koks Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Witam. Almera 1.4 16v 87KM 1998r lift. Ostatnio zauważyłem przy swojej Amelce że jak spada z obrotów to strzela mi w rurę tak jakby w kolektorze. Jadąc przykładowo ok 120km/h i jak puszcze pedał gazu zaczyna ostro strzelać czasem jest to słabe walnięcie ale nie raz straszy ludzi na chodnikach. Szukałem tego problemu wszędzie ale nie mogę tego znaleść. Proszę o pomoc bo boje się że rozsadzi mi przepływomierz albo coś więcej. Dodam jeszcze ze to samo się dzieje na LPG jak i na PB. Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 sprawdź czy masz szczelny wydech w okolicach kolektora, może też trzeba podregulować instalację, jak auto pali??? nie ma żadnych problemów??? jak ze spalaniem ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 6 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Wydaje że pali w miarę dobrze. A wydech jest szczelny na 100% gorzej bym się martwił z powietrzem bo zamiast je ciągnąć to wysadza je do góry. Jestem już głupi w tej sprawie byłem już nawet na diagnostyce komputerowej i wyszło wszystko idealnie. Mechanik mówi że to może być zła mieszanka gazu ale w takim razie nie strzelałoby na paliwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 może lekko przepuszcza instalacja LPG i podlewa gazu podczas pracy na PB, jaka to instalka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 6 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Sam nie wiem nigdzie nie pisze a nie chce mi się w tej chwili szukać papierów ale mogę powiedzieć ze jest zwykła i jak dobrze pamiętam parownik jest włoski. Więcej info postaram się dodać jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 a ile przejechałeś na niej???, zdejmij wąż z miksera i przekręć kluczyk w stacyjce, zobacz czy leci wtedy gaz, nie powinien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 6 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Ogólnie ma przejechane ok 230tys a na LPG jeździ ok 5 lat a dokładnie nie powiem bo sam ją mam dopiero 2 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 zakręć w takim razie butlę i zobacz czy dalej będzie to samo, ale najpierw pojeździj trochę na PB, jak się poprawi to zregeneruj reduktor i będzie gitt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 6 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Już tak robiłem zakręciłem butle i na samym PB śmigałem ok 150km i nic nie dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 to sprawdź zapłon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 6 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Właśnie miałem zamiar się tym pobawić. Tylko nie wiem jeszcze jak za to się zabrać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piorun_ Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Właśnie miałem zamiar się tym pobawić. Tylko nie wiem jeszcze jak za to się zabrać... W drugiej generacji LPG zawsze będzie strzelać jak zdejmiesz nogę z gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 W drugiej generacji LPG zawsze będzie strzelać jak zdejmiesz nogę z gazu. czytałeś wszystko od początku??? przecież jest napisane, że zakręcił butlę i jeździł na PB i dalej jest tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 7 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Koledzy pobawiłem się trochę w gazownika i pokręciłem paroma śrubami i strzela o wiele mniej a na PB wgl przestało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 na gg nie dało rady PODSTAWY DOTYCZĄCE REGULACJI.pdf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi