Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

jaka predkosc maksymalna wyciagles swoim nissanem....

Gość WOJTUSMAXIMUS02
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

w saniaku np nie ma takiej technicznej możliwosci zeby na IV biegu leciec 2paki, co widac na moim filmiku - 7.500obr/min (licznikowe) jest kapke ponad 190km/h.

Ciekaw jestem, bo może V u Andrycha to nadbieg :P i nie poleci na niej 200km/h - i mam nadzieje że sie myle.(moja czysta zazdrośc :diabel: )

Gość red_shogun
Pożyjemy, zobaczymy... :diabel:

Andrych bierz korektę na "fabryczne przekłamanie licznika". u nas na forum 100NXa też był topic o V max. i zbyt dużo osób śmigało 1.6 po 200 i 210km/h :D Ja ostatnio (na jesień) poszedłem na maxa na krakowskiej obwodnicy w celu porównania licznika względem gpsu. Wg licznika w 2.0 miałem 215, wg gps 205.

Reasumując:

1) korektę na licznik (szczególnie w nyskach z V na linkę) trzeba przyjąć w granicach 10-15km/h w dół (z wzięciem także pod uwagę przekłamania w zależności od założonej opony)

2) nie ulega wątpliwości że zdrowo Ci się zbiera do setki ta Twoja setka :D (leciałem z kreski z DSem i dopiero od 3ki zaczął wąchać moje opary :P) z tym że z tego co widziałem na Twoim filmiku wg stoperka wyszło mi ok. 9,5 sek, więc tu prawie fabryka.

Puenta:

- seteczka wkręca Ci się bardzo ładnie,

- licznik na początku "szarpie" + na dzień dobry trzeba wziąć korektę na fabryczne przekłamanie i stan 16letniego licznika,

- co do 4ki i "200km/h" nie wypowiadam się, bo realnie leciałeś pewnie ze 185km/h z tym że to już i tak wg fabryki V max. dla DS więc nadal mi tu brakuje tej 5tki :D

Tyle ode mnie

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Pożyjemy, zobaczymy... :diabel:

Andrych bierz korektę na "fabryczne przekłamanie licznika". u nas na forum 100NXa też był topic o V max. i zbyt dużo osób śmigało 1.6 po 200 i 210km/h :D Ja ostatnio (na jesień) poszedłem na maxa na krakowskiej obwodnicy w celu porównania licznika względem gpsu. Wg licznika w 2.0 miałem 215, wg gps 205.

gps też kłamie. Za to kur....two dostałem ładny mandacik we włocławku tak że to też nie jest dobry wskaźnk- zaniżyła o 10km/h

mówię a Automampa 3.9

pozdro

gps też kłamie. Za to kur....two dostałem ładny mandacik we włocławku tak że to też nie jest dobry wskaźnk- zaniżyła o 10km/h

mówię a Automampa 3.9

:zdziw: :zdziw: a to ciekawe...pierwszy raz słyszę o takim przypadku :/

A tak się zastanawiam... Bo w sumie przecież chyba nie tylko mi przekłamuje licznik... :P A jakby nie było, wiele osób, jak np Viehu, podają wskazania licznika, a nie GPS-u... ;) Więc chyba i tak z moją setką jest całkiem nieźle :D

moż niemam czym się chwalić do tej pory 160 km/h w 4 osoby po czeskich autostradach jak bede miał okazje to sprawdze jak bede jachał sam

wzasadzie nie ma co oczekiwać z takich ilości koni mechanicznych :):):):):)

• 2 tygodnie później...

ja podczas powrotu z zakopca leciałem moim 200 ale więcej sie bałem bo zawieszenie nie jest takie jakie bym chciał żeby było... także pewnie poszedł by i więcej. W każdym razie rozbujanie go do 160-170 nawet na np wale miedzyszynskim to nie problem...

Andrych, sproboj wbić 5 bieg nawet przy 140-150... poczujesz niezły boost :-) A jak jesteś spod wawy z okolic wylotu na kraków to możemy sie ustawić, szykuje sie do remontu silnika i chetnie zobacze jak sie TWoja bestia zbiera :)

Na lotnisku kolo Ustki - poligon na krótkim pasie 160 na 3-ce / obroty 7100/ i 190 na 4-ce i ... hamowanie :P

żeby nie wjechać na zatrawioną glebkę. W Borsku będzie chyba dużo lepiej :D

• 1 miesiąc temu...
Gość drmichcio1
:) a ja musze sie pochwalic bo ostatnio moja almerka mnie zadzwiwila z vmax 190 teraz daje 205km/h po wywaleniu kata, zaslepieniu egr i wlozeniu sportowej wkladki filtra powietrza. ale to nie wszystko przeprowadzony byl wyscig z honda civic hatchback tez 1.4 tyle tylko ze tamta miala przerobiony calkowicie wydech, dolot, stozek i chodzi jak wrc :P hehe juz na starcie odeszlem od niego, a pozniej trzymal sie na odleglosc samochodu za mna. i tak do 150 i trzeba bylo hamowac. Wybaczcie ale musialem sie pochwalic :D

Gość mdzalewscy

Van Nissan Quest o.k 200km/h, licznik jest wyskalowany na 110mil/h szedł powyżej licznika aż się oparł o palik na koncu skali (o.k. 200km/h) i nagle wszystkie wskazówki do zera, chyba jakieś odcięcie prędkościowe........... zamknięcie zegara jest dość szybkie, V6 robi swoje mimo 2,1 tony wagi pojazdu z pasażerami,

Uturbię czarną xkarola, a sam będę prychać czerwoną ze 170 KM. W Borsku sprawdzimy jak to jeździ jedno i drugie. powyzej 4000 boję się deptać , bo nie mam kombinezonu przeciwprzeciążoniowgo z F-16 :P

misiek_nx jak chcesz sćiginąc to daj znać

Jak to jest z tymi Primerami? Dysponuję większą mocą, mam sporo lżejsze auto a więcej niż 220 jeszcze nie jechałem (Może 225 dało by rade ale to wszystko). Wiadomo, że mam krótszą skrzynię ale do maks mocy przy 220 jest jeszcze trochę.

Hyyy :?: :?:

budzik moja primka zamyka ale i tak warto by było kółkiem zmierzyć jak jest naprawdę

przełożenie jest troche inne na kołach 17 są one 2 cm większe na całej średnicy koła węc przełozenie jest inne

fabryka podaje 220 km/h ja mam na max zapłon wyprzedzony, jeżdze na dobrej oliwie

szkoda że nie sfotografowałem licznika,,, może zepsuty jest hmm...??? :027:

misiek_nx

zadzwoń jak bedziesz miał czas. Docieram czerwoną po wymianie serduszka. :one:

Tylko ciekawość przeze mnie przemawia. PMW też zapraszam, sportline dobrze się kojarzy

z ...Polską Marynarką Wojenną :D, bodka też

przełożenie jest troche inne na kołach 17 są one 2 cm większe na całej średnicy koła węc przełozenie jest inne

Takie przełożenie działa tym bardziej na Twoją korzyść bo niweluje ewentualny błąd licznika. Przy 240 może on wynosić nawet 20 na Twoją niekorzyść.

Widać jest coś z przełożeniami skrzyni i na pewno aerodynamika też sporo daje.

[ Dodano: Nie 02 Mar, 2008 11:05 ]

p10gt

VE chyba :diabel2: jak dobrze kojarzę.