Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

jaka predkosc maksymalna wyciagles swoim nissanem....

Gość WOJTUSMAXIMUS02
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

zaraz po kupieniu autka, na autostradzie Wrocek-Gliwice

maly tescik

180km/h i szedl jak po szynach

a mial jeszcze troche luzu pod pedalem

balem sie wiecej bo troche mokro bylo

jak delikatnie puszczalem kierownice to nic na boki go nie sciagalo :)

ale to tylko przez chwilke

sadze ze na dluzsza mete to by nie bylo za dobre dla silnika

pozniej juz grzecznie do domciu 3,5k obroty i niecale 150km/h

ja swoim skromnym 90 konnym silniczkiem wycisnąłem 200 km/h :D

cieniutko :P:D W każdej zdrowej (w tym mojej) K10 z 54 konnym silnikiem wskazówka prędkościomierza wypada poza skalę (czyli jakieś licznikowe 180 km/h) Licznikowo tyle wskazuje, ale nie miałem jeszcze przy takiej prędkości robić pomiarów gps, bo do 130 km/h przekłamuje mi tylko o 3-5 km/h, a podejrzewam, że Ty za pomocą gps tej prędkości nie mierzyłeś :)

100NX GA16DS, Opony 185/65/R14. V-Max - jak na razie na czwórce 200km/h... :P Jak odbiorę od kumpla aparat i znajdę sposób, żeby go przymocować przed licznikiem tak, żebym mógł nagrywać jego wskazania to wrzucę filmik.

PS. Jakby ewentualnie ktoś nie uwierzył, to bym prosił tylko pojazdu od razu na mnie nie robić...

EDIT: No więc odebrałem aparat i tak jak napisałem, wrzucam filmik:

http://pl.youtube.com/watch?v=IZJviBI5dD4

Nie miałem za bardzo jak się dalej rozpędzić, bo bym 5 wrzucił... :P

obliczyłem

ok. 8 s. do 100 oraz wychamowanie z 200 km/h do 120 km/h w niecałe 5 s. :027:

[ Dodano: Czw 13 Gru, 2007 21:01 ]

moze się nie znam , nie wiem :D

[ Dodano: Czw 13 Gru, 2007 21:02 ]

apropo, ile masz KM ??

[ Dodano: Czw 13 Gru, 2007 21:13 ]

aha, dowiedziałem się ze seryjnie 90 KM, czyli tyle co ja :D sorki ale jeśli masz te 90 KM to nie wierze w to co zobaczyłem,taka moja opinia. viehu, ma ok. 140 KM i twierdzi że nie idzie mu tak jak Twój, cos tu nie gra a różnica w mocy 50 KM. Proszę po mnie nie krzyczeć i nie wypisywać ze najpierw pisze a potem myślę. Napisałem to co napisałem po obejżeniu filmiku :D pozdr.

[ Dodano: Czw 13 Gru, 2007 21:14 ]

Andrych, a jeśli to prawda co napisałeś to i ja i viehu, mamy nieźle zamulone motorki :D

[ Dodano: Czw 13 Gru, 2007 21:15 ]

ja szczególnie :D

[ Dodano: Czw 13 Gru, 2007 21:16 ]

kurcze mój na 5 ledwo do 200 dochodzi :D

[ Dodano: Czw 13 Gru, 2007 21:17 ]

może teraz powiem coś złośliwie, to na piątce ile Ci idzie?? 230 ?? :D pozdr.

No więc tak... Ja prostu napisałem dotychczasowe osiągi mojej Setki i potwierdziłem filmikiem ;) Z tego co się orientuję to samochód jest seryjny. Ja bynajmniej w żaden sposób nie tuningowałem go :P Jedyne co było w nim robione, to generalny remont silnika, tj. wymiana praktycznie wszystkich części, które wymagały wymiany :P

Nie musisz wierzyć :P Ja w każdym razie nie widzę powodu, dla którego miałbym oszukiwać :P Nie ma sensu próbować przykozaczyć przez internet przed osobami, których się w sumie osobiście nie zna :P

Jeżeli chodzi o piąty bieg... Trochę głupio się przyznać... Ale jeszcze nie miałem gdzie go wrzucić :D Jeżdżę tym samochodem głównie do szkoły, która oddalona jest od mojego domu o jakieś 10km. I jest po drodze jeden prosty odcinek, na którym narywałem właśnie ten filmik :P Kiedyś może na obwodnicę się przejadę, to sprawdzę :D

Ja również pozdrawiam :)

PS. Aaa, i do setki ma nieco ponad 9 sek :D Tak przynajmniej mi się wydaje, bo aparat nie uchwycił całego licznika, tak, że kreska przy 100 nie jest widoczna ;)

przytocze dane katalogowe ;)

1.6i GA16DS benz, R4/16 wtrysk wielopu poj 1597 moc 90KM pręd. max 178, 0-100 11,1s :D

wiec jakim cudem :D

[ Dodano: Czw 13 Gru, 2007 21:41 ]

ba, i to na 4 biegu :zdziw:

A tak przy okazji...

1993 Nissan 100NX 1,6 9.9 do setki 17.3 na 400m - dane seryjnego NXa z tego forum, z tematu "Zestawienie seryjnych osiągów aut" :D

DS czy DE

bo DS ma gaźnik a DE wtrysk jak sie nie myle,pierwszy 90 KM a drugi coś 102, tak wyczytałem

DS ma 90 KM a DE 102,

Tak zeby uscislic ...

DS mialy 90 i 95KM - w zaleznosci czy byla to wersja z katem lub bez.

Co do DE to byly wersje 90 i 102KM - 'Reduced Engine Power' lub nie ;)

A to nie jest tak, że są i DE 90 i 102 konne? W każdym razie te drugie zaczęto produkować od '93 roku... Więc ciężko stwierdzić :P

Najprosciej - bo ksztalcie obudowy filtra powietrza - DS ma okragla, DE prostokatna :)

Najprosciej - bo ksztalcie obudowy filtra powietrza - DS ma okragla, DE prostokatna :)

O tym to ja wiem ;) Ale chodzi o Setkę, której osiągi podałem wcześniej :P Nigdy tego konkretnego samochodu nie widziałem na oczy, wiem tylko, że został wyprodukowany w '93 roku. Dlatego nie mogę jednoznacznie stwierdzić czy jest to wersja sprzed liftu, czy po, 90 czy 102 konna ;)

Andrych, twoja jest rocznik 91 ,wnioskuje z podpisu pod nickiem, czyli przed liftem i DS. Wnioski są jasne. Nikt nikomu nie dokucza tylko próbuję dojść do tego skąd takie osiągi przy 90 KM. no i te 200 km/h na 4 biegu nie daje mi spać po nocach :D

A ile jest na obrotomierzu przy 200km/h ? Najlepiej by się było z kimś ustawić i zweryfikować te wyniki - być może licznik przekłamuje a kolega o tym nie wie ? skrzynie biegów były równe dla wszystkich GA16 ?