Gość ks_robak Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Witam, kłopocik jest następujący. Znajoma ma Micrę K11 99r. Silnik 1.0, skrzynia biegów manualna. Owa znajoma ma ładne kolana, ale jedno coś ostatnio szwankuje, akurat to od wciskania sprzęgła. Stąd moje pytanie: czy da się w powyższym modelu (samochodu ;-)) zmienić skrzynię na automat, czy raczej należy zmienić auto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gm20 Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Co do automatu to nie wiem, jeśli się da to koszty pewnie będą masakryczne. Można zrobić automatyczne sprzęgło. Montują to zakłady które przystosowują pojazdy dla niepełnosprawnych. Trochę kosztuje, ale zaleta jest taka ze da się zamontować w niemal każdym aucie. Miałem okazję jeździć takim i komfort jazdy nieciekawy, więc generalnie nie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabel Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Znienialem w primerce akurat na manual,i wiem ile potrzeba czesci i pracy ,mi sie udalo bo mialem do dyspozycji drugie auto z kad bralem wszystko co potrzeba,po robocie w garazu okolo 1,5 tygodnia i primerka smigala jak nowa.A najwarzniejsze to koszty tej przerobki!!!!Najlepiej to sie rozejzec za jakim automatem i przeliczyc sprzedaz/kupno auta!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.