Gość fiufiu125 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Witam Mam poważny problem z Maximą z 1996 roku, 2.0 v6 QX 24V Otóż na LPG slinik pracuje bardzo dobrze, jednak na benzynie obroty wahają się maximum przy 2 tys- czasem podskoczy do 2,5 i zaraz spada. Właśnie wróciłem z garażu gdzie wymieniałem pompkę, ponieważ 3 mechaników właśnie to polecało mi zrobić, niestety pozostało bez zmian Co to może być ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 zakręć butlę z gazem, pojeździj na PB i jak się uspokoi to musisz zregenerować reduktor, jaka to instalacja LPG i ile przejechane?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fiufiu125 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 ale na lpg wszystko jest ok, na benzynie jest problem. no właśnie auto zostało tanio kupione i jest w niej niestety druga gen. ktoś zaoszczedził dopiero w jesieni bede mógł sobie pozowlić na przerobienie na sekwencje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 ale na lpg wszystko jest ok, na benzynie jest problem. dlatego napisałem co masz zrobić, jak reduktor popuszcza gaz to podczas pracy na LPG będzie gitt, bo masz wtryski PB odcięte a jak przełączysz na PB to dodatkowo będzie szedł gaz w układ i jedyną metodą aby to wyeliminować jest zakręcenie butli i pojeżdżenie na PB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fiufiu125 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 ok idę próbować EDIT: nie wiem przedewszytskim dokladnie jak tą butle zamknąć. są zawory przy wskaźniku stanu gazu, jednak zamkniecie nic nie zmieniło. odłączyłem zasilanie z instalacji gazowej zrobiłem 20 km i nic się nie zmieniło. Jutro wrzuce vide jak to dokładnie wygląda dzisiaj już nie mam mocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrol 260 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 To ewidentna wina przepływomierza powietrza, na początek możesz go umyć, jak nie pomoże zmień. Przerabiałem to w dwóch maxi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 czyli gaz wyeliminowany to teraz trzeba pomierzyć przepływomierz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.