123hudy Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Nie to nie to auto mialo kilka dni temu przeglad a chamilce juz byly tez sprawdzane, wszystko sie zaczelo od wslnietego wtrysku myslalem ze po wymianie bedzie ok ale nadal duzo pali dotego doszedl problem z odpalaniem i jakos mechanik zaden niemoze dojsc co to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Trzeba zaryzykować i podłaczyć się pod kompa. Sprawdzić lub ewentualnie ustawić dawkę paliwa na wtryski i na pompie ciśnienie podające paliwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123hudy Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 No i komp nic niewykazal wedlug niego wszystko jest z autem ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 (edytowane) ja 10 tyś km temu zrobiłem regenracje wtrysków(tylko jeden był zły) auto spalilo 596 litrów jazda przede wszystkim do miasta i trochę trasy. Ja jeżdzę bardzo spokojnie. Przywyczajenie z Francji gdzie mandat płaci się od przekroczenia 2 km/h. Edytowane 26 Kwietnia 2018 przez michaell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid5995 Opublikowano 1 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Jak już kotlet odgrzebany to napisze ile mi wyszło. Primera kombi 1.9 2005 61 000 km przebiegu w pełni udekumentowanego i sprawdzonego w ASO. Jeżdżę z boxem na dachu po Norwegii. Na teraz wychodzi 6,8 zimą było prawie 9 ale była odpalana codziennie 20 minut przed jazdą Miałem wcześniej benzynę 1.8 i paliła 10/11l a była duuużo słabsza więc teraz jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neuroraider Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 (edytowane) Trasa Gdańsk - Starogard Gdański przez A1, prędkość do 130 km/h - generalnie 6 bieg i około 2000 obrotów maks.2500 obrotów - między 4,9 l - 5,2 l, po mieście nawet 9 l a w lesie kiedy jadę na dwójce omijając wertepy i tak 4 km to pali nawet 11 litrów. Wskazania mają pokrycie w tankowaniu, wychodzi mi nawet, że komputer minimalnie zawyża ale to wychodzi przy pełnym baku jakieś 50 km na plus. Nasza Primera ma udokumentowane 191 000 przebiegu, kupiliśmy ją w zasadzie z pierwszych rąk. Już to pisałem ale wrażenie jest przedziwne bo teraz nie odczuwamy tankowania a temat o spalaniu 5 czy 6 a nawet 7 litrów po Grand Cherokee WJ 4.7 (bez gazu) jest be znaczenia gdy tamten jadąc zimą lasem palił 24 litry... jedynie wrażeń brakuje bo reszta zostaje w kieszeni;) Edytowane 6 Czerwca 2018 przez neuroraider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Mam porównanie z Lexusem is220d z 2007 to Nissan primera pali 1,5 l mniej niż ten lexus. Serwis nissana też dużo tańszy jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fgt90 Opublikowano 20 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 witam pisze ponieważ jestem w kropce i nie wiem co robic od jakiegoś tygodnia mam nissana promere 2006r kombi 1,6 benzyna. problem mam ze spalaniem jazda na autostradzie około 220 km z prędkością 120-130 km/h wychodzi 12,5 litra w mieście około 11 litrów bez klimy spokojna jazda, co dziwne kilka dni mam spalanie 8,2 litra a za dwa dni ta sama strasa ta sama jazda i mam 12,5 kolejną rzeczą jest to, że na jałowym biegu raz mi pokazuje zero a za chwile wzrasta do ponad 15 litrów i tak trzyma dopóki nie ruszę z miejsca. w trakcie jazdy jest ok spalanie chwilowe zależy od wciśnięcia gazu, jak tylko wcisnę sprzęgło spalanie chwilowe spada do 2,5 i za chwile wzrasta i brakuje skali i tak ciągle i tu moje pytanie czy to normalne???? jesli nie to co mogę sprawdzić. dodam jeszcze, że raz mi wywalił błąd P0171 przy poprzednim wozie almera tino 1,8 benzyna miałem ten sam łąd wymiana przepływki i jak ręką odjoł w primerze też wymieniłem przepływke i czekam co dalej tylko co z tym spalaniem????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 20 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Przede wszystkim spalanie licz przy dystrybutorze a nie sugeruj się zbytnio wskazaniami komputera. Ponieważ jest to dla Ciebie świeży samochód zanim zaczniesz się martwić zrób przynajmniej ze 3 cykle "rezerwa-do pełna" i zobacz jakie wychodzą Ci wyniki z tankowania. Ponieważ primera jest stosunkowo dużym i ciężkim autem (zwłaszcza w kombi) to nie spodziewałbym się na twoim miejscu niskiego spalania mając silnik 1,6. Nie miałem nissanowskiego 1,6 ale teraz też poruszam kombi i też 1,6 tylko inną marką i powiem Ci że miasto to jest 10-11l poza miastem 7-8l przy można powiedzieć "normalnej" jeździe i takich wyników spodziewałbym się u Ciebie, zwłaszcza przy takich temperaturach jakie panują teraz. W kwestii spalania chwilowego to komputer w primerach skalowany jest w l/km, więc na postoju zawsze będzie pokazywał max (wynika to z matematyki) i to jest normalne i prawidłowe zachowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 20 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Nie wiem ile Ci palił 1,9 dci a mi po regeneracji wtrysków oraz lekkiej modyfikacji oprogramowania spalanie w trasie spadło do 4,7 a w mieście w zimie mam 6,4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 No i na tym polega właśnie z tym spalaniem problem, mój egzemplarz miał prawi 300k przebiegu na oryginalnych wtryskach i pompie z turbiną kilka lat wcześniej regenerowaną, na trasie przy, jak na mnie bardzo spokojnej jeździe, palił tak 5-5,2l a najgorsze spalanie jakie uzyskałem to około 14 litrów To wyniki oczywiście z komputera (ale średnio rozbieżność u mnie wynosiła około 0,5l względem tankowania). Dlatego też uważam że nie ma się co przejmować pojedynczymi wynikami albo wynikami z komputera, i nie ma co patrzeć na wyniki innych osób, bo każdy z nas użytkuje w innych warunkach i w inny sposób samochód. Trzeba określić sobie średnią rozbieżność w spalaniu w stosunku do katalogowego (ja sobie przyjąłem +2l) i jeżeli ktoś pisze, że jemu pali 8 a mi wychodzi 10 to zakładam że jest wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Niestety w 1,9 dci należy oddawać wtryski do regeneracji po 200 tys to jest już reguła. @skit życzę nowego ładnego mercedesa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi