Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

jaka predkosc maksymalna wyciagles swoim nissanem....

Gość WOJTUSMAXIMUS02
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

zobaczymy jeszcze , ale rolki to nie v max, tylko teoria. budzik zamknięty

dokładnie na hamowni nie ma oporów areodynamicznych więc jest łatwo zamknąć budzik np. moja 1.6 na hamowni zamkneła budzik a dalej już niesprawdzaliśmy :D

Tez ostatnio rozbujalem primerke tak ze cyknela licznikowo 200kmh, w sumie jeszcze troche dalaby rade ale chyba jedno kolo jest kiepsko wywazone bo zaczelo ja sciagac na lewo. Do tego pelen bagaznik wiec cos szlo by jeszcze ugrac...

Tylko kto da sie da namówić, żeby to zmierzyć. Wszsystkie nowe bryki mają250 max elektronicznie.

:D mocne ;) I niech ktoś powie że czerwone nie szybciejsze :one:

Zacna bryka Tomku!

Obawiam się, że sunniaki VE będą się szybciej rozpędzać, ale V maxa Primy VE nie dojdą. Na wiosnę będą nowe opony i nie będe miał obaw, żeby spróbować pomierzyć V max na g-techu, bo budzika na pewno nie starczy. No i będą nowe hamulce.

czytam to i czytam..i wychodzi na to ze z silnikami 1.6 sa szybsze i szybciej przyspieszaja i mniej pala niz moja (juz nie wspomnie o p11.144 z motorkami 1.8).. :( w kompleksy chyba wpadne i zalamanie nerwowe.... hehehe :diabel: ;)

ostatnio w tv pokazywali jak vectra ferrari zatrzymala w drodze na miedzyzdroje ze szczecina ...cykneli go jak mial ponad 200 kmh ale juz ferrari dojsc nie mogli ...a zlapali go tylko dlatego ze przed zjazdem na goleniow jest luk na ktorym sa straszne koleiny i gosc sie bal zawias zgubic wiec zwolnil i go doszli ...a vectra byla granatowa 2,8 turbo i miala rejestracje bodajze ZST A170 na szczescie jeszcze ich nie spotkalem ...a moje slonce mimo iz wszsytko stuka nawet zawory ostatnio licznikowe 170 spokojnie poszlo jak gonilem pewna blondynke w astrze 1.8 hehe

Gość johny_fellow
ja 200 z gorki, z wiatrem i po dluuugim rozpedzaniu sie na niemieckiej autostradzie...... cos slabo ciagnie z tym 2.0 silniczkiem.. troche zawiedziony jestem takim wynikiem..

Fakt, że moja to nie kombi ale na płaskim do 200 rozpędza się bez problemów.

Ostatnio poleciałem nieco ponad licznikowe 200 ale przypomniałem sobie, że mam zimówki z indexem T i zwolniłem :D Jak załóżę spowrotem letnie buciki to planuję zamknąć licznik :D

a jak to zrobic :?: szybciej jezdzic :?: wieksza ilosc obrotow :?:

proba byl w drodze powrotnej...jak mialem ok 1500 km trasy za soba z szybkosciami ok 150-180... bo do 180 jest w miare ok ..ale dalej to juz masakra.. strasznie powoli albo w ogole nie przyspiesza...i to 180 licznikowe..wiec prawdopodobnie w realu jest jeszcze mniej...

sergiej..ja w pl staram sie tyle nie jezdzic..do granicy przeciez zabi skok....ale wezme pod uwage te vectre.. ;) dzieki

Jaki masz rozmiar i profil przednich opon i jaki powinien być serii. Wyglądają na spore bańki i mogą zaniżać prędkość licznikową.

standardowe....tak jak bylo w instrukcji....15" 185/65 z tego co pamietam..

Ja mam w instrukcji standard 15" 195/60.

dokladnie przyjrzalem sie instrukcji..faktoza...u mnie sa na kolach i byly od poczatku 185/65 :zdziw: znakiem tego musze pozmieniac te oponki na 195/60...na wiosne zmienie w letnich kolach (i tak mialem taki zamiar-zuzyly sie)..a na zime w przyszlym roku..juz ten przejezdze tak jak jest... czyli teraz jezdze faktycznie szybciej niz wskazuje licznik :?:

dzieki i pozdro

Przem

Gość johny_fellow
byly od poczatku 185/65

Ja mam taki rozmiar na zimówkach i cholery dostaję. Na 1 i 2 biegu powyżej 3000RPM jak depnę gaz do podłogi od razu zrywa mi przyczepność.

Czekam na lato i aluski z normalnymi oponkami :D

byly od poczatku 185/65

Ja mam taki rozmiar na zimówkach i cholery dostaję. Na 1 i 2 biegu powyżej 3000RPM jak depnę gaz do podłogi od razu zrywa mi przyczepność.

to pewnie dlatego ze jezdzisz po sniegu lub lodzie ...ale to i tak slabo bo mi to nawet na 4 potrafi zerwac ;-)

byly od poczatku 185/65

to pewnie dlatego ze jezdzisz po sniegu lub lodzie ...ale to i tak slabo bo mi to nawet na 4 potrafi zerwac ;-)

1.4 na czwórce zrywa :?: ale na lodowisku co :one: ;)

Nie wiem czy znacie : http://www.purep10.co.uk/ - zakładka tyre calculator.

Stara jsk swiat stronka, ale zawsze może sie przydać :P

p.s.

jak widać mój podpis wywodzi się z tej strony. :diabel: a zrywanie przyczepności to moja specjalność :P