Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Dołożenie wspomagania kierownicy

nes421

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Od dość dawna jestem użytkownikiem N15-tki firmowej - spodobała mi się na tyle, że kupiłem sobie taki model prywatnie.

Ponieważ jest to egzemplarz dość "goły" (salonowy z Polski) mam 2 pytania:

1) czy dołożenie wspomagania kierownicy to skomplikowany i kosztowny temat, czy ogranicza się do wymiany kolumny kierownicy (na serwisach aukcyjnych widzę w cenach ok. 80-100zł) + pompy wspomagania (nie widzę nigdzie w ofertach sprzedaży i nie wiem czy była montowana w każdym egzemplarzu, również w tym bez wspomagania, czy jest to osobny element do dokupienia)

2) jaki jest mniej-więcej zakres przeróbek i koszt przy dołożeniu klimatyzacji ?

Pozdrawiam :-)

maglownica + pompa z mocowaniem do silnika+ zbiornik płynu + przewody, jeżeli występowało wspomaganie w Twoich modelach nissmo to założenie ogranicza się do zamontowania podanych elementów i wymiany paska wspomagania, do tego jeszcze czujnik ciśnienia w ukłądzie i jest gitt ale wiązki elektryczne nissan zazwyczaj ma kompletne

co do klimy to w miarę prosta sprawa,sam zakładałem w tym roku.poczytaj:http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/56865-n15-monta-klimatyzacji-przebieg/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...