Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

jaka predkosc maksymalna wyciagles swoim nissanem....

Gość WOJTUSMAXIMUS02
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

cześć ponownie,

obiecane zdjęcie

parametry jazdy:

2 osoby dorosłe + dziecko

klima włączona

śwatła włączone

paliwo orlen 95oktan

spalanie 12,6l/100km (tyle pokazywał komp)

bagażnik zawalony tobołami

siedzenia tylne zawalone tobołami

opony 205/50R15 contisportcontact

nawigacja pokazywała około 207-210- niestabilnie

prowadzenie auta- pelen luz, pełna stabilość 0 problemów (na oponkach 185 to już przy 190km/h było niestabilnie)

prędkośc spokojnie do uzyskania praktycznie za każdym razem ale powyżej 200 to już wolniej wzrasta.

szybciej raczej nie szło chyba że lekko z górki - prędkośc testowa tzw chwilowa bo dla nas pełen komfort jest przy 180km/h - oczywiście tylko na dobrych drogach jak obwodnica czy pożądne autostrady

IMGP4886x.jpg

215-220 km/h - dokładnie nie wiem bo wskazówka zaczeła skakać a ja wolałem się skupić na jeździe. Prędkość uzyskana na autostradzie do Krakowa z jedną osobą na pokładzie (bo tylko jedna wejdzie :) ), z zamkniętym dachem (bo już przy 120 nie słychać radia i słów pasażera :? ) i bagażem ok. 30kg wsadzonym z przodu zamiast koła zapasowego coby wagę dobrze rozłożyć :lol: Wolę tego nie powtarzać bo w tempie w jakim wskazówka prędkościomierza szła do góry, to wskaźnik paliwa opadał w dół :?

primera 2.0 slx monowtrysk 1993r: benzyna: 210 km/h - gierkówka, dwie osoby

lpg: 200 km/h - niemiecka autostrada, 4 osoby plus + full bagazu.

sunny 1.4 lx wielopunkt 3D 1994r: benzyna: 177 km/h - obwodnica przy Bialobrzegach, dwie osoby plus bagaz

Pozdrawiam

228km/h N/a na trasie do Pruszcza Gdańskiego po odbiór samochodu dla kolegi, jest to pomiar z GPSu firmy MIO. (seryjny licznik przy wskazaniu GPSowej 209km/h pokazuje 220km/h) Nie ukrywam żę to był hardkorek bez amorków z tylu i na zimowych oponach o indeksie 190km/h --- NEVER AGAIN ! ! !

228km/h N/a na trasie do Pruszcza Gdańskiego po odbiór samochodu dla kolegi, jest to pomiar z GPSu firmy MIO. (seryjny licznik przy wskazaniu GPSowej 209km/h pokazuje 220km/h) Nie ukrywam żę to był hardkorek bez amorków z tylu i na zimowych oponach o indeksie 190km/h --- NEVER AGAIN ! ! !

hehe Coobcio,

no to pojechałeś

u mnie max na zimówkach to 190 i nic więcej i faktycznie nie jest to przyjemne, trzeba nonstop kontrować kierownicą jak nie w lewo to w prawo.

ale beż amoróków to już naprawdę masz odwagę...

• 1 miesiąc temu...
Almerka 1.4 GX 97' bez żadnych przeróbek ok.200km/h.

bravo bravo bravo !!!

To już drogi w klubie tak mocny seryjny egzemplarz, bodajrze gość o nicku Malwin_F1 ma 1,4 co w seri wykazala 97KM na rolkach :idea:

jak na 1.4 ladny wynik

chociaz powiem ci kuba ze ta honda ktora jezdzilem w pl tez byla 1.4 i 190 poleciala z 2 osobami na pokladzie i 4 walizami ktore sam widziales

cześć ponownie,

obiecane zdjęcie

parametry jazdy:

2 osoby dorosłe + dziecko

klima włączona

śwatła włączone

paliwo orlen 95oktan

spalanie 12,6l/100km (tyle pokazywał komp)

bagażnik zawalony tobołami

siedzenia tylne zawalone tobołami

opony 205/50R15 contisportcontact

nawigacja pokazywała około 207-210- niestabilnie

Dziecko??

Pozwolę sobie zwrócić uwagę ale nie będę komentował!

Jak narazie mój rekord to 277Km/h na autostradzie oczywiście nissanem 100 NX

:shock: :shock: :shock: stary robisz sobie jaja? Miałem 100NX GTi delikatnie dłubnietego i max to 240 licznikowe :lol: z górki... Znajomy jechał obok Audi S2 i u niego przy moich 240 było jakieś 215-220 kmh...

Napisz coś o swoim 100NX bo nawet uturbiony egzemplarz nie dokreci sie do 277km/h....

NIE MA TAKIEJ OPCJI :lol::lol::lol: