Gość andrey Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 witam jestem nowym posiadaczem nissana primera 2005r 1800cc mam problem z praca silnika nie równo pracuje nie chodzi na jednym tłoku sprawdziłem świece przewody wtrysk jest ok sprawdziłem ciśnienie na tym tłoko i jest 0 a na pozostałych 10/11 proszę o pomoc co może być dzięki z góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 zrób próbę olejową, będziesz wtedy wiedział czy zawory czy pierścienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Jesli to naprawde jest cisnienie zero to zrob tak jak radzil CI DINO probe olejowa . Jesli cisnienie na tym tloku sie zwiekszy to pierscienie jesli nie to zawory . Osobiscie stwiam na zawor . Ale i tak nie zmienia to faktu ze trzeba bedzie sciagac glowice . A cylinder obok jakie mial cisnienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andrey Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 hej ciśnienie obok 11 jak zrobić test z tym olejem bo nie wiem o co chodzi dzięki z góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 przed pomiarem manometrem, trzeba do cylindra wlać trochę oleju strzykawką, aby uszczelnić pierścienie, jeżeli wtedy ciśnienie wzrośnie to znaczy, że są do wymiany a jak nic się nie zmieni to któryś zawór nie domyka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andrey Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 hej dzięki oby był to zawór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.