Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K12] Micra kilka pytań nowicjusza.

hizel

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku dni jestem właścicielem tego maleństwa, samochód z 2003 roku, 2 drzwi silnik 1,2 80kM. Mam kilka pytań:

1. Kiedy zapala się kontrolka rezerwy bo już wskazówka jest na czerwonym a nic się nie pali i ile przejadę na rezerwie?

2. Tłucze mi się na dziurach rejestracja przymocowana na tylnej klapie, co z tym zrobić jak sobie z tym poradziliście?

3. Jak się dostać do głośnika w drzwiach? co trzeba rozebrać?

• 2 tygodnie później...

ad1: nie sugeruj się kontrolką, bo może się okazać, że żarówka jest przepalona, a Ty zostaniesz w szczerym polu bez kropli paliwa. Nie mam K12, ale generalnie na rezerwie powinno się przejechać około 50km.

ad2: jak znam życie ramkę masz zamocowaną na dwie górne śruby, przez co dolna część ramki wali o klapę bagażnika. Wystarczy zdjąć tablicę i przykręcić dwa blachowkręty albo podkleić ramkę od spodu taśmą dwustronną.

ad3: jeśli masz ręcznie opuszczane szyby, to musisz zdjąć rączkę od szyby, a następnie zdjąć cały boczek drzwi (uważaj, aby nie połamać zatrzasków). Jeśli wcześniej nic tam nie było grzebane, to powinna tam jeszcze być fabryczna folia zabezpieczająca przed wilgocią. Nie zrywaj jej całej, tylko oderwij na takim odcinku, abyś mógł dostać się do głośnika. Potem folia powinna dać się przykleić na pierwotne miejsce.

• 3 tygodnie później...

Dziś wreszcie znalazłem czas by rozebrać drzwi by dostać się do głośnika, nie jest to jak się okazuje bardzo trudne. Głośnik muszę wymienić bo jest zatarty, tylko mam dylemat co kupić? Może coś doradzicie. Widzę że konstrukcja głośnika jest taka że standardowe głośniki raczej tu nie podejdą i chyba trzeba dokupić dodatkowe dystanse. Jeśli się mylę to mnie poprawcie.

Dziś wreszcie znalazłem czas by rozebrać drzwi by dostać się do głośnika, nie jest to jak się okazuje bardzo trudne. Głośnik muszę wymienić bo jest zatarty, tylko mam dylemat co kupić? Może coś doradzicie. Widzę że konstrukcja głośnika jest taka że standardowe głośniki raczej tu nie podejdą i chyba trzeba dokupić dodatkowe dystanse. Jeśli się mylę to mnie poprawcie.

Jedź z rozebranymi drzwiami do sklepu z głośnikami , tam na miejscu można dobrać wszystko ( średnica , głębokość , dystanse )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...