Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

primera p11 2001 lift 1,8

Gość mariusz226
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mariusz226

witam, czy ktos jest w stanie powiedziec jak wymienic cos jak bt sworzen zwrotnicy nie wiem jak to nazwac, znajduje sie to w miejscy poloczenia ,, wahacza zwrotnicy ze zwrotnica -czescia mocowana do piasty, zaznaczylem na zdjeciu, jest luz i puka.

post-45917-0-23873900-1308606403_thumb.jpg

tam są łożyska, musisz kupić komplet naprawczy, a odkręca się nakrętkę aby je zdjąć

Gość mariusz226

łózyska... to mechanki ktory na to spojrzał stwierdził ze byly by za delikatne.. czyli trzeba wprasowac,....... jestem za granica w pracy i dalatego pytam czy mozna to obejsc domowym sposobem..

mowił ze bardziej tam jest swazen...a tak jak koledzy mowicie sa lozyska. da sie to wymienic bez odkrecnania drazkow i koncowki drazka kier? bo nie chcial bym naruszac zbierznosci tu drogo.. zrobienie kapcia kosztuje 150zl..

Edytowane przez mariusz226

zmień mechanika, ten nie ma pojęcia o Twoim samochodzie, jak rozepniesz wszystko i nie będziesz kręcił to zbieżność się nie zmieni

wg mnie powinnieneś tylko odkręcić tą nakrętke pod kapturkiem na zwortnicy i reszta powinna opaść na dół dolny wahacz

potem jakiś kawałek rury i powinno sie to dać wybić

nie odkręcaj drążków ani końcówek, jak odkręcisz tę nakrętkę, to podwadź czymś i sworzeń wyjdzie na dół z łożysk bez odkręcania niczego więcej.

ok dzieki panowie , zmienie napewno1 a ten swozen tez do wymiany odrazuczy n na stale jest w zwrotnicy???

dolny?? czy co ?? jak dolny to trzeba wyjąć wahacz i wycisnąć na prasie, jest zabezpieczony zegerem.

na pewno nie da się tego zrobić bez wyciągania wahacza ?? pytam bo sam mam dolny prawy sworzeń do wymiany i myślałem że uda się bez wyciągania całości... :whistle:

Gość mariusz226

miałem na ysli ten bolec co wchodzi na niego wahaach zwrotnicy , ten ktory jest przy zwrotnicy przy piascie i na nim trzyma sie ta płotwa z łozyskami ktore mam wymienic, tojest bolec czy swozen??

na pewno nie da się tego zrobić bez wyciągania wahacza ?? pytam bo sam mam dolny prawy sworzeń do wymiany i myślałem że uda się bez wyciągania całości... :whistle:

niestety nie, chyba, że znajdziesz jakiś patent na wyciśnięcie

miałem na ysli ten bolec co wchodzi na niego wahaach zwrotnicy , ten ktory jest przy zwrotnicy przy piascie i na nim trzyma sie ta płotwa z łozyskami ktore mam wymienic, tojest bolec czy swozen??

wychodzi bez większych problemów

niestety nie, chyba, że znajdziesz jakiś patent na wyciśnięcie

to mnie pocieszyłeś <_< w następnym tygodniu spróbuje i dam znać co z tego wyszło.

to mnie pocieszyłeś <_ w nast tygodniu spr i dam zna co z tego wysz>

nie przejmuj się za bardzo, wszystko ładnie się odkręca, trzeba tylko też odkręcić mocowanie stabilizatora aby wyjąć tylne mocowanie, zmieniałem z podniesionym autem na lewarku z jednej strony i dałem radę także spoxxsmile.gif

• 2 tygodnie później...

no to wymieniłem. poszło pięknie, 2 godzinki i było zrobione. obeszło się nawet bez wyjmowania wahacza.

no to wymieniłem. poszło pięknie, 2 godzinki i było zrobione. obeszło się nawet bez wyjmowania wahacza.

wymieniłeś końcówkę bez zdejmowania wahacza???????????????????????, popatrzył bym na to czy mocowanie jest gitt, bo ona wchodzi na wcisk na prasie devil.gif

ja użyłem innych ciężkich argumentów i stary sworzeń wyskoczył, a nowy wskoczył w jego miejsce.

popatrzył bym na to czy mocowanie jest gitt,

wchodzi na wcisk, mocny wcisk i od góry zabezpieczenie. wszystko ładnie i równo weszło, zabezpieczenie wpadło w swoje miejsce więc powinno być dobrze.

nie no spoxx, tylko mi się tak nie udało ;)

• 1 miesiąc temu...
Gość mariusz226

nie no spoxx, tylko mi się tak nie udało ;)

a wymieniał ktos może te dwa łozyska w tej zwrotnicy? jak sie na tym jezdzi? dobrze to wszystko sie wprasowałao pozdrawiam zamontowalem uzywke i znow strzela...