jarek_ku Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Witam wszystkich. Moje auto to T 30 z 2007 r. Na pewno bezwypadkowe. Mam problem z łącznikami stabilizatora z przodu. Wymieniałem już w tym roku trzy razy. Ciągle pęka ten poziomy trzpień. Oczywiście jak prawy łącznik się urwie, to lewy trzyma, i odwrotnie. Myślę, że zwykle jeżdżę bez stabilizatora ponieważ codziennie nie zaglądam pod spód, a w prowadzeniu nie ma jakiejś specjalnej różnicy. Jedyny teren jaki auto pokonuje to dojazd do mojego domu gruntową drogą, przyznaję dość dziurawą, ale jadę zawsze spokojnie, pomalutku. Prosiłbym o sugestie co może być przyczyną. Może poleci ktoś producenta łączników dobrej jakości. Pomyślałem o tym, aby zdemontować ten trzymający łącznik i jeździć w ogóle bez stabilizatora, bo i tak kilka dni po wymianie się urwie pozdrowienia jarek ku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba382 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Kolego pękanie łączników to jest poważna sprawa gdyż wpływa to pośrednio na bezpieczeństwo jazdy. Trzeba dokładnie zdiagnozować podwieszenie stabilizatora i sam stabilizator. Są dwie zasadnicze przyczyny. Wada samego stabilizatora (za mocno sprężynuje) lub zły materiał wykonania łączników. Moim zdaniem kup oryginał łączniki i będziesz zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.