Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

jaka predkosc maksymalna wyciagles swoim nissanem....

Gość WOJTUSMAXIMUS02
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

GRZECHu, a jakie przyspieszenie fabryka podaje dla maximy, a jakie Szalony uzyskal seryjna?

Z tego co wiem to seryjnej nigdy nie mierzyl, G-techem sprawdzalismy na bez katow i na Y-pipe juz a to jak sam wiesz duzo daje. Nie kazdy wie ze zle dobrane opony moga oszukiwac licznik no i te fabryczne +10km/h. Mimo to niezly wynik.

Gość Sunny wrocR

Moim SR lecielismy na King Of Europe i na autostradzie we 4 osoby +prawie pelny zbiornik licznik pokazywal 220 ale Tom Tom i pokazal 208 wiec lekkie przeklamania sa i pewnie tez przez opony 195/50/15

Gość Sunny wrocR

Bylem bylem :P Heh rano jak przyjechalismy to prawie aut na parkingu(polu) nie bylo :D a jak wyjezdzalismy to miejsc juz nie bylo... mi to wygladalo na kilka tysiecy aut :D Ja z Wrocka lecialem ale mozna bylo sie spotkac zeby pogadac ;) trudno czekamy na kolejna okazje teraz polski pzmot stara sie zeby rundka RSMS rozgrywana byla w polsce wiec moze na jakims oesie ;) W sumi to sam bylem lekko zdziwiony ze 1.6 licznik zamyka :D oczywiscie srodkowy kat wyciety i koncowy z bobikowego czarnego clio(gre pewnie wie o ktore chodzi :P ) Ladnie warczy i na zimny strzela jak rajdowka :D:D:D:D

JA SWOIM NOTKIEM LECIAŁEM 200-202KM/H DO LUBLINA NADŁUGIEJ PROSTEJ Z DWOMA OSOBAMI W KOKPICIE.JEDNAK MUSIAŁEM WYŁĄCZYĆ KLIMĘ ŻEBY TYLE POSZEDŁ.W BAKU BYŁO JAKIEŚ 30L PALIWA I NIE BYŁO WCALE Z GÓRKI.CHYBA DOBRY WYNIK?!

to o 30 wiecej niz podaje producent, licznik Ci nie oszukuje? :)

nie wiem czy przekłamuje ,ale raczej nie bo przecierz ogumienie jest seryjne.

wiem że 1,6 maja ogólnie lepsze wyniki w przyśpieszaniu jak i prędkości maksymalnej niz podaje producent,gdyż na forum nociaków większość posiadaczy 1,6 jechało już 200 km/h.

nie wiem czy to ma znaczenie że notut zalany był v-power 100 oktanów.

Gość Sunny wrocR

Bedzie OT ale znowu widzialem w jakiejs gazecie porownanie paliw z kilku stacji i nawet bylem zdziwiony bo orlen wypadl calkiem dobrze :) a przy porownaniu paliw z wieksza liczba oktanowa(takze vpower) paliwo z shela wcale nie jest takie wspaniale jak to wszyscy mowia a inni mysla... Moze dzisiaj albo jutro zrobie skana i wrzuce gdzies na forum :)

Witam!

Ja też się pochwale:) Na trasie Starachowice - Ostrowiec Św leciałem 160km swoją Mikrunią K10 1.2 we trzy osoby na pokładzie... Nadmieniam ze w Micrze jest 160 na zegarku wiec jak to sie mówi "zakryłem licznik":) Małe, chude ale zapiernicza i nie jeden się dziwi:)

[ Dodano: Sob 18 Sie, 2007 15:54 ]

Witam!

Ja też się pochwale:) Na trasie Starachowice - Ostrowiec Św leciałem 160km swoją Mikrunią K10 1.2 we trzy osoby na pokładzie... Nadmieniam ze w Micrze jest 160 na zegarku wiec jak to sie mówi "zakryłem licznik":) Małe, chude ale zapiernicza i nie jeden się dziwi:)

A ja czytając wasze wypowiedzi mysle sobie że, te moje Sunny to chyba siakies zarżniete albo zamulone bo na LPG 200km/h ciezko osiągną...tak od 180 juz mozolnie. Natomiast 210 na Bp daje rade ... ale wiecej tez już powoli. A ktos pisal ze leciał na seri nawet 230!!! Zazdroszcze. Kat wywalony, zaplon przyspieszonu ... spróbuje jeszcze CAI. Ale cos czuje że albo źle wszystko robie,albo juz nic nie wycisne z niego :(

( SR20DE )

A jaka masz instalacje?

Sekwencje .... ale sam fakt że od początku na Bp tylko praktycznie lekko ponad predkosc katalogową 210km/h. Patrząc na wypowiedzi innych o ile to wiecej jechali ponad max. fabryczny, to u mnie cienizna. Ale może przesadzam :/

viehu, a ile osób na pokładzie? Ja swoim 210 w 4 osoby i full bagażu robie z lekkim zapasem. Swoja droga to ciekawe jaki wpływ ma masa pojazdu na prędkość maksymalną? Wydaje mi sie, że raczej nie duży.... Może ktoś mi podpowiedzieć ile można by z niego wycisnąć w pojedynkę? Nie za bardzo mam gdzie to sprawdzić.

[ Dodano: Czw 23 Sie, 2007 18:36 ]

Czy te auta w serii osiągają odcinkę na V biegu? Jest filmik na youtubie gdzie Sunny GTI osiaga okolo 230km/h (jakies 227) ale czy to seria :?:

...ten zapas pod nogą może by złudny...tez zauważyłem cos takiego. Dodusisz go dalej a reakcja bardzo symboliczna. Było by pieknie dojsc do odcinki na V.

Ale to nie GTi-R.

Tak prawde mówiac wali mnie te Vmax, (choc zamknąc te 240 bylo by milo) cieszy mnie fakt ze fajne jest odejscie gdy na autostradzie zhamujesz do 160, wbijasz IV i czujesz że znowu przyspieszasz a nie uciekasz na prawy pas bo mryga na ciebie siakis Pasek TDI, czy inen Audik :one:

...ale

Jeżeli chodzi o ten zapas to pedał był w podłodze ale auto się nadal rozpędzało. Mało miejsca już miałem przed sobą i chciałem tylko dojść do 210, udało się i musiałem zwalniać.

Co Pasków TDI i 1.8T to nie jeden sie już ździwił, nie ma to jak stary poczciwy SUNNY GTI :diabel2:

[ Dodano: Pią 24 Sie, 2007 17:50 ]

Ostatnio poległem z Avensisem. Wracałem z wyjazdu, cały czas ok. 180km/h i siedzi mi jakiś krawat na ogonie. Przy ok. 200 zabrał się za wyprzedzanie i bardzo lekko mu to poszło. Okazało się jednak, że to d-cat (d4d 180) czyli 2.2 d4d 177KM.

Miałem kiedyś okazję prowadzić Corolle Verso z takim silniczkiem, zbiera się bardzo przyjemnie. 140 robiła migiem a trakcja świeciła do 3 biegu.

pzdr

[ Dodano: Pią 24 Sie, 2007 18:01 ]

Dodam linka to filmiku o którym pisałem. Wydech na pewno nie jest seria i pachnie mi tu wałeczkami.

siakos tak lekko mu szlo ... raczej chyba nie seria

Może lekko dłubnięta? ;)

Ja mam zamiar zrobic ostatnią rzecz, tzn CAI. I jak na Bp nie pomkne te 230 na odcinku A4, Daszyńskiego - Rybnicka ( ok 9km ), to sie gniewam :D

Dźwięk silnika jakiś taki rasowy ma... no i prawie 100km/h na dwójce, przy 6500obr :566: Może licznik mu ostro zawyża (wtedy 230 może być rzeczywistym 215) a może ma skrzynie od Primy (dłuższe przełożenia).... nie wiem ale ciekawi mnie to....

pzdr

[ Dodano: Sob 25 Sie, 2007 10:23 ]

Ja mam zamiar zrobic ostatnią rzecz, tzn CAI
, a co już zrobiłeś... ;) u mnie drzemie seria

W moim mam jakieś 105km/h przy 7500obr i w wielu tak jest a tu prawie 100km/h przy 6500obr. Przy 7500 miał by licznikowe 110km/h. Wniosek - licznik mu kłamie, ma za małe opony albo dłuższą skrzynię.

zresztą nie ważne bo robi się mały OT ;)

P.S.

...a w tle cos jakos mocno szumi? Jakby gzieś wiatr hulał :D , Ale to chyba nie wiatr, bo w saniaku to niemozliwe :one:

U mnie tez ok.110 przy ok. 7600, dzis sprawdzałem (do odcinki).Zauwazyłem że na IV prędkosciomierz i obrotomierz ida w parze - tak jak umnie.