Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

jaka predkosc maksymalna wyciagles swoim nissanem....

Gość WOJTUSMAXIMUS02
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

1. DO wymiany obie ośki, które paN TOmasz Całkowicie zignorował i tylko zostały one POSPAWANE O MAŁO BYM SIĘ PRZEZ NIEGO NIE ZABIŁ PO 1H OD KUPNA NISSANA.

2. SIlnik trzymałsię na dwóch łapach i wkońcu sie uwiesił i zerwałkolejną łapę co się zdarzyło W trzecim dniu od kupna.

3. Poszła elektryka najpierw zjarało się radio potem Oświetlenie neonów, tył następnie DIGITAl zaczął się jarać co się zdarzyło zaledwie 9 dni po kupnie.

Dopiero po 4 miechach została ona całkowicie naprawiona.

4.NIewiem jak jeżdział stwórca tego pojazdu ale silnik musiał być rozebrany w częsci gdyż opiłki były zauważalne podczas wymiany oleju.

OMG :shock: ale drut :shock: :shock: :shock:

Spoko gość to był, napisał mi nawet, że ma mi imponować, napisał czym:

-tym, że kupił concept car'a nie oglądając go wcale (no poza migającymi neonami;-) Po swapie chyba oczywista sprawa jest popatrzec jak ten nowy silnik wisi, od jakiego silnika skrzynka i półośki,

-tym, że sie spaliły neony, wzruszające. Może faktycznie elektryka była zła ale po głębokim opisie tego co było w niej złe wnioskuję, że koles oddał do warsztatu i tyle. Jaka jest wiekszość autoelektryków wszyscy wiemy (bajkopisarze),

Nie dogryzałem mu i nic do niego nie miałem, do momentu w którym napisał za co mam mu być winien "respekt" za naiwność przy kupnie, za jazde po warsztatach gdzie nowe łapy wyspawali.

Na szacunek się pracuje a nie wymaga go!!!!! (goguś co wyżej sra niż d*pę ma)

• 1 miesiąc temu...
POwiem tak BARANY Xantos jak mierzył na hamowni to uzyskał 205 KM .

JA powiem jedno CHIP.

Hahaha, coś dawno na tym forum nie byłem a żałuję bo nieźle można tu sobie humor poprawić :lol: Już był kiedyś taki co mówił CHIP, dodając po tym, że z ALLEGRO i okazało się, że dał tylko (choć bardziej wypadałoby powiedzieć AŻ) 10KM :lol: Tyle, że on jeździł turbo dieslem i nazywał się Marizka :lol:

Tyle, że on jeździł turbo dieslem i nazywał się Marizka

No i pewnie nie zapomniałeś o takim gościu co sie nazywał Androp i miał moc regulowaną śróbką :lol:

http://www.nissanklub.pl/nasze_auta.php?pi...tid=71&p=60

Młodsi klubowicze nie pamiętają tej dyskusji ale powiem tylko że ciekawa była :lol:

Czy Primerą można się ścigać? Naturalnie tak jeśli jest podrasowana.

Moje auto jest wyposażone w Podtlenek azotu, chip tuning, intercooler, turbo. Parę innych spraw też zmienilem.

Osiagnąłem z silnika 1,6i 214PS. Przyspiesza do 100Km/h w 5,3 sekundy.

Nieno, opis spoko. :D a zwłaszcza parę innych zmian, szkoda że nie ma tej dyskusji bo z chęcią bym się zagłębił :D

Czy Primerą można się ścigać? Naturalnie tak jeśli jest podrasowana.

Moje auto jest wyposażone w Podtlenek azotu, chip tuning, intercooler, turbo. Parę innych spraw też zmienilem.

Osiagnąłem z silnika 1,6i 214PS. Przyspiesza do 100Km/h w 5,3 sekundy.

Nieno, opis spoko. :D a zwłaszcza parę innych zmian, szkoda że nie ma tej dyskusji bo z chęcią bym się zagłębił :D

ja też bym to poczytał

Kurcze dawno tu niezaglądałem. Gdzie jest kolega 2fast@, bo chętnie go jeszcze wysłucham jak to neony w jego aucie dodały mu mocy i jak jeździł swoją furą prawie 280km/h a później się obudził lub mama wyłączyła mu kompa. Fajnie jest słuchac ludzi którzy do auta N/A z mocą wyjściową 205KM dodają chip (rezystor :wink: ) zmieniają pompe paliwa i mają te 240 czy 270KM. Chłopaki może on nas jeszcze czegoś nauczy i tanim kosztem będziemy mieli za***iście mocne auta do streetu :D

Kurcze dawno tu niezaglądałem. Gdzie jest kolega 2fast@, bo chętnie go jeszcze wysłucham jak to neony w jego aucie dodały mu mocy i jak jeździł swoją furą prawie 280km/h a później się obudził lub mama wyłączyła mu kompa. Fajnie jest słuchac ludzi którzy do auta N/A z mocą wyjściową 205KM dodają chip (rezystor :wink: ) zmieniają pompe paliwa i mają te 240 czy 270KM. Chłopaki może on nas jeszcze czegoś nauczy i tanim kosztem będziemy mieli za***iście mocne auta do streetu :D

:lol:

• 2 tygodnie później...

Wczoraj na autostradzie w niemczech jechalem 190 kmh,moze bujnal by sie ciut wiecej ale niemiec zjechal na moj pas.Ciekawe ile licznik zawyza :mrgreen: Mialem jakies 5 tys obrotow.Jestem bardzo zadowolony z takiego wyniku.Dwie osoby i jakies 45 litrow paliwa.

Od niedawna przesiadłem się na primere p11.144 -z silnikiem QG18DE - byłem bardzo ciekaw co potrafi :)

Ogólnie jeszcze niemiałem zabardzo gdzie rozpędzić jej na max'a ale udało mi się osiągnąć licznikowe 220 km/h (A4 Katowice-Gliwice) - a wydaje się że jeszcze by poszła na dłuższym odcinku :grin:

Niesądziłem że ta "kolumbryna" będzie tak dawała radę :)

Pozdr

• 8 miesięcy temu...

Heh dawno nikt tu nie pisal widze. Poczytalem sobie troche i przypomniala mi sie micra ktora kiedys mialem. Calkowita seria z silnikiem 1,0 16V z 1994

Zdarzalo mi sie od czasu do czasu jezdzic nia w dluzsza trase i pamietam ze zazwyczaj rozpedzala sie na autostradzie do 100mil na godzine.(ludzie z wyprzedzanych aut musieli byc niezle w szoku ;) )

Raz udalo mi sie ja rozpedzic do rekordowej predkosci 105-6mph -dlugo sie rozpedzala i bylo minimalnie z gorki (ale naprawde ledwo zauwazalna gorka) sam bylem w szoku to jakies 170km/h przy silniku 1,0 :DChociaz widzialem ze gdzies ktos pisal o wiekszych predkosciach micry. Obecnie alemra w 2 osoby jechalem cos ponad

200km/h moze z 203 km/h max - na standartowych oponach i pelna seria (lekka gorka - autostrada). Teraz musze zmiezyc o ile mi spadla V-max (+ pomiar GPSem) przy zmianie gum z 185/65/14 na 205/45/17 -pewnie sporo sprawdze jak bede mial okazje pozdro!!!

w octavi budzik zamykam a jest na nim 220max :D jak laptopa mielismy podłączonego to przekłamanie wychodziło 6km/h był 214km/h powyzej 200juz ciężko idzie ale ale ta elastyczność od 120-180 :one:

Zamknięty budzik i jeszcze weszło o jakieś 300 obrotów po zamknięciu.

Niestety nikt tego nie może potwierdzić, bo po zabraniu dwóch dodatkowych pasażerów nijak nie chciało iść więcej niż 265 km/h

Licznik przekłamuje mi bardzo niewiele (sprawdzane) bo założenie opon 17" zamiast 16" go naprostowało.

Auto przed przeróbkami szło koło 260 w sprzyjających warunkach.

Tak się zastanawiam tylko jak to jest: jeszcze do niedawna teoretycznie ten samochód miał ogranicznik prędkości, teraz niby jest zdjęty ale nie widzę żadnej różnicy...

• 1 miesiąc temu...

JA SWOIM NOTKIEM LECIAŁEM 200-202KM/H DO LUBLINA NADŁUGIEJ PROSTEJ Z DWOMA OSOBAMI W KOKPICIE.JEDNAK MUSIAŁEM WYŁĄCZYĆ KLIMĘ ŻEBY TYLE POSZEDŁ.W BAKU BYŁO JAKIEŚ 30L PALIWA I NIE BYŁO WCALE Z GÓRKI.CHYBA DOBRY WYNIK?!

JA SWOIM NOTKIEM LECIAŁEM 200-202KM/H DO LUBLINA NADŁUGIEJ PROSTEJ Z DWOMA OSOBAMI W KOKPICIE.JEDNAK MUSIAŁEM WYŁĄCZYĆ KLIMĘ ŻEBY TYLE POSZEDŁ.W BAKU BYŁO JAKIEŚ 30L PALIWA I NIE BYŁO WCALE Z GÓRKI.CHYBA DOBRY WYNIK?!

to o 30 wiecej niz podaje producent, licznik Ci nie oszukuje? :)