Gość viehu Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 w saniaku np nie ma takiej technicznej możliwosci zeby na IV biegu leciec 2paki, co widac na moim filmiku - 7.500obr/min (licznikowe) jest kapke ponad 190km/h. Ciekaw jestem, bo może V u Andrycha to nadbieg i nie poleci na niej 200km/h - i mam nadzieje że sie myle.(moja czysta zazdrośc :diabel: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pers Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 viehu zgadza się [ Dodano: Pią 14 Gru, 2007 21:21 ] a co z tym wychamowaniem?? tak szybko do 120 i to z takiej prędkoscie powoduje ogromne zagrozenie na drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrych Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Pożyjemy, zobaczymy... :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość red_shogun Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Pożyjemy, zobaczymy... :diabel: Andrych bierz korektę na "fabryczne przekłamanie licznika". u nas na forum 100NXa też był topic o V max. i zbyt dużo osób śmigało 1.6 po 200 i 210km/h Ja ostatnio (na jesień) poszedłem na maxa na krakowskiej obwodnicy w celu porównania licznika względem gpsu. Wg licznika w 2.0 miałem 215, wg gps 205. Reasumując: 1) korektę na licznik (szczególnie w nyskach z V na linkę) trzeba przyjąć w granicach 10-15km/h w dół (z wzięciem także pod uwagę przekłamania w zależności od założonej opony) 2) nie ulega wątpliwości że zdrowo Ci się zbiera do setki ta Twoja setka (leciałem z kreski z DSem i dopiero od 3ki zaczął wąchać moje opary ) z tym że z tego co widziałem na Twoim filmiku wg stoperka wyszło mi ok. 9,5 sek, więc tu prawie fabryka. Puenta: - seteczka wkręca Ci się bardzo ładnie, - licznik na początku "szarpie" + na dzień dobry trzeba wziąć korektę na fabryczne przekłamanie i stan 16letniego licznika, - co do 4ki i "200km/h" nie wypowiadam się, bo realnie leciałeś pewnie ze 185km/h z tym że to już i tak wg fabryki V max. dla DS więc nadal mi tu brakuje tej 5tki Tyle ode mnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrych Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 No to by było logiczne wytłumaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AdaSch Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Pożyjemy, zobaczymy... :diabel: Andrych bierz korektę na "fabryczne przekłamanie licznika". u nas na forum 100NXa też był topic o V max. i zbyt dużo osób śmigało 1.6 po 200 i 210km/h Ja ostatnio (na jesień) poszedłem na maxa na krakowskiej obwodnicy w celu porównania licznika względem gpsu. Wg licznika w 2.0 miałem 215, wg gps 205. gps też kłamie. Za to kur....two dostałem ładny mandacik we włocławku tak że to też nie jest dobry wskaźnk- zaniżyła o 10km/h mówię a Automampa 3.9 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 gps też kłamie. Za to kur....two dostałem ładny mandacik we włocławku tak że to też nie jest dobry wskaźnk- zaniżyła o 10km/h mówię a Automampa 3.9 :zdziw: :zdziw: a to ciekawe...pierwszy raz słyszę o takim przypadku :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość toli Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 wszystko zależy od ilości satelit w zasięgu - 3 to minimum żeby dobże pokazywało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrych Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 A tak się zastanawiam... Bo w sumie przecież chyba nie tylko mi przekłamuje licznik... A jakby nie było, wiele osób, jak np Viehu, podają wskazania licznika, a nie GPS-u... Więc chyba i tak z moją setką jest całkiem nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość scarab Opublikowano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 moż niemam czym się chwalić do tej pory 160 km/h w 4 osoby po czeskich autostradach jak bede miał okazje to sprawdze jak bede jachał sam wzasadzie nie ma co oczekiwać z takich ilości koni mechanicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_nx Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 ja podczas powrotu z zakopca leciałem moim 200 ale więcej sie bałem bo zawieszenie nie jest takie jakie bym chciał żeby było... także pewnie poszedł by i więcej. W każdym razie rozbujanie go do 160-170 nawet na np wale miedzyszynskim to nie problem... Andrych, sproboj wbić 5 bieg nawet przy 140-150... poczujesz niezły boost :-) A jak jesteś spod wawy z okolic wylotu na kraków to możemy sie ustawić, szykuje sie do remontu silnika i chetnie zobacze jak sie TWoja bestia zbiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 cos kolo 210 ostatnio tak to max 160 - wiecej nie jezdze, bo w PL troche trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wald Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 :zdziw: :zdziw: a to ciekawe...pierwszy raz słyszę o takim przypadku :/ Ja tez, moja Automapa zgadza sie idealnie z licznikiem, to samo u Taty w 307. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtomek Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Na lotnisku kolo Ustki - poligon na krótkim pasie 160 na 3-ce / obroty 7100/ i 190 na 4-ce i ... hamowanie żeby nie wjechać na zatrawioną glebkę. W Borsku będzie chyba dużo lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drmichcio1 Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 a ja musze sie pochwalic bo ostatnio moja almerka mnie zadzwiwila z vmax 190 teraz daje 205km/h po wywaleniu kata, zaslepieniu egr i wlozeniu sportowej wkladki filtra powietrza. ale to nie wszystko przeprowadzony byl wyscig z honda civic hatchback tez 1.4 tyle tylko ze tamta miala przerobiony calkowicie wydech, dolot, stozek i chodzi jak wrc hehe juz na starcie odeszlem od niego, a pozniej trzymal sie na odleglosc samochodu za mna. i tak do 150 i trzeba bylo hamowac. Wybaczcie ale musialem sie pochwalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mdzalewscy Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Van Nissan Quest o.k 200km/h, licznik jest wyskalowany na 110mil/h szedł powyżej licznika aż się oparł o palik na koncu skali (o.k. 200km/h) i nagle wszystkie wskazówki do zera, chyba jakieś odcięcie prędkościowe........... zamknięcie zegara jest dość szybkie, V6 robi swoje mimo 2,1 tony wagi pojazdu z pasażerami, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtomek Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Uturbię czarną xkarola, a sam będę prychać czerwoną ze 170 KM. W Borsku sprawdzimy jak to jeździ jedno i drugie. powyzej 4000 boję się deptać , bo nie mam kombinezonu przeciwprzeciążoniowgo z F-16 misiek_nx jak chcesz sćiginąc to daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_nx Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 tomjedrz, ja pytalem andrzeja bo on startuje w mojej klasie :-) Ale jak chcesz zawsze mozesz zobaczyc jak szybko odjedziesz 1.6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PMW Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 a2 - 240, warszawa ul. Grochowska - 200 ale za duży tam ruch :kosci: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Jak to jest z tymi Primerami? Dysponuję większą mocą, mam sporo lżejsze auto a więcej niż 220 jeszcze nie jechałem (Może 225 dało by rade ale to wszystko). Wiadomo, że mam krótszą skrzynię ale do maks mocy przy 220 jest jeszcze trochę. Hyyy :?: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PMW Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 budzik moja primka zamyka ale i tak warto by było kółkiem zmierzyć jak jest naprawdę przełożenie jest troche inne na kołach 17 są one 2 cm większe na całej średnicy koła węc przełozenie jest inne fabryka podaje 220 km/h ja mam na max zapłon wyprzedzony, jeżdze na dobrej oliwie szkoda że nie sfotografowałem licznika,,, może zepsuty jest hmm...??? :027: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtomek Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 misiek_nx zadzwoń jak bedziesz miał czas. Docieram czerwoną po wymianie serduszka. :one: Tylko ciekawość przeze mnie przemawia. PMW też zapraszam, sportline dobrze się kojarzy z ...Polską Marynarką Wojenną , bodka też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PMW Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 to mi sie podoba ustawka na kreske 100nx kontra p10gt bedzie ostro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 przełożenie jest troche inne na kołach 17 są one 2 cm większe na całej średnicy koła węc przełozenie jest inne Takie przełożenie działa tym bardziej na Twoją korzyść bo niweluje ewentualny błąd licznika. Przy 240 może on wynosić nawet 20 na Twoją niekorzyść. Widać jest coś z przełożeniami skrzyni i na pewno aerodynamika też sporo daje. [ Dodano: Nie 02 Mar, 2008 11:05 ] p10gt VE chyba :diabel2: jak dobrze kojarzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtomek Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 PMW ma p11gt i moze SR20VE, a ja tylko DEH/DE mix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi