Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

chce kupić tą primere -pare pytań

Gość gregor23pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość gregor23pl

Witam.

Do tej pory miałem nissana sunny kombi 2.0D z 91r.

Chce wymienic "dziadka" i znalazłem cos takiego

http://otomoto.pl/nissan-primera-C19190138.html

Cena dziwnie niska , pojechałem oglądnąc no, niby w tył walona i przód -maska i błotnik.

no ale nie o tym.

sprawa taka że jak jechałem w miare się ciągnie -ale bez rewelacji -nie słychać turba ani nie czuć żeby sie włączało - co to za usterka i ew. jakie koszty moga wchodzić w rachubę? silnik 2.0 td 90km

i na co zwrócic jeszcze uwage

prosze o pomoc

Tutaj jest temat do kupna auta.

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/99-chcesz-kupic-primere-p10-p11-p12-zapytaj-tu-i-tylko-tutaj/

a temat turbo to poszukaj w dziale primera i podział p10 -p11 napwno cos znajdziesz.

Jedno co moge powiedzieć ze nasze traktorki nie sa tak ekonomiczne w miescie jak starsze modele p10 czy nismo zwykly diesel.Chyba że chcesz diesla na trasy.to pewnie taniej pojezdzisz.

Ropa zaczyna taniec u mnie 4,89!!! i oby w dół jak najwiecej :D

Gość gregor23pl

Tutaj jest temat do kupna auta.

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/99-chcesz-kupic-primere-p10-p11-p12-zapytaj-tu-i-tylko-tutaj/

a temat turbo to poszukaj w dziale primera i podział p10 -p11 napwno cos znajdziesz.

Jedno co moge powiedzieć ze nasze traktorki nie sa tak ekonomiczne w miescie jak starsze modele p10 czy nismo zwykly diesel.Chyba że chcesz diesla na trasy.to pewnie taniej pojezdzisz.

Ropa zaczyna taniec u mnie 4,89!!! i oby w dół jak najwiecej :D

Przepraszam ale wczoraj na wpół śpiący byłem jak to pisałem i temu ta gafa że nie ten dział.

No raczej miasto mnie interesuje.

Czyli mówisz że p10 jedynie na miasto( z tym że to troszke stary rocznik już).?Bo rozumiem że w p11 już wszystkie diesle na turbinie były.

A tak jeszcze się dopytam -załóżmy że ta turbina faktycznie nie działa , to teoretycznie spalanie powinno być takie jak z p10,turbina nie pompuje więc nie potrzebuje takiej dawki paliwa .-dodam ze autko nie kopci .

Trudno mi powiedziec czy p10 mniej pali w miescie.Ale sa opinie że te silniki p10 sa bardziej ekonomiczne w spalaniu.

Zbytnio sie nie znam na szczegółach o mechanice. Tylko tyle co do zytam na forum. Jakos mam to szczescie że mi w miare jezdzi moj samochód.

co moge pomóc to tutaj znajdziesz wiecej pomocy

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/60477-p11-i-p11144-faq-silnik-cd20t-diesel/

A i przejrzyj sobie dział primery i podział p10-p11 napewno coś znajdziesz. Tylko troche checi i czasu .

Gość gregor23pl

Trudno mi powiedziec czy p10 mniej pali w miescie.Ale sa opinie że te silniki p10 sa bardziej ekonomiczne w spalaniu.

Zbytnio sie nie znam na szczegółach o mechanice. Tylko tyle co do zytam na forum. Jakos mam to szczescie że mi w miare jezdzi moj samochód.

co moge pomóc to tutaj znajdziesz wiecej pomocy

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/60477-p11-i-p11144-faq-silnik-cd20t-diesel/

A i przejrzyj sobie dział primery i podział p10-p11 napewno coś znajdziesz. Tylko troche checi i czasu .

poczytałem, dość długo nad tym siedziałem ale odpowiedzi na moje pytanie nie znalazlem :angry:

Od wczoraj jestem posiadaczem w11 2000r.

Bede walczył z tym turbo bo jest straszny mul.

jakbym się przystawił do sunny y10 2,0D 75KM to by wstyd był.

więc coś nie tak :whistle:

Napewno co jest w pierszej kolejnosci po kupnie autka to wymiana oleju,filtrów ,paliwa.Oleju,powietrza. sprawdzenie czy nie ma błedów i wymiana czesci jesli sa. I pozniej regulaca silnika przez komputer. Tzn dawki paliwa itp. A z forum można sie bardzo dużo rzeczy ciekawych dowiedzieć.

Mi akurat jezdzi ok autko i powiem ze jestem zadowolony i trzeba było czasu ze by doprowadzic go do takiego stanu jaki teraz jest silnik :whistle: no i kasiory.

I można pomysleć o wymianie rozrzadu ,chyba że wiesz kiedy był wymieniany.

Gość gregor23pl

Napewno co jest w pierszej kolejnosci po kupnie autka to wymiana oleju,filtrów ,paliwa.Oleju,powietrza. sprawdzenie czy nie ma błedów i wymiana czesci jesli sa. I pozniej regulaca silnika przez komputer. Tzn dawki paliwa itp. A z forum można sie bardzo dużo rzeczy ciekawych dowiedzieć.

Mi akurat jezdzi ok autko i powiem ze jestem zadowolony i trzeba było czasu ze by doprowadzic go do takiego stanu jaki teraz jest silnik :whistle: no i kasiory.

I można pomysleć o wymianie rozrzadu ,chyba że wiesz kiedy był wymieniany.

rozrząd był wymieniany 10 tys temu , więc ok.

Amory z przodu i wachacze tez po wymianie .

Olej i filtry 10 tys km temu więc do wymiany.

No będe musiał podjechać na kompa , nie znacie z krakowa kogoś kto nie zdziera kasy a podepnie i sprawdzi.może spróbuje póki co metody z tym spinaczem

Napewno spróbuj metody ze spinaczem.

Masz 60 zeta w kieszeni. A dużo własnie jezdziło na kompa a pozniej sie dowiedzieli że mozna samemu zrobić diagnostyke.

Sam też sie dowiedziałem z forum. I teraz nie na kompa tylko spinacz w reke.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...