Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

jaka predkosc maksymalna wyciagles swoim nissanem....

Gość WOJTUSMAXIMUS02
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

jak osiągniesz 7200 na 5 to będziesz miał u mnie browara :one:

Jeśli ma to zrobić GA16DS to ja mu dożuce 0.7 40% ;) bo bardzo jestem ciekaw tych 250km/h przy 7200 na 5 :D albo i więcej

jak osiągniesz 7200 na 5 to będziesz miał u mnie browara :one:

Daj mi tylko odpowiednio dluga i pusta droge :D

a dodaj do tego jeszcze z drugie 100 koników :P

Jeśli ma to zrobić GA16DS to ja mu dożuce 0.7 40% ;) bo bardzo jestem ciekaw tych 250km/h przy 7200 na 5 :D albo i więcej

nie podpuszczaj :diabel:

tylko :?: :P

nie podpuszczaj :diabel:

a co chciałbyś spróbować :)

tylko :?: :P

nie wiem może starczy może nie :059:

np. można by jeszcze założyć malutkie opony co by przy żeczywistych 200 pokazywał np. 230 :one: itd.

dobra starczy OT.

viehu, myslałem że szybciej Ci pójdzie no ale leci :D

Dokladnie to samo ciśnie mi się na usta :D wydaje mi się że przy twojej wadze i mocy Vmax powinien być większy a jeszcze przełożenia masz bardzo kródkie wydaje mi się że ja mam porównywalne albo i dłuższe w 1.6 :/

ps.liczniki masz super 7500 czerwone pole :one:

viehu, myslałem że szybciej Ci pójdzie no ale leci

...też tak myslałem. Nie wiem jak u innych- bodek_n14 tez szybciej leciał. Najszybciej jak wiozlem go z niemiec wydusiłem 220km/h, ale nie ukrywam że autostrada byla opadajaca lekko :D i też niby był jeszcze luz pod nogą. Tan filmik nagrałem dzisiaj by pokazac jak to jest na codzien. Tak sobie latam z synem i córą na pokladzie gdy jade do babci na obiad :D

AUTOSTRADĄ !

by pokazac jak to jest na codzien. Tak sobie latam z synem i córą na pokladzie gdy jade do babci na obiad :D

no wiesz z synem i córką :galy: ja bym cie :wpale:

ja to robie sam na pokładzie ;)

VILQ, obwodnica białobrzegów droga nr 7... nx-em do 200tam sie rozbujalem ale musialem hamowac bo akurat droga byla zawalona... Gupi trafil na pusta droge i szedl 215 na odcieciu swoim h. coupe...

VILQ, obwodnica białobrzegów droga nr 7... nx-em do 200tam sie rozbujalem ale musialem hamowac bo akurat droga byla zawalona... Gupi trafil na pusta droge i szedl 215 na odcieciu swoim h. coupe...

Tam w nocy polecialem 180, ale gdzies tam przedemna jakis ciec w pandzie wjechal na lewy pas u musialem hamowac :kosci:

P.S

porównałem mój filmik i ten od bodek_n14 - gdzie jakis gostek 230 suniakiem kreci - TO JAKAŚ JOPA - przy ok.6000 obr/min ma on juz 210, a umnie dopiero 200 - to spora róznica (10km/h) przy ok. 6400 -220, u mnie 210.

Ciekawe

P.S

porównałem mój filmik i ten od bodek_n14 - gdzie jakis gostek 230 suniakiem kreci - TO JAKAŚ JOPA - przy ok.6000 obr/min ma on juz 210, a umnie dopiero 200 - to spora róznica (10km/h) przy ok. 6400 -220, u mnie 210.

Ciekawe

Moze ma mniejsze opony ;)

Viehu, miałem to napisać ale wyprzedziłeś mnie. U tego gostka licznik kłamie albo skrzynia jest dłuższa.

Za to u ciebie powinno dojść do tych 6800obr tam gdzie jest max moc, 220km/h by było Może z LPG coś nie tak?

[ Dodano: Sro 07 Lis, 2007 16:57 ]

ja niestety nie patrzyłem na obrotomierz przy 220

ja wczoraj 2.0TD Kombi, z nową przepływką i lekko z górki, autostrada, sam na pokładzie 190km/h, nowe opony jezdnia sucha, przed wymiana przepływki 175km/h

pozdrawiam

ciekawe uczucie przy tej prędkości autem kombi, jęździłem juz szybciej ale zawsze spotowymi furami nigdy kombi, jestem pod wrazeniem ze sie tak fajnie prowadzi przy tej prędkości

• 3 tygodnie później...

Koledzy, powiedzcie mi czym bardziej sugerować się - wskazaniem prędkościomierza czy gps - Acer N35 ? Bo dziwne rozbieżności są ... np na liczniku 75 a na gps - 60.

Seryjnie powinny być opony 185/70/14, a założone mam 205/60/15 czyli 12mm wyższe.

Jak narazie mi udało się "wydusić" 160-165km/h (A1 z Łodzi do Częstochowy)wg licznika ale spasowałem bo przy takim obciążeniu olej leci przez uszczelke głowicy :/

u mnie gps w drodze do borska wskazywal prawie dokladnie tylke ile na liczniku i okazalo sie ze lawiny licznik przeklamuje.

ja bym raczej zaufal gps ale nie sadze by dokladnie tez wskazywal. najlepiej sie z kims ustaw i sprawdz.

okazalo sie ze lawiny licznik przeklamuje.

jak miałem założone gumy letnie 175/60/13 licznik mi przekłamywał w stosunku do GPS ok. 10-12 km/h

Na zimowych kapciach 155/70/13 licznik przekłamuje w stosunku do GPS tylko...2-3 km/h

Jak na szesnastoletnie auto to bardzo malutko... :D

Dzisiaj autostrada z Piotrkowa Trybunalskiego w strone Łodzi moja 10-letnia Primera P11 2,0 SLX poraz pierwszy zamknęła licznik- całe 220km/h(ja i kumpel na pokładzie). dziwne było jedynie to ze wczśniej mi sie to nie udało(zwykle ledwo ponad 210) z przeróbek przyspieszyłem zapłon ale nie wiem czy to mogło mieć wpływ. Druga sprawa to przyspieszałem powoli bez wciśnięcia gazu do dechy i tylko w takim przypadku udało się wejść powyżej 210(przy gazie od razu w deche blokowało się na tej prędkości a tu nawet ładnie poszedl dalej:)) co mnie bardzo zdziwiło?!

Dla sprawdzenia na 4 oszedł niemalże 200 heh szkoda ze na 5 biegu mało daje sie docisnąć.

Super auto! W rodzinie od nowości:)

Nadejdzie lato i będą dobre gumy to znów sprawdzimy top speed ;) Ale już na 100% wiem że maksymalna prędkość diesla to 150-155km/h jak schodził z fabryki :P Wieć dużo od normy nie odbiega po 21latach i ponad 350tys km :)