Gość dhaeraow Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Witam, świeżo wróciłem z terenu. Wydawało by się, że bez strat (nie licząc przedniej rejestracji ). Jednak w drodze powrotnej zauważyłem, że mruga mi kontrolka od napędów. Na jedynce i dwójce praktycznie świeci się ciągle, na wyższych biegach jakby mniej. Generalnie im wyższa prędkość auta tym bardziej mruga i gaśnie. Drążek chodzi bez problemów. Dzisiaj na kanał jadę, tak się zastanawiam czy to w skrzynce czy może kable od czujnika. Gdzie jest czujnik od tej kontrolki? Po drodze miałem kilka ładnych wklejeń może jakiś syf się dostał. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Whitie Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Wyczyść, wysusz, będzie git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Wtyczki wychodzą ze skrzyni pod dupskiem pasażera. U mnie nic nie świeciło jak przyszedł od makaroniarza. Mechanior znalazł i polutował. Ostatnio wsteczne światełko znikło pewnie też się kabelek upitolił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dhaeraow Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 No ja miałem na starcie brak wstecznego, wtyczki nie było tylko kable dyndały. Na zwykłe konektorki wchodzi. No i tak jak kolega Whitie pisał. Kabelkami pomajtałem i wróciło do normy. W wolnej chwili jakoś je pospinam w peszel wrzucę czy coś tak na przyszłość żeby nie mieć takich przygód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terrano tyrol Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Witam wszystkich to mój pierwszy post na forum. Mam podobny problem przy załączonym napedzie na 4 koła nie świeci kontrolka, sprawdziłem te kabelki pod podłogą (pod siedziskim pasażera) są tam 3 wtyczki są całe i kabelki nie pourywane, sprawdzałem żarówkę w desce i też dobra. Może ktoś się orientuje o co z tym chodzi i jak to zrobic? Pozdrawim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 sprawdź jeszcze raz, bo to pewnie........kabelki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terrano tyrol Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Wykręciłem wczoraj te czujniki kabelki które od nich odchodzą dobrze się trzymają zrobiłem tak że włączyłem zapłon drążek na 4H i wcisłem te bolce w tych czujnikach i nic kontrolka 4x4 nadal nie świeci. I nie wiem może to te czujniki się skończyły? Orientuje się ktoś jak sprawdzić te czujniki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 rozepnij wtyczkę i włóż zworkę z drutu, albo rozbierz wtyczkę i zewrzyj przewody, najprędzej lut puścił ,przynajmniej u mnie tak było, sam czujnik możesz też sprawdzić szkolną metodą: bateria, żarówka i czujnik gdzieś w obwód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 czujnik to szumna nawzwa on poprostu zwiera i tyle, o ile sie nie myle to są połączone szeregowo wiec oba muszą zewrzeć w serwisówce masz opisane złacza przy zegarach, weź miernik i sprawdz kable, skoro czujniki ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.