Gość niebieski Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Witam moje osiągnięcie 200km/h (paliwo tankowane na trasie nr 7 wylot z wawy na gdansk cpn po prawej), 228 km/h (tankowane na Bp 98), co do tego filmiku o sunym to wydawało mi sie że to są jego normale osiagi bo mój tak chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Thx , czyli leciałem almerką 208,2km/h jeżeli mam przekłamanie na 100km/h o 0,9km/h 208 km/h to byś jechał, jakby Ci licznik nie przekłamywał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extradd Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Thx , czyli leciałem almerką 208,2km/h jeżeli mam przekłamanie na 100km/h o 0,9km/h 208 km/h to byś jechał, jakby Ci licznik nie przekłamywał... Możesz bardziej sprecyzować swoją wypowiedź? Jeżeli leciałem 210km/h a na obecnych kołach a one przekłamują o 0.9km/h na 100km/h więc leciałem 208km/h.Coś źle policzyłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Kolega Maras, mówi o błędzie wskazania licznika, który przy 200km/h może wynosić dość sporo. Pochwaliłeś się prędkością licznikową i taką zazwyczaj się podaje, przecież nie wszyscy maja GPS w autach Ogólnie, z moich obserwacji wychodzi, że aby przeciętne auto o masie ok. 1100kg mogło pojechać 200km/h, powinno mieć 100KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extradd Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Kolega Maras, mówi o błędzie wskazania licznika, który przy 200km/h może wynosić dość sporo. Pochwaliłeś się prędkością licznikową i taką zazwyczaj się podaje, przecież nie wszyscy maja GPS w autach Ogólnie, z moich obserwacji wychodzi, że aby przeciętne auto o masie ok. 1100kg mogło pojechać 200km/h, powinno mieć 100KM. No ja zakładam że mam ponad 100KM.Dodam że przy 6tys. obrotów miałem 200km/h(piąty bieg oczywiście). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binladen Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 zaznaczam że mam koła orgialne tylko troszke silnik podłubany no i stożek więc moc pewnie wyżej 100km :diabel: :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość toli Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Ciekawy artykuł !!! ciekawe ile w tym prawdy ??? miłej lektury !!! http://www.autocentrum.pl/go/338__Liczniki...1313734138.html . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Koledze chodzi o to,że podałeś prędkość jaką widziałeś na liczniku a tak naprawde wszystkie liczniki zawyżają o ok 7% co przy Twoich 210km/h daje przekłamanie rzędu 15km/h czyli realnie wyjdzie jakieś 195km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 toli, z tym zawyżaniem i że dotyczy to zachodnio europejskich samochodów to może być prawda. Ile ja już razy słyszałem, że koledzy wyciągali z np. Astry 1.6 215km/h, jakoś nie mogłem im uwierzyć . Na szczęście nasze auta, są (przynajmniej były) produkowane na zasadach japońskich Kolega mierzył swoją N15 1.6 GPSem i błąd wyszedł tylko 3km/h mniej niż wskazywał licznik (nie pamiętam prędkości ale powyżej 100km/h) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damiano7407 Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 kurcze ja swoim n14 1.4 zagazowanym 180 km/h w dwie osoby na obwodnicy moze jeszcze bym cos delikatnie wydusil ale szkoda samochodu:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 Wycisnąłem z Nissanka licznikowe 220km/h i gdyby nie pasażer, bagaż i warunki na "autobahnie" to 225-228 mógł by pójść. Damiano7407, niezła ta Wasza obwodnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Quattro Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 204km/h wg GPS... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jologolo Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 ja swojom almerką wypraskalem 198/h nie wiem czy to duzo bo na silnik 2.2tdci mnie sie wydaje malo:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość august200 Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 Witam powiedzcie mi panowie czy to mozliwe ze moja primerka 2.0 16v wielopukt idzie na 4 biegu 180km/h, byłem strasznie zdziwiony z ciekawosci ostatnio na prostym kawałeczku dociognełełem prawie do czerwonego pola na 4 i na liczniku 180km/h albo i ciut wiecej.Klamie mi tak licznik czy to realne?.Koła seryjne zadnych powazniejszych modów tylko kat wycięty i koncówy tłumik upgrade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość toli Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 można można tyle pojechać - ja tyle jade na jednopunkcie LPG + blos oczywiście :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomeg Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Dziś moja n15 poszła 185kmh, co ciekawe po myciu silnika, przed myciem ledwo wskazówka sie za 160 wychylała, a i jeszcze swist rozrzadu znikł aha silnik myłem karcherem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Dziś moja n15 poszła 185kmh, co ciekawe po myciu silnika, przed myciem ledwo wskazówka sie za 160 wychylała, a i jeszcze swist rozrzadu znikł aha silnik myłem karcherem A my się tu tyle męczymy nad modami a tu taki prosty mod kercher i już 25km/h więcej czyli myjki w dłoń :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomeg Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 zapomniałem dodać ze 185 było na 4 biegu na 5 juz nie miałem miejsca zeby zmienić, ale i tak troche sie zdziwiłem, no nic nastepnym razem sprobuje 190 moze sie uda ale przed tym pogmyram szczotka ale tak na serio najbardziej zdziwiło mnie to ze ten swist prawie znikł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWare Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 To i ja się wypowiem, Maxima 1992 VG30E na LPG 225kmh bez wiekszych problemów. Na benzynce nie próbowałem bo nie mam gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 przed myciem ledwo wskazówka sie za 160 wychylała, a i jeszcze swist rozrzadu znikł piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomeg Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Chyba sie troche pospieszyłem, dziwiek łańcucha powraca ale to tak w ramach OT. Ale i tak jest ciszej niż wczesniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość niebieski Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Na 4 można tyle jechać w sunny GTI 2.0 16V, 5 wpinam prawie przy 200km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arqadivs Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Jak narazie 185km/h tyle że na gazie.Smigalem na Wawe i po obwodnicy Garwolina sobie troszke pocisnolem..Ale poprzedni wlasciciel sie chwalil ,że w 4 osoby na pokladzie i na bezynie zamkna licznik 220km/h??ciekawe moze i ja dam rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
And482 Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 1;40 , 2;70 , 3;100 , 4;130 , 5 i fru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomeg Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Na 4 można tyle jechać w sunny GTI 2.0 16V, 5 wpinam prawie przy 200km/hAha, nastepnym razem tez spróbuje wrzucić 5 moze dojdzie do 200 chociaż w to nie wierze ale moze almerka mnie zaskoczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi