Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

jaka predkosc maksymalna wyciagles swoim nissanem....

Gość WOJTUSMAXIMUS02
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam moje osiągnięcie 200km/h (paliwo tankowane na trasie nr 7 wylot z wawy na gdansk cpn po prawej), 228 km/h (tankowane na Bp 98), co do tego filmiku o sunym to wydawało mi sie że to są jego normale osiagi bo mój tak chodzi :)

Thx ;) , czyli leciałem almerką 208,2km/h jeżeli mam przekłamanie na 100km/h o 0,9km/h :)

208 km/h to byś jechał, jakby Ci licznik nie przekłamywał...

Możesz bardziej sprecyzować swoją wypowiedź?

Jeżeli leciałem 210km/h a na obecnych kołach a one przekłamują o 0.9km/h na 100km/h więc leciałem 208km/h.Coś źle policzyłem?

Kolega Maras, mówi o błędzie wskazania licznika, który przy 200km/h może wynosić dość sporo.

Pochwaliłeś się prędkością licznikową i taką zazwyczaj się podaje, przecież nie wszyscy maja GPS w autach :)

Ogólnie, z moich obserwacji wychodzi, że aby przeciętne auto o masie ok. 1100kg mogło pojechać 200km/h, powinno mieć 100KM.

Kolega Maras, mówi o błędzie wskazania licznika, który przy 200km/h może wynosić dość sporo.

Pochwaliłeś się prędkością licznikową i taką zazwyczaj się podaje, przecież nie wszyscy maja GPS w autach :)

Ogólnie, z moich obserwacji wychodzi, że aby przeciętne auto o masie ok. 1100kg mogło pojechać 200km/h, powinno mieć 100KM.

No ja zakładam że mam ponad 100KM.Dodam że przy 6tys. obrotów miałem 200km/h(piąty bieg oczywiście).

Koledze chodzi o to,że podałeś prędkość jaką widziałeś na liczniku a tak naprawde wszystkie liczniki zawyżają o ok 7% co przy Twoich 210km/h daje przekłamanie rzędu 15km/h czyli realnie wyjdzie jakieś 195km/h.

toli, z tym zawyżaniem i że dotyczy to zachodnio europejskich samochodów to może być prawda. Ile ja już razy słyszałem, że koledzy wyciągali z np. Astry 1.6 215km/h, jakoś nie mogłem im uwierzyć ;).

Na szczęście nasze auta, są (przynajmniej były) produkowane na zasadach japońskich :)

Kolega mierzył swoją N15 1.6 GPSem i błąd wyszedł tylko 3km/h mniej niż wskazywał licznik (nie pamiętam prędkości ale powyżej 100km/h)

• 2 tygodnie później...

Wycisnąłem z Nissanka licznikowe 220km/h i gdyby nie pasażer, bagaż i warunki na "autobahnie" to 225-228 mógł by pójść.

Damiano7407, niezła ta Wasza obwodnica :D

Witam powiedzcie mi panowie czy to mozliwe ze moja primerka 2.0 16v wielopukt idzie na 4 biegu 180km/h, byłem strasznie zdziwiony z ciekawosci ostatnio na prostym kawałeczku dociognełełem prawie do czerwonego pola na 4 i na liczniku 180km/h albo i ciut wiecej.Klamie mi tak licznik czy to realne?.Koła seryjne zadnych powazniejszych modów tylko kat wycięty i koncówy tłumik upgrade

Dziś moja n15 poszła 185kmh, co ciekawe po myciu silnika, przed myciem ledwo wskazówka sie za 160 wychylała, a i jeszcze swist rozrzadu znikł :) aha silnik myłem karcherem

A my się tu tyle męczymy nad modami a tu taki prosty mod ;) kercher i już 25km/h więcej czyli myjki w dłoń :one:

zapomniałem dodać ze 185 było na 4 biegu na 5 juz nie miałem miejsca zeby zmienić, ale i tak troche sie zdziwiłem, no nic nastepnym razem sprobuje 190 moze sie uda :) ale przed tym pogmyram szczotka :D ale tak na serio najbardziej zdziwiło mnie to ze ten swist prawie znikł

Jak narazie 185km/h tyle że na gazie.Smigalem na Wawe i po obwodnicy Garwolina sobie troszke pocisnolem..Ale poprzedni wlasciciel sie chwalil ,że w 4 osoby na pokladzie i na bezynie zamkna licznik 220km/h??ciekawe moze i ja dam rade :D