helfi Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Podczas wymiany żarnika, przy dokrecaniu przetwornicy oczywiście za mocno docisnałem i lustro reflektora jakby wypieło się z zaczepu i teraz można je dość swobodnie popychać w dół. Na razie jak ustawiłem tak jak było nic sie nie dzieje ale prawdopodobnie jak wjadę w dziure to opadnie. Pytanie mam do kolegów czy da się to jakoś sprawdzić naprawić ewentualnie ? Drugie pytanie mam zwiazane z luzami na klapie bagażnika. Ktoś już tu opisywał że wystarczy taśma owinać skobel ale jest to rozwiazanie krótkoterminowe czy ktoś ma pomysł co zrobić z tym ? Czy wystarczy wymienić sam skobel na bagażniku (to tylko dwie śruby) czy ktoś zna koszt czegoś takiego i czy mozna to kupić bez problemu ? Czy problem leży w zamku tzn w zatrzasku w klapie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziki-toy Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Podczas wymiany żarnika, przy dokrecaniu przetwornicy oczywiście za mocno docisnałem i lustro reflektora jakby wypieło się z zaczepu i teraz można je dość swobodnie popychać w dół. Na razie jak ustawiłem tak jak było nic sie nie dzieje ale prawdopodobnie jak wjadę w dziure to opadnie. Pytanie mam do kolegów czy da się to jakoś sprawdzić naprawić ewentualnie ? Drugie pytanie mam zwiazane z luzami na klapie bagażnika. Ktoś już tu opisywał że wystarczy taśma owinać skobel ale jest to rozwiazanie krótkoterminowe czy ktoś ma pomysł co zrobić z tym ? Czy wystarczy wymienić sam skobel na bagażniku (to tylko dwie śruby) czy ktoś zna koszt czegoś takiego i czy mozna to kupić bez problemu ? Czy problem leży w zamku tzn w zatrzasku w klapie ? Najlepiej odrkęc tą klamrę i udeż młotkiem tak by ci odkształciła w żądanym kierunku. Następnie zamontowac spowrotem i cieszyc się skasowanym luzem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.