Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

zaolejony przepływomierz w T30 2,2DI

zibi50

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem auto po dłuższym postoju odpala ale nie wchodzi na obroty , tylko dochodzi do 2000 i przy próbie ruszenia gaśnie

po kilkukrotnej próbie rusza ale szarpie , po około 20 minutach się normuje, i tak jest od kilku dni

byłem w ASO wyczyścili przepływomierz bo był zaolejony ,zalecili kontrolę za dwa tygodnie i jeżeli będzie zaolejony ponownie to zalecają remont silnika

Silnik ma przejechane 172000 i wydaje mi się , że to jest trochę mało jak na remont ,czy ktoś może mi coś doradzić

w którym miejscu znajduje się przepływomierz?

w którym miejscu znajduje się przepływomierz, czy to jest to małe coś zaraz za filtrem powietrza?

Mam problem auto po dłuższym postoju odpala ale nie wchodzi na obroty , tylko dochodzi do 2000 i przy próbie ruszenia gaśnie

po kilkukrotnej próbie rusza ale szarpie , po około 20 minutach się normuje, i tak jest od kilku dni

byłem w ASO wyczyścili przepływomierz bo był zaolejony ,zalecili kontrolę za dwa tygodnie i jeżeli będzie zaolejony ponownie to zalecają remont silnika

Silnik ma przejechane 172000 i wydaje mi się , że to jest trochę mało jak na remont ,czy ktoś może mi coś doradzić

Przepływomierz będzie zaolejony jeśli będziesz miał brudny filtr powietrza. Filtr powietrza jeśłi się troche jeździ należy wymieniać dwa razy do roku lub częściej jeśli będfzie brudny. Można przerobić odmę i nie będzie zaolejony przepływomierz. W razie pytań polecam się na tel.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...