Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nissan Almera 1.5 N16 szarpanie i CHECK ENGINE

Gość roger24

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od jakiegos czasu swieci mi sie kontrolka CHECK ENGINE, sprawdzalem po podlaczeniu do komputera i wskazanie bledu 00335 wskazuje na czujnik walka rozrzadu badz walu korbowego.Jako, ze w tym modelu to taki sam czujnik postanowilem zamienic od znajomwego i sprawdzic czy to pomoze.

Pomoglo na jakies 5 minut po czym kontrolka od nowa sie zaswiecila na stale.

Oprocz tego samochod strasznie szarpie, widac rowniez ciagle wahania wskazowki obrotow i spadek mocy.

Dochodzi do tego, ze na zimnym rano nie chce mi zapalic musze go krecic z kilkanascie sekund zanim zalapie i wypusci smuge czarnego dymu.

Po wstepnych ogledzinach mechanik wskazal na lancuszek rozrzadu.

Chcialbym byc pewny co jeszcze powinienem sprawdzic zanim podejme sie tego kosztownego zabiegu wymiany lancuszka.

Moj przebieg to 181620km

Bede wdzieczny za wszelka pomoc

Pozdrawiam

chyba będziesz musiał zrobić rozrząd,w n16 1.5 to częsty problem ale na szczęście to już nie jest tak wielki koszt jak kiedyś chyba ze będziesz robił w aso

U mnie świeci się już prawie dwa lata,wymieniałem łańcuszek rozrządu i sondę i nie pomogło.Może znajdzie się kiedyś prawdziwy fachowiec który zlikwiduje usterkę,chociaż trudno mi w to uwierzyć jak w Nissanie sobie nie poradzili...

:)

Chcialem sie jeszcze zapytac czy wymieniajac rozrzad w tym modelu trzeba sciagac glowice ???

Czy moglby ktos mi powiedziec co trzeba zrobic duzo jest rozkrecania?

Aha a czy wymienic bezwzglednie pompe wody przy okazji?

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...