Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Przeciek płynu wspomagania na maglownicy.

Gość remik_p12

Rekomendowane odpowiedzi

Gość remik_p12

Witam!

Ostatnio zauważyłem ubytek płynu wspomagania w mojej Primerze, przez co wspomaganie głośno chodziło. Dolałem płynu i po jakimś czasie znów ubytek... Wszedłem pod auto i zauważyłem ochlapane podwozie auta przez płyn wspomagania. Zdjąłem koło z lewej strony i zauważyłem mokrą maglownicę, ale nie wiem dokładnie z jakiego elementu następuje ten wyciek. Czy ktoś miał już taki problem lub wie z jakiego elementu mógłby następować ten wyciek?

Dodam że przed robieniem zdjęć maglownice trochę wytarłem.

p11061111250001.jpg

p11061111250002.jpg

p11061111250003.jpg

p11061111260001.jpg

Niestety standardowa przypadłość P12, poszło uszczelnienie na maglu, czeka cię regeneracja maglownicy.

Rozmawiałem akurat dziś z sąsiadem, ma P12 2002 w hatchback'u. Też mówił że mu ta maglownica klękła już raz. Ale wtedy zmieniał na nową/regenerowaną (ba sam nie był już w stanie stwierdzić) a starą oddał w rozliczeniu. Taki ponoć tego urok.

Czytałem tutaj na forum niedawno, że ktoś zastosował u siebie maglownicę z Laguny II, ponoć to jest taki sam element (czemu nie ma się co dziwić). A Lagunek II na części trochę jest więcej, więc może taniej się uda kupić.

Regeneracja we Wrocku to okolo 800 zlociakow i jeden dzien auto na warsztacie. :angry:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...