madamax4 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Witam ponownie :-) Mam nastepujacy problem w mojej Primerce dla przypomnienia P12W 1.8 2005 r. 125 000 km. Podczas jazdy słychać w przodzie samochodu stukanie, co ciekawe słychać je niekoniecznie na dziurach - często na prostej i gładkiej drodze albo przy skręcaniu. Jeśli chodzi o częstotliwość stukania - zmienna czasen stuka co parę sekund a czasem nie stuka przez 5km jazdy. Dodatkowo podczas stukania odczuwam to na pedale gazu - ale napewno nie jest to coś z silnika tylko poprostu przenosi się drganie. Nie są to tez łączniki stabilizatorów bo te mam nowe. Bardzo prosze was o pomoc bo zanim pojadę na diagnostyke to chciałbym mieć na to jakąś koncepcję albo poprostu ustalic to jakoś samemu co to moze być i wymienić. Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość doofy_86 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 pierwsze co bym sprawdzil to gumy na przegubach sam mozesz zobaczyc. ja tak mialem i to byl przegob... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madamax4 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Aha - sprawdzę to. Dodatkowo zauwazyłem że jak jadę rano do pracy tzn ok godziny 6:00 - 7:00 temperatura 15 stopni no i mało hamowania nic nie stuka. No a jak wracam ok 15 wiadomo duzo cieplej no i ruch a więc hamowaie też większe stukanie jest wyrażnie słyszane - równiez podczas hamowania. Ps. jak sprawdzic te przeguby?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Taguj tematy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.