Gość pawelek1916 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Witam, primera P10 93r 2.0 benzyna. Od jakiegoś czasu auto nie działa poprawnie. Przy odpalaniu, auto muszę długo trzymać na rozruszniku żeby załapało ( nie ma znaczenia czy gaz czy Pb). W momencie, gdy auto chodzi wszystko jest ok, trzyma obroty, ma moc itd. Krótki opis dzisiejszej sytuacji: " Rano chce odpalić samochód na Pb, łapie za pierwszym razem na 2 sekundy, gaśnie i kaplica...próbuję, próbuję i nic... Wlewam małą dawkę paliwa pod filtr powietrza, auto odpala za pierwszym bez problemu! Pochodził na benzynie i...zgasł. Powtórzyłem tą czynność, ale przed odpaleniem połączyłem elektrozawór od gazu na krótko z akumulatorem i auto odpaliło na Pb i gazie! Zaznaczę,że mam zamontowany pseudo alarm (partyzantka) i domyślam się, że zj**....ał się całkowicie i odcina dopływa gazu i Pb. Kilka cennych uwag: STRASZNIE śmierdzi gazem przy odpalaniu i w czasie jazdy!!!!! Dodam również, że auto zaczęło kopcić;/ olej jest w normie. Świece nowe, przewody jeszcze nie wymienione. Będę wdzięczny za każdą odpowiedź. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 zregeneruj reduktor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawelek1916 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 I to powinno rozwiązać cały problem?? Wiesz może jaki jest koszt takiej regeneracji i czy od ręki można to zrobić?? Jaki wpływa ma reduktor na Pb?? dzięki za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 jak masz puszczający reduktor i śmierdzi gazem to do cylindra idzie PB i LPG podczas pracy na PB czyli zalewa silnik, zakręć butlę wyjeździj gaz do końca i wtedy pojeździj na PB i zobacz czy śmierdzi gazem, podejrzewam, że objawy przejdą a co to za instalacja?? do tego jak przekręcisz kluczyk i z węża będzie lecieć gaz to znaczy, że reduktor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawelek1916 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Instalacja gazowa firmy "ELPIGAZ" Reduktor : ELPIGAZ EM Wiecie gdzie mogę nabyć taki reduktor?? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 zobacz TU a może jakiś inny podejdzie też, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawelek1916 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Szukam obecnie gaziarza, który wymieni mi parownik, jak na razie usłyszałem ofertę 450zł za całą wymianę. Tanio czy drogo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 a dlaczego chcesz cały wymieniać?? kup zestaw naprawczy i pozmianiaj i będzie gitt, no chyba, że mechanika dla Ciebie to czarna magia to musisz zapłącić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawelek1916 Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Dla bezpieczeństwa swojego i innych oddam auto specjaliście;) 330zł za nowy parownik(lepszy niż teraz mam) + inne części (wężyki, kolanka, filtr itd) + regulacja + gwarancja. Na samodzielną wymianę nie mam czasu;/ Dziękuję, że pomoc. Jutro rano reduktor będzie po wymianie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.