Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Kierunkowskaz sie pali

stanko205

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam problem cały czas mi sie pali prawy kierunkowskaz nawet kiedy wyłączony jest zapłon a jak odłaczyłem bezpiecznik od centralnego zamka i elektrycznych szyb to jest dobrze. Czy ktoś juz tak miał i co to moze byc?

• 3 lata później...

Odkopuję trupa,udało się rozwiązać problem? Poszedłem do pracy a jak wróciłem to auto stało z świecącym na stałe lewym kierunkowskazem. Odłączałem: przerywacz,manetki,włącznik awaryjnych oraz  sterownik centralnego (pudełko z podłączonymi trzema kostkami) i nic się nie poprawiło.Prawy kierunek miga,a lewy cały czas świeci.Na awaryjnych lewy migał,teraz już przestał i się zaświeca na stałe.Czasem widoczne jest lekkie przygasanie świecenia.Kilka miesięcy wcześniej pojawił się problem z kontrolką od ręcznego.Testowanie czujnika płynu,podciśnienia i czujnika ręcznego nie wykazały niesprawności.Zdarza się że kontrolka ręcznego lekko przygaśnie. Przemacałem prawie cała instalację w sprawie kontrolki i kierunkowskazów i nic się nie poprawiło.Czyżby to brak masy w jakimś miejscu?

może tak być lub zalane gdzieś kable

być może tak się stało.Znalazłem wilgoć w pobliżu tylnej lewej lampy  ( przedwczoraj padało i nieźle wiało )  ,ale sama oprawka żarówek była sucha.Niby majstrując przy tyle,ciągnąc za przewody lewej i prawej lampy coś się poprawiało, ale wyraźnego związku nie znalazłem. Najpierw lewy pracował poprawnie przez kilkadziesiąt sekund i zapalał się na stałe,pomagało włączenie awaryjnych.W końcu objawił się brak kontaktu w prawym tylnym kierunku ( kierunkowskaz zaczął migać szybciej ) a lewy się naprawił.Ruszanie żarówką nie pomagało,w końcu żarówka się przepaliła,po wymianie żarówki jak narazie wszystko działa.

Nadal mi ten kierunek wariuje,poprawiło się tylko na kilka dni

ja bym obstawił na zawilgocenie instalacji elektrycznej .........wilgoć gdzieś robi zwarcie zamyka obwód i kierunek świeci .

• 1 miesiąc temu...

usunięto zwarcie j połatano przewody pod lewym przednim nadkolem,ale nadkole przykręcili na balchowkręty na zewnątrz błotnika zamiast na spnki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...