danlei Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 WItam. Od niedawna jestem właścicielem nissana sunny n14 z 95 roku i zauważyłem dziwne zachowanie wskaźnika lub czegoś związanego ze spalaniem otóż ostatnio wyszło że na 35 przejechanych kilometrów spalił ok 6-6.5 litra co wydaje się dziwne bo tyle to wg nissana powinien spalić na 100 km dobrej trasy. może coś z pływakiem ale kiedy uzupełniam paliwo (benzynę) wskaźnik zachowuje się normalnie tj pnie się do góry co może powodować takie wskazanie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lubsons Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 czym stwierdziłeś to że spalił ci 6litrów? na 30km? możliwe że szaleje ci pływak po zbiorniku wiem to z autopsji jeżeli takie spalanie by się powtarzało to wymień sonde Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komorokoro Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 zalej do pełna przejedz 100 km zalej do pełna będziesz wiedział mniej więcej bo takie gdybanie do niczego nie prowadzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.