Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Mam awarię silnika 2.0 dCi na gwarancji w Qashqai+2 2008 89 tyś

Gość jacanet
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

1) ja rozumiem, że to duże pieniądze, nerwy, ale musisz podchodzić do tego jednak luźniej, bo Ci pikawa nie wyrobi (bez złośliwości to piszę). jednocześnie z wszelkimi dealerami postępować stanowczo: pisz pisma, spróbuj skontaktować się z Auto-Świat, Motor, TVN Turbo, tylko przygotuj się odpowiednio, a nie jak tutaj "na gorąco", bo wtedy najlepsze argumenty słabo trafiają.

2) przed oddaniem wiadomości na forum, biorąc pod uwagę dysleksję, którą pewnie posiadasz warto wiadomość wrzucić do sprawdzenia w MS Word czy też zainstalować przeglądarkę do internetu z wbudowaną funkcją sprawdzania pisowni na bieżąco:

polecam google chrome http://www.google.com/chrome?brand=CHKZ&hl=pl

3) te takie rzeczy eksploatacyjne, do których jest dostęp warto sobie oznaczać jakimś znaczkiem niewielkim, czy spisać nr. seryjne. być może Ci podmienili. osobiście np. przed oddaniem laptopa do serwisu spisałem nr. seryjne baterii i walnąłem malutką kropeczkę markerem w niewidocznym na pierwszy rzut oka miejscu.

mniej emocji, więcej konsekwencji i przewidywania. w Polsce niestety jeszcze słaby customer service, może za 10-15 lat :)

ODEBRAŁEM AUTO TOTALNA ROZWAŁKA!!!!!!!!!!!!!!!! Nigdy więcej takich problemów Ok silnik mi wymieniono! ale to co odebrałem nie można nazwać autem. Mniałem nowy samochód a mam teraz poraszkę DO MOMENTU AWARII JEŹDZIŁEM BYŁO OK. Jest takie nowe Przysłowie nie masz kłopotu z autem oddaj do serwisu na dłużej. przy naprawie mówili że słabe sprzęgło ale jak jeżdziłem nigdy mnie nie zawiodło, a po odbiorze nie da się jeżdzić na wyższych biegach ciągnie-TOTALNA ROZWAŁKA- odebrałem 22-06-br po południu i wruciłem do domu ciągnikiem sprzęgło ciągnie silnik drży i przenosi na karoserię.postał przez cały dzień w garażu i rano akumulator zrobił mniał mniał to się totalnie wku.rzyłem. nawet akumulator podmienili CO JESZCZE!!! W poniedzałek wstawiam do swojego zaprzyjaźnionego salonu i sprawdzam co robili bo aż mnie niesie na nich.

Przy odbioże pytałem czy coś dostanę jakieś dokumenty czy coś ale usłyszałem że nie !!!!!!!!!!!!!!! Dziwne dosłownie nic? Co do gwarancji to wysłałem zapytanie do nissana w europie zobacze co odeślą podałem im wszystkie szczegóły bo pytali się wszystkiego co jak gdzie i kiedy. Zobaczymy.

Mam pytanie czy ktoś mniał podobny problem kiedyś, co zrobić dalej ?

proszę o kontakt jak coś to mój numer tel.

502524740

A który z warszawskich serwisów wykonał naprawę gwarancyjną?

kolego jacnet pisz proszę na bieżąco jak wygląda sprawa gwarancji po wymianie elementu na nowy, ja miałem podobnie po 2,5 roku wymieniono skrzynię biegów i niestety na nową gwarancja taka jak na samochód czyli pozostałe pół roku. Napisałęm skargę do nissan polska ale odpowiedz była jednoznaczna że nie ma innej opcji. ciekawe co na to prasa

• 1 miesiąc temu...

U mnie rozsyłał sie blok silnika przy końcu gwarancji, 75000 km, serwis przygucy w Łodzi sprawnie usunął awarie, po 2 dnia udali nowy silnik,osprzet pozostał, dodatkowo była zmieniona chlodnica i wachacze. Nissan na wszystkie wymienione elementy daje 1 rok gwarancji od daty odbioru auta po wymianie, tyle w temacie. Po tej naprawie auto działa bez zarzutu. Podsumuje to tak QQ + dobry serwis ( u mnie to akurat lodz Przygucki) i nie ma sie do czego przyebac. I pamiętajmy kupując auto za stowke nie oszczędzamy na olejach, przeglądach i serwisie, to zawsze działa w obie strony.

UWAGA!!!

Co do serwisu to totalna rozwałka .

odpowiem najpierw ci o sprzęgle to że stwierdzili to może i stwierdzili ale jak ja jeżdziłem to mnie nigdy nie zawiodło i pedał był wyżej ( totalnie jak by nie było moje ) i to że oni stwierdzili to porażka.

a odnośnie akumulatora to wczoraj sprzwdzono mi i jest padnienta jedna cela ( sprawdziłem sam, w domu podładowałem mocnym prostownikiem i akumulator super kręcił a rano padnienty) TAK WIĘC PODMIENILI JAK NIC TYLKO JAK IM TO UDOWODNIĆ.

Tak więc stwierdziłem krutko NIE MASZ KŁOPOTU ODDAJ AUTO DO SERWISU DOPIERO CI SIĘ ZACZNIE!!!!!!!

ALE TO NIE KONIEC AKCJI Z AUTEM RUSZAM DALEJ

Wracam do żekomej gwarancji w polsce jest tak w Nissanie że na wymienione żeczy na gwarancji, gwarancji się nie przedłuża, niby kodeks cywilny mówi coś innego że musi być przedłużona, to oni artykół na artykół mają

POWIEM KRÓTKO DO SPRZEDANIA WSZYSTKO SUPER A JAK SIĘ COŚ PSUJE TO NIE.

MAM SIOSTRĘ W NIEMCZECH, I POPROSIŁEM JĄ ŻEBY ZADZWONIŁA U NICH DO SALONU JAK JEST Z GWARANCJĄ-- I TAM SIĘ PRZEDŁUŻA O ROK PO WYMIANIE, NIEMIECCY KLIJĘCI MAJĄ LEPIEJ. I TU ale jak doszło do numeru VIN i podaliśmy to padł tekst auto przeznaczone na rynek Polski i tu koniec rozmów, proszę kontaktować się z polskim przedstawicielem Nissana

CZYLI MAMY TAKZWANĄ UNIĘ ALE DALEJ JAKIEŚ NIESNACKI SĄ.

czyli Polacy mają gożej w gwarancji

Już rozmawiałem z znajomym adwokatem i ma to sprawdzić dokładnie i dziś umówiłem się na rozmowę w Warszawie z dziennikażem z TVN Turbo mają to sprawdzić.

i jeszcze mam jeden ciekawy temat odnośnie serwisu w warszawie, jakie to oni klocki wyprawiają z autami na gwarancji ale o tym pużniej napiszę ( bo sprawdzam coś )

POZDRAWIAM

NIEZADOWOLONY KLIJENT SERWISU NISSANA!!!!!!!!!!!

1. Sprzęgło można podciągnąć wyżej.

2. Wcale nie podmienili akumulatora, myślisz, że ktoś by ryzykował dla 200 złotych????? Auto ma przebieg 90 tysięcy, jest z 2008 roku, czy nie sądzisz, że to już pora na zmianę akumulatora, a nie narzekanie. Pomyśl.

3. Jesteś niezadowolony, ale dostałeś nowy silnik bez zająknięcia Nissana.

4. Jeśli mówisz, że jeździ się inaczej, podjedź do serwisu i złóż informację, że auto zachowuje się inaczej - zobaczysz co wtedy zrobią, może jest to lepsze wyjście niż robienie afery na pół Polski w tv i gazetach.

PS po napisaniu posta przeczytaj to co napisałeś, bo błąd na błędzie wyskakuje.

marek

Akumulator używany przez trzy lata ma być wart 200zł? :D

błont Kolego pisze się błont! :devil:

Mój błąd, dzięki za sprostowanie chyba 30 zł. :devil:

błont mi się kojarz z bluntem jakoś tak dziwnie :whistle:

Edytowane przez Mar3ko

• 2 tygodnie później...

Po wymianie silnika na gwarancji dostałem 12 mc gwarancji od dnia wydania samochodu po naprawie, a za wymianę klocków i tarcz tyłu zapłaciłem 262 Eu w Holandii, w systemie w polskim salonie widać wpis, gwarancja na QQ skończyła sie w lipcu, silnik ma gwarancje do lutego 2012,