Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] zmiana skrzyni na automat... możliwe?

Gość ks_robak

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ks_robak

Witam,

kłopocik jest następujący. Znajoma ma Micrę K11 99r. Silnik 1.0, skrzynia biegów manualna. Owa znajoma ma ładne kolana, ale jedno coś ostatnio szwankuje, akurat to od wciskania sprzęgła. Stąd moje pytanie: czy da się w powyższym modelu (samochodu ;-)) zmienić skrzynię na automat, czy raczej należy zmienić auto?

• 4 tygodnie później...

Co do automatu to nie wiem, jeśli się da to koszty pewnie będą masakryczne.

Można zrobić automatyczne sprzęgło. Montują to zakłady które przystosowują pojazdy dla niepełnosprawnych. Trochę kosztuje, ale zaleta jest taka ze da się zamontować w niemal każdym aucie.

Miałem okazję jeździć takim i komfort jazdy nieciekawy, więc generalnie nie polecam.

Znienialem w primerce akurat na manual,i wiem ile potrzeba czesci i pracy ,mi sie udalo bo mialem do dyspozycji drugie auto z kad bralem wszystko co potrzeba,po robocie w garazu okolo 1,5 tygodnia i primerka smigala jak nowa.A najwarzniejsze to koszty tej przerobki!!!!Najlepiej to sie rozejzec za jakim automatem i przeliczyc sprzedaz/kupno auta!!! ^_^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...