Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Jaki gaz Primera p11?

Gość majk92

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam Primere P11, 99rok, chciałem prosić was o poradę. Chcę założyć gaz i kompletnie nie wiem jaki wybrać, zwykły czy może sekwencja, oraz jaką firmę instalacji? Silnik to 1.6 16v. Proszę o pomoc!

Witam kolego. Wcześmiej przed kaszkajem miałem zagazowaną primerke p11.144 z motorem 1.6 ga16de. Moje porady to instalka sekwencyjna. co do firmy do wielkiego znacznia nie ma. Wszystkie instalację są na podobnym poziomie technicznym (ja miałem landi renzo). Najważniejsze to wybrać dobry zakład!!!! Moje doświadczenia: gaz założony przy przebiegu 100 tys. km w roku 2005. Primerką jeżdziłem do zeszłego roku - przy sprzedaży przebieg lekko ponad 200 tysi. Silnik w rewelacyjnej kondycji, żadnych problemóe, żadnego poboru oleju także silnik rewela. Należy zwrócić uwagę jedynie na regulację luzów zaworowych ponieważ jest mechaniczna. Ja to robiłem przy przebiegu 150 tys. regulacja była kosmetyczna także silnik (jak wcześniej pisałem) dobrze współpracuje z sekwencyjnąistalacją. A tak na marginesie to ciesz się jazdą primerką p11 bo to chyba były jedne z ostatnich bezawaryjnych nissanów (wiem to teraz po jezdzie kaszką). Pozdrawiam i pamiętaj wybierz dobry zakład choćbyś miał zapłacić więcej i tak w końcowych rozrachunku Tobie się to opłaci!!

ja mam to co widać w podpisie...zero problemów. co jakiś czas trzeba wyregulować (zwykle na 10 tyś jakieś 2 regulacje - jedna pomiędzy przeglądami a druga przy przeglądzie), no ale może to wynik mojego stylu jazdy i warunków w jakich jeździ auto - max korki w Warszawie

ja mam to co widać w podpisie...zero problemów. co jakiś czas trzeba wyregulować (zwykle na 10 tyś jakieś 2 regulacje - jedna pomiędzy przeglądami a druga przy przeglądzie), no ale może to wynik mojego stylu jazdy i warunków w jakich jeździ auto - max korki w Warszawie

a To dziwne bo ja po pół roku przebutowałem na PB i na LPG i mapy o dziwo były zgrane ,,,

a To dziwne bo ja po pół roku przebutowałem na PB i na LPG i mapy o dziwo były zgrane ,,,

też mnie to dziwi ale przywykłem :)

tymi mapami się nie przejmuj, one żyją własnym życiem,, choć nie wiadomo jakich rozjazdów nie powinno być, a takie pieszczenie bez ponownego zbierania map nie zawsze do końca jest prawidłowe ;)

• 2 tygodnie później...
Gość zeroberto

Ja mam prawie 2 lata BRC przejechane 25kkm i wszystko jak ta lala!! Średnie spalanie na paliwie miałem 8,14 a na LPG mam 9,55. Do tego musze średnio na 100 km doliczyć litr benzyny gdyz jezdza na krotkich odleglosciach i tak wychodzi. Tak jak piszą poprzednicy instalacja to pikus WAZNY JEST DOBRY MECHANIK KTORY NIC NIE SPIEPSZY!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...