Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Pękają jak zapałki

jarek_ku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Moje auto to T 30 z 2007 r. Na pewno bezwypadkowe.

Mam problem z łącznikami stabilizatora z przodu.

Wymieniałem już w tym roku trzy razy.

Ciągle pęka ten poziomy trzpień. Oczywiście jak prawy łącznik się urwie, to lewy trzyma, i odwrotnie. Myślę, że zwykle jeżdżę bez stabilizatora ponieważ codziennie nie zaglądam pod spód, a w prowadzeniu nie ma jakiejś specjalnej różnicy.

Jedyny teren jaki auto pokonuje to dojazd do mojego domu gruntową drogą, przyznaję dość dziurawą, ale jadę zawsze spokojnie, pomalutku.

Prosiłbym o sugestie co może być przyczyną. Może poleci ktoś producenta łączników dobrej jakości.

Pomyślałem o tym, aby zdemontować ten trzymający łącznik i jeździć w ogóle bez stabilizatora, bo i tak kilka dni po wymianie się urwie

pozdrowienia

jarek ku

Kolego pękanie łączników to jest poważna sprawa gdyż wpływa to pośrednio na bezpieczeństwo jazdy. Trzeba dokładnie zdiagnozować podwieszenie stabilizatora i sam stabilizator. Są dwie zasadnicze przyczyny. Wada samego stabilizatora (za mocno sprężynuje) lub zły materiał wykonania łączników. Moim zdaniem kup oryginał łączniki i będziesz zadowolony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...