Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11.144] Tłumik środkowy

maius

Rekomendowane odpowiedzi

Wygląda na to, że mam środkowy tłumik do wymiany. Konkretnie pierdzi sobie i dmucha na łączeniu (a raczej tuż przed) z końcowym (jeszcze tego nie widziałem, ręką wyczułem, że dmucha), do tego, co jest dziwne, wygięła się cała rura tuż przed miejscem, w którym za pierwszym tłumikiem skręca o 90 stopni (znowu, nie widziałem jeszcze co tam jest dokładnie, ale możliwe, że pordzewiało i na wieszaku się wygięło). Efekt jest taki, że od połowy auta rura wisi niżej i po prostu widać ją już jak się kucnie, jakieś 5cm opadła.

I teraz moje pytanie, a raczej prośba o rady: co byście z tym robili na moim miejscu?

Spawać, prostować, naprawiać czy kupić zamiennik z allegro? Może zamówić same rury u tłumikarza i dospawać do pierwszego tłumika? Przy okazji robiąc większej średnicy, co by jakieś konie uwolnić? :P

Do wypłaty i tak nic z tym nie zrobię, także jest czas się zastanowić, dziś może uda się to tylko obejrzeć na podnośniku. Propozycje kwasa za 1,5k i więcej sobie darujcie, jakby się udało coś rozsądnego do max 300zł wymyślić byłbym zadowolony.

Powiem szczerze, że ciszę lubię i troche boje się brać te zamienniki z allegro... Nie raz już słyszałem o blaszanym i bardzo nieprzyjemnym dzwięku, jakie wydają...

Przy okazji robiąc większej średnicy, co by jakieś konie uwolnić? :P

do max 300zł

raczej nie da rady, kup serię i może się wyrobisz,

a jak nazbierasz już trochę więcej do świnki to wtedy możesz dalej myśleć

Dobra, no to może tak: w IC mają 2 kompletne środkowe tłumiki, BOSAL i EBERSPÄCHER. Gdyby się okazało, że muszę wymienić, to który brać? Ktoś ma jakieś opinie nt tych producentów? Oba są właściwie w takiej samej cenie, dostanę je za 250... Niby 100 więcej, ale wiadomo, co przyjdzie z allegro? A chciałbym to mieć solidnie zrobione, nie żeby za pół roku znowu przerdzewiało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...