Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

stukanie w przedniej części samochodu - podczas jazdy

madamax4

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie :-)

Mam nastepujacy problem w mojej Primerce dla przypomnienia P12W 1.8 2005 r. 125 000 km. Podczas jazdy słychać w przodzie samochodu stukanie, co ciekawe słychać je niekoniecznie na dziurach - często na prostej i gładkiej drodze albo przy skręcaniu. Jeśli chodzi o częstotliwość stukania - zmienna czasen stuka co parę sekund a czasem nie stuka przez 5km jazdy. Dodatkowo podczas stukania odczuwam to na pedale gazu - ale napewno nie jest to coś z silnika tylko poprostu przenosi się drganie. Nie są to tez łączniki stabilizatorów bo te mam nowe. Bardzo prosze was o pomoc bo zanim pojadę na diagnostyke to chciałbym mieć na to jakąś koncepcję albo poprostu ustalic to jakoś samemu co to moze być i wymienić. Z góry dziękuję za pomoc.

Aha - sprawdzę to. Dodatkowo zauwazyłem że jak jadę rano do pracy tzn ok godziny 6:00 - 7:00 temperatura 15 stopni no i mało hamowania nic nie stuka. No a jak wracam ok 15 wiadomo duzo cieplej no i ruch a więc hamowaie też większe stukanie jest wyrażnie słyszane - równiez podczas hamowania.

Ps. jak sprawdzic te przeguby??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...