Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

jaka predkosc maksymalna wyciagles swoim nissanem....

Gość WOJTUSMAXIMUS02
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

ktora to wersja silnika?? 160 koni czy ta 170??

a tak poza tym zapraszamy do dzialy projekty i prezentacje gdzie bedziesz mogl dokladnie i szczegolowo opisac co twoje nismo ukrywa

a tak poza tym zapraszamy do dzialy projekty i prezentacje gdzie bedziesz mogl dokladnie i szczegolowo opisac co twoje nismo ukrywa

170 teraz ok 240

Dobrze ja widze ze Twoj samochod ma z tylu bebny hamulcowe?

I co z tego że bębny + hamowanie skrzynia i schodzi całkiem szybko w dół liczaja.

A pozatym tylko na autostradzie można sobie pozwolic na takie warjacje.

słyszałem kiedyś o tym projekcie, zastanawiałem się czemu właściciel nie pokazał się na forum i ogólnie o aucie jakoś mało pisano, a przecież swap totalnie nietypowy

przy okazji, witam na forum i gratuluję autka

Dobrze ja widze ze Twoj samochod ma z tylu bebny hamulcowe?

hehe jak w autach z lat 30 tych

całkowicie się nie nadają do takich szybkości nie mówiąc już o sporej części hamulców tarczowych które bardzo szyko zagotowują płyn hamulcowy.

to tak na boku.

co do max speed i bezpieczeństwa

przy uderzeniu z prędkością 140km/h ulegają uszkodzeniu narządy wewnetrzne i człowiek umiera na miejscu, więc co za różnica 140 czy 180?

p.s. Jak zobaczę na drodze małego psa lub lisa to mam hamowac czy wlalić? Cały czas to mnie zastanawia i nie wiem... Ma ktoś doświadczenia?

i tak zle i tak nie dobrze. hamujac przy takiej predkosi latwiej stracic kontrole nad pojazdem, a z drugiej strony jak pies wpadnie prosto pod kola to tez nie wesolo

No to d*pa,

czy udeżenie wyszarpuje kierownicę albo wytrąca auto z toru jazdy?

kilka dni temu widziałem jak na trójmiejskiej obwodnicy idiota nie chciał przejechać jeża (i tak go rozjechał) dał ostro po hamulach a w dupe wjechała mu cysterna. Jego duże terenowe mitsubishi było w 1/3 zmiażdzone. Ciekwe jak wygledała by alama. Właśnie z tąd moje obawy, co robić, co robić :?: :?:

pozdro

Gość EnDrIu WAWA

Widze, ze auto Xantosa znalazlo wlasciciela.Pamietam jak Xantos mowil, ze co chwile wymienial oski bo sie urywaly.Hamulce seryjne NXa sa do kitu przy 1.6 a co dopiero przy tej mocy :roll:

170 teraz ok 240

z tego co mi wiadomo z dysksji na forum SR to zakres prac wsadzonych w ten silnik może zaowocować mocą góra 180-185KM a w wersji pesymistycznej ma jej mniej jak zdrowa serja.

W celu potwierdzenia tego wyniku zapraszam na Dyno Day (najbliższy wtorek godz. 16:00 na ul. mineralnej 21 w Warszawie (okęcie)

170 teraz ok 240

dawaj wykres z hamowni, bo + 70koni z N/A jest nie realne w przypadku tego silnika....

Tutaj w takie bajki wierzy mało kto....

277km/h nawet na tym silniku i skrzyni jest mało realne...

P.S czekamy na wykres z hamowni na te bajeczne 240 kucy :lol::lol::lol:

co Wy gadacie , z MAGNETYZEREM , sportowo-rajdowo-wyscigowymi swiecami , drag`owym filtrem paliwa i oleju ... 70 KM z n/a to MINIMUM !!

zapomnałeś o końcówce dokrecanej na rurę wydechową, brewki, i naklejce na wlewie paliwa :grin:

Widze, ze auto Xantosa znalazlo wlasciciela.Pamietam jak Xantos mowil, ze co chwile wymienial oski bo sie urywaly.Hamulce seryjne NXa sa do kitu przy 1.6 a co dopiero przy tej mocy :roll:

Ośki były niestety tylko pospawane i nic więcej nigdy nie wymieniał Xantos ich na nowe.Ja sam urwałem je z 7 razy

Dopóki za duże pieniądze nie zamówiłem dorabianych ośiek.

POwiem tak BARANY Xantos jak mierzył na hamowni to uzyskał 205 KM .

JA powiem jedno CHIP.

POwiem tak BARANY

takimi tekstami to sie w piaskownicy z kolegami dziel, a nie na forum NKP $%^^&*(......

Ja niezaczołem i nie przyszłem tutaj nikogo obrażać pozatym sami zaczeliście.

REZYGNUJE Z TEGO FORUM ŻEGNAM. NIC TU POmnie.

(Kolejne forum na którym nie ma za grosz kultury tylko stado samców dopiekających o byle co)

Gość johny_fellow

(Kolejne forum na którym nie ma za grosz kultury tylko stado samców dopiekających o byle co)

Nie o to chodzi żeby kogokolwiek obrażać, komuś dopiekać etc.

Wszystkim chodzi o to, że chcieliby zobaczyć wykres z hamowni na którym będzie jasno i klarownie ukazana moc Twojego samochodu. Samo powiedzenie, że przez wrzucenie tego, tamtego i owego tajemniczego urządzenia uzyskałem przyrost mocy o 1000KM nic nie daje.

Wrzuć wykres z hamowni, na którym będzie pokazane, że masz te 240KM, opisz wszystkie zmiany i modyfikacje silnika i układu przeniesienia napędu i zobaczysz jaki będzie respekt jak wszystko co mówisz się potwierdzi.

Pozdro.

RE5PECT.

Wczesniej opisałeś swój projekt na powarznym forum tzn. www.streetracing.pl, niestety były ostre sprzeczki odnośnie mocy podawanej przez Ciebie, Ludzie poprostu są przeczuleni na tego typu ploty... Juz nie raz mieliśmy Tu przpadki typu że jakiś małolat wymyśla sobie bajeczkę i się chwali że ma Nissana Primera 1,6 Turbo, nirto z Chipem i osiągnął 206KM - poprostu takie bajko-powieści bez żadnego potwierdzenia są drarzniące i niepotrzebnie wprowadzają zamęt.

Dla twojego dobra - jak zawitasz na nowym forum to nie wspominaj nic o mocy twojego bolidu puki nie będziesz mieć potwierdzenia z hamowni, będzie na miejscu i nie wywoła żadnego skandalu jak powiesz poprsotu:

W seri ten silnik powinien mieć 170KM teraz zaszły w nim takie i takie zmiany i wydaje mi się że troche zyskał na dynamice...

Powodzenia

POwiem tak BARANY

takimi tekstami to sie w piaskownicy z kolegami dziel, a nie na forum NKP $%^^&*(......

stary chcesz zmieniać świat, to zacznij od Siebie...

Każdy z nas chciał sie dowiedzieć co zrobiłeś z silnikiem, bo wzrost mocy o ponad 70koni w N/A to naprade coś....

My Cie nie wyzywaliśmy od baranów, chcieliśmy jedynie zobaczyć zaktres modyfikacji...

Gdybyś napisał, nikt by nie mówił ze piszesz bajki z tymi koniami i v-maxem....

Nie obrazaj sie tylko sie ogarnij.... pozdro

papa

P.S. Respekt dla wspominanego Xantosa! A dla nabywcy gotowca? Za co?

MÓJ OSTATNI POST.

REspekt dla niego za to że włożył kase w niego i stworzył ten projekt .CHyle się ku Niemu.

ALe Gdyby nie ja te auto może już by nie żyło albo ktoś innny by już nie żył.

Powód

1. DO wymiany obie ośki, które paN TOmasz Całkowicie zignorował i tylko zostały one POSPAWANE O MAŁO BYM SIĘ PRZEZ NIEGO NIE ZABIŁ PO 1H OD KUPNA NISSANA.

2. SIlnik trzymałsię na dwóch łapach i wkońcu sie uwiesił i zerwałkolejną łapę co się zdarzyło W trzecim dniu od kupna.

3. Poszła elektryka najpierw zjarało się radio potem Oświetlenie neonów, tył następnie DIGITAl zaczął się jarać co się zdarzyło zaledwie 9 dni po kupnie.

Dopiero po 4 miechach została ona całkowicie naprawiona.

4.NIewiem jak jeżdział stwórca tego pojazdu ale silnik musiał być rozebrany w częsci gdyż opiłki były zauważalne podczas wymiany oleju.

Wydałem na to wszytko 9 tyś zł tak se abym mógł jeżdić tym byłym złomem a teraz autem sprawnym (choć sam jeszcze nie wiem co tam Może jeszcze dać o sobie znać.

Tak więc chyle czoła ale tylko do połowy GDyż to auto to była TRUMNA

Dbam o ten samochód i będę gdyż od samego kupna czyli na początku kwietnia aż po przedwczoraj zrzerały mnie nerwy i złośc z powodu nie dopilnowania tylu spraw.

Tak więc panie JARAS tu jest moja odpowiedz.

Żegnam Was i odchodze w POKOJU.

Ps co do 277 KM/h faktycznie tyle wybąbałem na autostradzie.

A co do mocy Wystarczy pobawić się z Komputerem , znieśc odpowiednie blokady wymienić pompe na wydajniejszą wraz z wtryskami i można spokojnie otrzymać Dodatkową MOC + dobrać dobre paliwo.. Auto mało jak go kupowałem niecałe 210 KM I TYLE sam były właściciel potwierdzi wystarczy wejśc na streetracing i tam poszukać Temat Hybryda i tyle.[/i]