Gość petruś Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Trudna jest wymiana tych przewodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 (edytowane) To zależy czy puszczą łączenia na gwintach. Jedno przy zacisku, drugie na łączeniu przewód elastyczny z przewodem stałym /metalowym, miedzianym, mosiężnym/. Trzeba najpierw dobrze oczyścić łączenia i z dwa dni psikać czymś aby łatwiej odkręcić. Ja tak miałem w poprzednim samochodzie - częste blokady kół, pomimo czyszczenia zacisków, wymiany tłoczków itd /tłoczek nie wracał/. W końcu mechanik wymienił przewody elastyczne i wszystko wróciło do normy - po prostu "masełko". Ale tak było w moim przypadku. Edytowane 17 Maja 2012 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość petruś Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Czy warto przy okazji wymienić płyn hamulcowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 skoro już masz rozebrane kabelki to spuscic i nalać nowy żadem problem a i tak musisz odpowierzać cały układ hamulcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 petrus - tak jak napisał jwa, żaden problem a i tak płyn Ci zejdzie, więc to i tak jedna robota. Na forum jest gdzieś plik pdf, który dałem odnośnie wymiany płynu i odpowietrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 wystarczy wyssać stary płyn ze zbiorniczka,zalać nowy,a potem przepuścić odpowietrzając układ,zaczynając od prawego tylnego koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi