Gość dragonow Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Witam serdecznie, problem kieruję do osób, które mają jakieś pojęcie o instalacji gazowej. Posiadam lpg sekwencyjne Tomasetto w Nissan Sunny 1.4, jazda na gazie jest bezproblemowa, aczkolwiek poziom gazu wg wskaźnika na kokpicie jest CAŁY CZAS pełny, tak samo wksazuje przy wielozaworze(przy butli). Poprzez to gaz nie przełącza się sam na benzynę, gdy już lpg się kończy w butli, muszę robić to manualnie. Co może być przyczyną? W najgorszym przypadku wydaję mi sie wymiana wielozaworu, choć może tylko pływak się zawiesił? Czy ktoś miał podobny problem? W przypadku zawieszenia pływaka podobno może, ale nie musi pomóc uderzenie w butlę(?), co sądzicie o tym? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Witam serdecznie, problem kieruję do osób, które mają jakieś pojęcie o instalacji gazowej. Posiadam lpg sekwencyjne Tomasetto w Nissan Sunny 1.4, jazda na gazie jest bezproblemowa, aczkolwiek poziom gazu wg wskaźnika na kokpicie jest CAŁY CZAS pełny, tak samo wksazuje przy wielozaworze(przy butli). Poprzez to gaz nie przełącza się sam na benzynę, gdy już lpg się kończy w butli, muszę robić to manualnie. Co może być przyczyną? W najgorszym przypadku wydaję mi sie wymiana wielozaworu, choć może tylko pływak się zawiesił? Czy ktoś miał podobny problem? W przypadku zawieszenia pływaka podobno może, ale nie musi pomóc uderzenie w butlę(?), co sądzicie o tym? pozdrawiam może znajdzie się ktoś kto ma jako takie pojęcie o instalacjach gazowych, a nei byłeś gdzieś aby zdiagnozowali temat?? jaką masz instalacje?? Tomasetto to reduktor, podczas tankowania pistolet odbija?? po co przełączasz sam na PB?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrol 260 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Pływak się zawiesił, wyjeździj gaz do końca, wyjmij zawór i opuść ramie zwyczajnie ręką, dziwne że możesz go zatankować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonow Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 może znajdzie się ktoś kto ma jako takie pojęcie o instalacjach gazowych, a nei byłeś gdzieś aby zdiagnozowali temat?? jaką masz instalacje?? Tomasetto to reduktor, podczas tankowania pistolet odbija?? po co przełączasz sam na PB?? Instalacja jest sekwencyjna, bodajże 4. generacji. Jeszcze na diagnozie nie byłem. Co oznacza czy pistolet odbija? Tankować lpg mogę normalnie, wczoraj zalałem prawie 20 litrów i nie było żadnego problemu. "po co przełączam sam na PB"? W przypadku, gdy wyjeżdżę cały gaz, to samoczynnie mi się nie przełączy na benzynę, a powinno. Dzieje się tak dlatego, że komputer myśle, że cały czas butla jest pełna(wszak tak właśnie wskazuje bezprzerwy czujnik na kokpicie i przy wielozaworze). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Dzieje się tak dlatego, że komputer myśle, że cały czas butla jest pełna(wszak tak właśnie wskazuje bezprzerwy czujnik na kokpicie i przy wielozaworze). nie ma to znaczenia dla kompa gazowego, możesz to ustawić jak chcesz i zawsze będzie albo pełen albo pusty a instalacja będzie działać normalnie, co tam masz ?? może mam fejsa to się ugadamy, podłączymy i wtedy się wszystko wyjaśni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonow Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Dam Ci moje gg: 2848073. Teraz jestem dostępny. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.