Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Jakie sprzęgło?

Gość fuzer

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie pomocy!

Niestety wczoraj nastąpił kres mojego sprzęgła. Ślizga się menda i nie da się jeździć.

Zabrałem się za szukanie kompletnego sprzęgła i tu zonk! Do mojej almery montowano 2 średnice sprzęgła 180 i 190mm.

Czy ktoś ma pomysł jak to sprawdzić bez rozbierania? Chciałbym do mechanika zawieźć swoje sprzęgło, bo będe wtedy miał pewność że nie wsadzą mi jakiegoś chińskiego gówna.

Moje auto:

almera gx hb

silnik 1.4

wyprodukowany 08.1996

Ps. Poprzedni właściciel trzy lata temu wymieniał tarczę sprzęgła, teraz pewnie poszedł docisk. Jest to przestroga dla nas wszystkich żeby nie bawić się w półśrodki i wymieniać komplet. Tym bardziej że koszt robocizny jest duuuży.

:rolleyes2: witam jesli chodzi o sprzeglo to masz to mniejsze 180 tez wymienialem i mialem z tym problem bo niewiedzialem jakie ,coobcio opisywal giedys na forum o sprzegle 180 i 190 w nissanie ,jesli chodzi o cene to juz ci mowie 190 jest 2x razy drosza od 180 ,tylko ze 190 dluzej ci wytrzyma w czasie ostrej jazdy ,a jesli chodzi o firme to poleca AiSIN lub NIPPARTS ,exedy ja wymienilem na to AISIN cale kompletne i jestem bardzo zadowolony jak narazie odpukac tylko nie kupuj valeo bo sa podrubki .....pozdrawiam :D

Kupiłem Valeo zanim to przeczytałem :)

Kosztuje w InterCars 323 złote, wolałem nie ryzykować tych z Alledrogo.

Kupiłem oczywiście 180 mm po niemałym dochodzeniu.

Zgodnie z moimi podejrzeniami, miałem pęknięty docisk. Tarcza była w bardzo dobrym stanie.

Koszt robocizny 350 złotych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...