wogóle działa. Za pozno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pers Opublikowano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 U mnie kontrolka rezerwy to zapala sie już gdy wskazówka zejdzie na ćwierć baku i tak sobie miga a potem swieci do końca,hahaha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartas Opublikowano 7 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 <wow> mam N14 i kontrolke posiada - to że jeszcze nigdy mi sie nie zaświeciła to inna sprawa :zdziw: pomimo tego że kilka razy wsazóweczka była już pod ostatnią (czerwoną) kreseczką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość preezzes Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 W sumie to chodzi mi o wskaźnik poziomu paliwa ... Nie wiem czy to normalne w tych autach ... ale ... jak auto przestoji pewnien czas to bywa tak ze wszystkie wskaźniki spadają do zera. U mnie natomiast jeźeli chodzi o poziom paliwa to rośnie, nie wiem czy jest to uzależnione. np mam równo połowe baku to następnego dnia lub dwa dniu poźniej ta wskazówka jest dużo wyżej. Zaraz po odpaleniu auta wskazówka spada i czesto spada nawet pozniżej połowy baku. Ale największy mam problem gdy mam mało paliwa bo nigdy w rzeczywistości nie wiem ile jest go w baku. Czasem zapali się kontrolka od paliwa, ale dopiero wtedy gdy jest dużo pod czerwonym polem ( czy to normalne ? ) no i jak jade to raz się zapala raz gaśnie. Nie znam się na tym i nie wiem co z tym zrobić ?? POMOCY ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matik1987 Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Ja mam od niedawna nissana N14. I dziś rano wracając z imprezy skazówka od paliwa opadła do zera.A najbliższa stacja była za 20Km.I w połowie drogi jak zjeżdżałem z górki zaczynała mi się słabo jarzyć kontrolka. To moje pytanie brzmi tak jeżeli wskazówka zeszła na sam koniec czerwonego paska a potem dopiero po jakimś czasie zaczynała się jarzyć kontrolka,czy to wina wskażnika czy tak mam być?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi