Elmer Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 GRZECHu, moze chodzi o to "1.6 Accenta" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 GRZECHu, moze chodzi o to "1.6 Accenta" to i tak wysoki wynik, fabryka podaje 186 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rossi20 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 230 km/h primera GT P11 , we dwie osoby i jeszcze chciala isc dalej :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 GRZECHu, a jakie przyspieszenie fabryka podaje dla maximy, a jakie Szalony uzyskal seryjna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 GRZECHu, a jakie przyspieszenie fabryka podaje dla maximy, a jakie Szalony uzyskal seryjna? Z tego co wiem to seryjnej nigdy nie mierzyl, G-techem sprawdzalismy na bez katow i na Y-pipe juz a to jak sam wiesz duzo daje. Nie kazdy wie ze zle dobrane opony moga oszukiwac licznik no i te fabryczne +10km/h. Mimo to niezly wynik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sunny wrocR Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Moim SR lecielismy na King Of Europe i na autostradzie we 4 osoby +prawie pelny zbiornik licznik pokazywal 220 ale Tom Tom i pokazal 208 wiec lekkie przeklamania sa i pewnie tez przez opony 195/50/15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Sunny wrocR, byles na KoE? szkoda ze sie nie zgadalismy bo tez bylem z dwoma innymi klubowiczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sunny wrocR Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Bylem bylem Heh rano jak przyjechalismy to prawie aut na parkingu(polu) nie bylo a jak wyjezdzalismy to miejsc juz nie bylo... mi to wygladalo na kilka tysiecy aut Ja z Wrocka lecialem ale mozna bylo sie spotkac zeby pogadac trudno czekamy na kolejna okazje teraz polski pzmot stara sie zeby rundka RSMS rozgrywana byla w polsce wiec moze na jakims oesie W sumi to sam bylem lekko zdziwiony ze 1.6 licznik zamyka oczywiscie srodkowy kat wyciety i koncowy z bobikowego czarnego clio(gre pewnie wie o ktore chodzi ) Ladnie warczy i na zimny strzela jak rajdowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Z tego co wiem to seryjnej nigdy nie mierzyl, G-techem Mierzyl za pierwszym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxxx24 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 JA SWOIM NOTKIEM LECIAŁEM 200-202KM/H DO LUBLINA NADŁUGIEJ PROSTEJ Z DWOMA OSOBAMI W KOKPICIE.JEDNAK MUSIAŁEM WYŁĄCZYĆ KLIMĘ ŻEBY TYLE POSZEDŁ.W BAKU BYŁO JAKIEŚ 30L PALIWA I NIE BYŁO WCALE Z GÓRKI.CHYBA DOBRY WYNIK?! to o 30 wiecej niz podaje producent, licznik Ci nie oszukuje? nie wiem czy przekłamuje ,ale raczej nie bo przecierz ogumienie jest seryjne. wiem że 1,6 maja ogólnie lepsze wyniki w przyśpieszaniu jak i prędkości maksymalnej niz podaje producent,gdyż na forum nociaków większość posiadaczy 1,6 jechało już 200 km/h. nie wiem czy to ma znaczenie że notut zalany był v-power 100 oktanów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sunny wrocR Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Bedzie OT ale znowu widzialem w jakiejs gazecie porownanie paliw z kilku stacji i nawet bylem zdziwiony bo orlen wypadl calkiem dobrze a przy porownaniu paliw z wieksza liczba oktanowa(takze vpower) paliwo z shela wcale nie jest takie wspaniale jak to wszyscy mowia a inni mysla... Moze dzisiaj albo jutro zrobie skana i wrzuce gdzies na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ebdik Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Witam! Ja też się pochwale:) Na trasie Starachowice - Ostrowiec Św leciałem 160km swoją Mikrunią K10 1.2 we trzy osoby na pokładzie... Nadmieniam ze w Micrze jest 160 na zegarku wiec jak to sie mówi "zakryłem licznik" Małe, chude ale zapiernicza i nie jeden się dziwi:) [ Dodano: Sob 18 Sie, 2007 15:54 ] Witam! Ja też się pochwale:) Na trasie Starachowice - Ostrowiec Św leciałem 160km swoją Mikrunią K10 1.2 we trzy osoby na pokładzie... Nadmieniam ze w Micrze jest 160 na zegarku wiec jak to sie mówi "zakryłem licznik" Małe, chude ale zapiernicza i nie jeden się dziwi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość viehu Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 A ja czytając wasze wypowiedzi mysle sobie że, te moje Sunny to chyba siakies zarżniete albo zamulone bo na LPG 200km/h ciezko osiągną...tak od 180 juz mozolnie. Natomiast 210 na Bp daje rade ... ale wiecej tez już powoli. A ktos pisal ze leciał na seri nawet 230!!! Zazdroszcze. Kat wywalony, zaplon przyspieszonu ... spróbuje jeszcze CAI. Ale cos czuje że albo źle wszystko robie,albo juz nic nie wycisne z niego ( SR20DE ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 bo na LPG A jaka masz instalacje? Jak II gen to nie masz co sie dziwic ze tak slabo idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość viehu Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 A jaka masz instalacje? Sekwencje .... ale sam fakt że od początku na Bp tylko praktycznie lekko ponad predkosc katalogową 210km/h. Patrząc na wypowiedzi innych o ile to wiecej jechali ponad max. fabryczny, to u mnie cienizna. Ale może przesadzam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bullitt Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 a może masz większe kółka niż seria i dlatego takie pesymistyczne wyniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość viehu Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Mam 15'' 195/50 wiec wszystko zgodnie z tabela zmiany rozmiaru. Sam nie wiem, obrotomierz na V biegu dochodzi do 6/6,500 obr/min i staje jak zaczarowany. A gdzie 7500tyś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 viehu, a ile osób na pokładzie? Ja swoim 210 w 4 osoby i full bagażu robie z lekkim zapasem. Swoja droga to ciekawe jaki wpływ ma masa pojazdu na prędkość maksymalną? Wydaje mi sie, że raczej nie duży.... Może ktoś mi podpowiedzieć ile można by z niego wycisnąć w pojedynkę? Nie za bardzo mam gdzie to sprawdzić. [ Dodano: Czw 23 Sie, 2007 18:36 ] Czy te auta w serii osiągają odcinkę na V biegu? Jest filmik na youtubie gdzie Sunny GTI osiaga okolo 230km/h (jakies 227) ale czy to seria :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość viehu Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 ...ten zapas pod nogą może by złudny...tez zauważyłem cos takiego. Dodusisz go dalej a reakcja bardzo symboliczna. Było by pieknie dojsc do odcinki na V. Ale to nie GTi-R. Tak prawde mówiac wali mnie te Vmax, (choc zamknąc te 240 bylo by milo) cieszy mnie fakt ze fajne jest odejscie gdy na autostradzie zhamujesz do 160, wbijasz IV i czujesz że znowu przyspieszasz a nie uciekasz na prawy pas bo mryga na ciebie siakis Pasek TDI, czy inen Audik :one: ...ale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Jeżeli chodzi o ten zapas to pedał był w podłodze ale auto się nadal rozpędzało. Mało miejsca już miałem przed sobą i chciałem tylko dojść do 210, udało się i musiałem zwalniać. Co Pasków TDI i 1.8T to nie jeden sie już ździwił, nie ma to jak stary poczciwy SUNNY GTI :diabel2: [ Dodano: Pią 24 Sie, 2007 17:50 ] Ostatnio poległem z Avensisem. Wracałem z wyjazdu, cały czas ok. 180km/h i siedzi mi jakiś krawat na ogonie. Przy ok. 200 zabrał się za wyprzedzanie i bardzo lekko mu to poszło. Okazało się jednak, że to d-cat (d4d 180) czyli 2.2 d4d 177KM. Miałem kiedyś okazję prowadzić Corolle Verso z takim silniczkiem, zbiera się bardzo przyjemnie. 140 robiła migiem a trakcja świeciła do 3 biegu. pzdr [ Dodano: Pią 24 Sie, 2007 18:01 ] Dodam linka to filmiku o którym pisałem. Wydech na pewno nie jest seria i pachnie mi tu wałeczkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość viehu Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 siakos tak lekko mu szlo ... raczej chyba nie seria Może lekko dłubnięta? Ja mam zamiar zrobic ostatnią rzecz, tzn CAI. I jak na Bp nie pomkne te 230 na odcinku A4, Daszyńskiego - Rybnicka ( ok 9km ), to sie gniewam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Dźwięk silnika jakiś taki rasowy ma... no i prawie 100km/h na dwójce, przy 6500obr :566: Może licznik mu ostro zawyża (wtedy 230 może być rzeczywistym 215) a może ma skrzynie od Primy (dłuższe przełożenia).... nie wiem ale ciekawi mnie to.... pzdr [ Dodano: Sob 25 Sie, 2007 10:23 ] Ja mam zamiar zrobic ostatnią rzecz, tzn CAI, a co już zrobiłeś... u mnie drzemie seria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 no i prawie 100km/h na dwójce, przy 6500obr W sunny 2.0 GTi tak jest :?: u mnie też tak jest a mam sporo cięższe i słabsze nismo :/ To nie fer-plej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 W moim mam jakieś 105km/h przy 7500obr i w wielu tak jest a tu prawie 100km/h przy 6500obr. Przy 7500 miał by licznikowe 110km/h. Wniosek - licznik mu kłamie, ma za małe opony albo dłuższą skrzynię. zresztą nie ważne bo robi się mały OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość viehu Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 P.S. ...a w tle cos jakos mocno szumi? Jakby gzieś wiatr hulał , Ale to chyba nie wiatr, bo w saniaku to niemozliwe :one: U mnie tez ok.110 przy ok. 7600, dzis sprawdzałem (do odcinki).Zauwazyłem że na IV prędkosciomierz i obrotomierz ida w parze - tak jak umnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi