Gość spine Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 witam od jakiegoś czasu moja Primerka umiera otóż bierze niezliczone ilości oleju na 500km nawet litr (na 500km nie 5tys) jeżdżę na 10W40 czyli półsyntetyk silnik pracuje równo - moc się nie zmieniła auto czasami puszcza ogromnego kopciucha z białym dymem (to ten olej) ogólnie nie kopci i niby jest ok ale jak po dłuższym postoju na skrzyżowaniu w momencie ruszania walnie chmurą to ludzie uciekają i wtedy zaczyna sobie kopcić dzisiaj patrzyłem ciśnienie - albo miałem walnięty zegar albo coś jest nie tak ponieważ skali brakło na każdym cylindrze ponad 15 nabiło <szok> Primera P11 1,6 16V benzyna 90KM silnik GA16DE Przebieg niecałe 190tys ktoś ma jakieś pomysły o co biega ? ja już mam dość i podejrzewam uszczelniacze ale to tylko tak zgaduję i nie wiem czy się za nie brać bo wiadomo że są to jakieś tam koszta i nie wiadomo czy to jest to POMOCY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 jak masz takie ciśnienie, to olej idzie w cylinder, prawdopodobnie pierścienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
creativesb Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Moja P10 brała 1l na około 2tyś, no i więcej przy ostrej jezdzie, ale nic nie kopciło itp, no i sama przestała brać,jak to możliwe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdi Opublikowano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 też niestety obstawiam pierścienie, ale to dopiero ocenią po zdjęciu głowicy, więc szykują się koszty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spine Opublikowano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 jak sądzicie ? warto bawić się wymianę pierścieni czy lepiej szukać używanego motorka ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 włożył bym 2.0 jak by tak grubiej pójść, to i SR20VE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.