Gość mariusz226 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 witam, czy ktos jest w stanie powiedziec jak wymienic cos jak bt sworzen zwrotnicy nie wiem jak to nazwac, znajduje sie to w miejscy poloczenia ,, wahacza zwrotnicy ze zwrotnica -czescia mocowana do piasty, zaznaczylem na zdjeciu, jest luz i puka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 tam są łożyska, musisz kupić komplet naprawczy, a odkręca się nakrętkę aby je zdjąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 2 łożyska i simering coś ok 60 zł ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariusz226 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 (edytowane) łózyska... to mechanki ktory na to spojrzał stwierdził ze byly by za delikatne.. czyli trzeba wprasowac,....... jestem za granica w pracy i dalatego pytam czy mozna to obejsc domowym sposobem.. mowił ze bardziej tam jest swazen...a tak jak koledzy mowicie sa lozyska. da sie to wymienic bez odkrecnania drazkow i koncowki drazka kier? bo nie chcial bym naruszac zbierznosci tu drogo.. zrobienie kapcia kosztuje 150zl.. Edytowane 22 Czerwca 2011 przez mariusz226 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 zmień mechanika, ten nie ma pojęcia o Twoim samochodzie, jak rozepniesz wszystko i nie będziesz kręcił to zbieżność się nie zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 wg mnie powinnieneś tylko odkręcić tą nakrętke pod kapturkiem na zwortnicy i reszta powinna opaść na dół dolny wahacz potem jakiś kawałek rury i powinno sie to dać wybić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 nie odkręcaj drążków ani końcówek, jak odkręcisz tę nakrętkę, to podwadź czymś i sworzeń wyjdzie na dół z łożysk bez odkręcania niczego więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariusz226 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 ok dzieki panowie , zmienie napewno1 a ten swozen tez do wymiany odrazuczy n na stale jest w zwrotnicy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 ok dzieki panowie , zmienie napewno1 a ten swozen tez do wymiany odrazuczy n na stale jest w zwrotnicy??? dolny?? czy co ?? jak dolny to trzeba wyjąć wahacz i wycisnąć na prasie, jest zabezpieczony zegerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 na pewno nie da się tego zrobić bez wyciągania wahacza ?? pytam bo sam mam dolny prawy sworzeń do wymiany i myślałem że uda się bez wyciągania całości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariusz226 Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 miałem na ysli ten bolec co wchodzi na niego wahaach zwrotnicy , ten ktory jest przy zwrotnicy przy piascie i na nim trzyma sie ta płotwa z łozyskami ktore mam wymienic, tojest bolec czy swozen?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 na pewno nie da się tego zrobić bez wyciągania wahacza ?? pytam bo sam mam dolny prawy sworzeń do wymiany i myślałem że uda się bez wyciągania całości... niestety nie, chyba, że znajdziesz jakiś patent na wyciśnięcie miałem na ysli ten bolec co wchodzi na niego wahaach zwrotnicy , ten ktory jest przy zwrotnicy przy piascie i na nim trzyma sie ta płotwa z łozyskami ktore mam wymienic, tojest bolec czy swozen?? wychodzi bez większych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 niestety nie, chyba, że znajdziesz jakiś patent na wyciśnięcie to mnie pocieszyłeś w następnym tygodniu spróbuje i dam znać co z tego wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 to mnie pocieszyłeś <_ w nast tygodniu spr i dam zna co z tego wysz> nie przejmuj się za bardzo, wszystko ładnie się odkręca, trzeba tylko też odkręcić mocowanie stabilizatora aby wyjąć tylne mocowanie, zmieniałem z podniesionym autem na lewarku z jednej strony i dałem radę także spoxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 no to wymieniłem. poszło pięknie, 2 godzinki i było zrobione. obeszło się nawet bez wyjmowania wahacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 no to wymieniłem. poszło pięknie, 2 godzinki i było zrobione. obeszło się nawet bez wyjmowania wahacza. wymieniłeś końcówkę bez zdejmowania wahacza???????????????????????, popatrzył bym na to czy mocowanie jest gitt, bo ona wchodzi na wcisk na prasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 ja użyłem innych ciężkich argumentów i stary sworzeń wyskoczył, a nowy wskoczył w jego miejsce. popatrzył bym na to czy mocowanie jest gitt, wchodzi na wcisk, mocny wcisk i od góry zabezpieczenie. wszystko ładnie i równo weszło, zabezpieczenie wpadło w swoje miejsce więc powinno być dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 nie no spoxx, tylko mi się tak nie udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariusz226 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 nie no spoxx, tylko mi się tak nie udało a wymieniał ktos może te dwa łozyska w tej zwrotnicy? jak sie na tym jezdzi? dobrze to wszystko sie wprasowałao pozdrawiam zamontowalem uzywke i znow strzela... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 jeśli masz na myśli takie coś http://moto.allegro.pl/lozyska-do-zwrotnicy-nissan-primera-p10-p11-i1760458520.html to jest to cały zestaw i wymienia się w komplecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi