maius Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Wygląda na to, że mam środkowy tłumik do wymiany. Konkretnie pierdzi sobie i dmucha na łączeniu (a raczej tuż przed) z końcowym (jeszcze tego nie widziałem, ręką wyczułem, że dmucha), do tego, co jest dziwne, wygięła się cała rura tuż przed miejscem, w którym za pierwszym tłumikiem skręca o 90 stopni (znowu, nie widziałem jeszcze co tam jest dokładnie, ale możliwe, że pordzewiało i na wieszaku się wygięło). Efekt jest taki, że od połowy auta rura wisi niżej i po prostu widać ją już jak się kucnie, jakieś 5cm opadła. I teraz moje pytanie, a raczej prośba o rady: co byście z tym robili na moim miejscu? Spawać, prostować, naprawiać czy kupić zamiennik z allegro? Może zamówić same rury u tłumikarza i dospawać do pierwszego tłumika? Przy okazji robiąc większej średnicy, co by jakieś konie uwolnić? Do wypłaty i tak nic z tym nie zrobię, także jest czas się zastanowić, dziś może uda się to tylko obejrzeć na podnośniku. Propozycje kwasa za 1,5k i więcej sobie darujcie, jakby się udało coś rozsądnego do max 300zł wymyślić byłbym zadowolony. Powiem szczerze, że ciszę lubię i troche boje się brać te zamienniki z allegro... Nie raz już słyszałem o blaszanym i bardzo nieprzyjemnym dzwięku, jakie wydają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Przy okazji robiąc większej średnicy, co by jakieś konie uwolnić? do max 300zł raczej nie da rady, kup serię i może się wyrobisz, a jak nazbierasz już trochę więcej do świnki to wtedy możesz dalej myśleć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 21 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Dobra, no to może tak: w IC mają 2 kompletne środkowe tłumiki, BOSAL i EBERSPÄCHER. Gdyby się okazało, że muszę wymienić, to który brać? Ktoś ma jakieś opinie nt tych producentów? Oba są właściwie w takiej samej cenie, dostanę je za 250... Niby 100 więcej, ale wiadomo, co przyjdzie z allegro? A chciałbym to mieć solidnie zrobione, nie żeby za pół roku znowu przerdzewiało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.