Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

jaka predkosc maksymalna wyciagles swoim nissanem....

Gość WOJTUSMAXIMUS02
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Moją primerą p11e 1.6 99km jechałem 190km/h na prostym wmiare odcinku drogi, myśle że 200 pójdzie. Sprawdze to na pewno ,choć zwyżkujące ceny paliwa skutecznie obniżają mój zapał do tego rodzaju testowania. Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
ile na maxa ktos pojechał Sunnym 1.4 lx ?????????

ja pocisnąłem 180km/h,do 160 jedzie w miare sprawnie,a potem to już bardzo wolniutko,jechałem na zimówkach 13' i paliwe 95okt

muszę zalać 98 i potestować

ciekawe ile przekłamuje licznik?

• 1 miesiąc temu...
Gość Eksterminator

Dzisiaj zechciało mi się pojeździć moim starym, poczciwym Sunny B11 i chciałem sprawdzić jego top speed. W przedziale 0-135 szedł jak burza ;-) Pomimo 23 lat przyspieszenie miał jak nowy - potem już zaczął zmulać i ledwo, po przejechaniu ok. 3km, dobił do ok. 150 - później skończyła mi się droga :|

Gaz cisnąłem do dechy i zauważyłem, że gdzieś przy 135km/h zaczynał dostawać dziwnych palpitacji i przyspieszenie drastycznie spadło - czułem się tak jakby wrzucić 4. przy 40 i dawać na maxa gazu - czuć, że pije paliwo, ale praktycznie nie przyspiesza.

Dałbym sobie rękę obciąć, że jadąc po Wa-wie 3 tyg. temu, rozpędzając się początkowo z górki, poszedł spokojnie do 165 i jeszcze przyspieszał już na równym odcinku, a gazu nie dawałem na maxa...

Teraz doszedłem do wniosku, że dając mu gaz na maxa już na 4. zaczyna go jakoś dusić :/ - czy to normalne ?

Muszę zobaczyć czy niepełne wciskanie gazu pomoże ;-)

nyska 1.6 po modach na 17'' kołach:

4 bieg - 195km/h

5 bieg -205km/h (5700rpm) dalej już się strasznie powoli bujała... na mniejszych kołach i po zglebowaniu pewnie było by lepiej...

• 1 miesiąc temu...

Moja 180km/h wg wskazan zegara (wg wskazań GPSu 170km/h). Obciązenie średnie na autobahnie niemieckiej.

Może coś bym więcej (myślę ze z 10)wycisnął ale przy tej prędkości strach sie bać. Najdłuższa prosta -szybko sie kończy.

Gość johny_fellow

Ja Primerką niedużo. Jak narazie max. 190km/h.

Droga nie była rewelacyjna i przy tej prędkości z moim skamieniałym zawieszeniem ciężko jest jechać szybko po dziurach i koleinach.

Aaa... jechałem sam. Z pasażerami staram się nie przekraczać 130-140km/h.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

No to wynik seryjny, też taki miałem w serii (180-185km/h). Ja dziś wydusiłem ze swojego 2.2Di ~210km/h (CHIP i IC na pokładzie). Może poszedł by więcej ale rozszelnił się układ rur do IC i zamiast mocy zrobiłem zasłonę dymną na drodze i zakopciłem okrutnie.

Kilka dni wstecz spieszyłem się do roboty-na 4 biegu dobiłem do 192km/h ,5 -tki nie miałem gdzie wrzucić[swoją drogą to ciekawe ile licznik mi przekłamuje]

W piątek 31.10.08 autostrada A2 kierunek poznań lekki boczny wiatr pozwolił na 185 kmh na szafie.Dalej się bałem chociaż jeszcze trochę by poszedł ale bałem się że zaczną latać jak tonekswoim słoneczkiem :D

Ja to się boję 4-kę wrzucić i depnąć. W Modlinie mogłem, ale nie zrobiłem. Tak więc zamknięcie budzika musi poczekać na sprzyjającą okazję ;) Na C tylko 3-ka i koniec.